Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

||
 

 Diskuzní fórum / Všeobecná NE-technická diskuze / Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ?
1 2 3 4 > >|
21.10.2012 15:27 - Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ? 2514336
filip76
Město: Praha, Auto: Počet příspěvků: 13
99 Poslat soukromou zprávu
Dobrý den,
Nastala doba obměny mého vozového parku. Po relativně dlouhém rozhodování a vyškrtávání méně i více bláznivých nápadů, jsem skončil před zdánlivě nesourodou dvojicí. Touto dvojicí je Citroen C5 r.v. 2005 2.2 Hdi a BMW 530d r.v. 2002. U obou aut znám majitele, obě jsou denně v provozu a obě jsou za podobný peníze (BMW je o 25 tisíc dražší). Řekl bych, že by byl veliký problém sehnat a už Citróna, nebo BMW v lepším stavu na stávajícím trhu ojetin.

A já bych rád věděl následující. V C5 jsem ještě nikdy nejel a rád bych věděl na co se při testovací projížďce soustředit. Nemám žádnou zkušenost s Hydractivem, takže ani moc netuším co od toho čekat. Celkem pozorně jsem pročítal fórum a už si udělal seznam věcí, na které si budu dávat pozor, ale samozřejmě víc hlav víc ví.


A kdyby tady byl třeba i člověk, který má zkušenosti i s BMW, tak bych se vůbec nezlobil, kdyby se podělil.
Zatím jsem dospěl k tomu, že motoricky bude asi lepší BMW. Spotřeba je dle dvou majitelů BMW někde u sedmi litrů a výkonově to taky hovoří spíše pro Němce.
Pohodlí je zase asi na straně Francouze.
Ceny dílů jsou až překvapivě podobné
Předem moc děkuji za jakékoliv odpovědi. Jdu položit podobný dotaz na BMW klub.

P.S. Kdyby Vám připadal můj dotaz trochu zmatečný, tak vězte, že to je pravda Již několik dní nepřemýšlím nad ničím jiným a v hlavě už jsem toho probral tolik, že se v tom už sám začínám trošku ztrácet.

21.10.2012 15:51 - Re: Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ? 2514341
tezkac
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X BreakPočet příspěvků: 189
99 Poslat soukromou zprávu
sice to není na co se ptáš...ale pokud by jsi porovnával i kvalitu a výdrž, tak ber BMW

mám C5 čtyři roky a v práci už ze mě mají prdel že jsem pořád v servisu, teď už ale přetekla trpělivost (C5 přestala jezdit úpjně ) a koupil jsme Ford Mondeo 2009

21.10.2012 16:16 - Re: Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ? 2514342
filip76
Město: Praha, Auto: Počet příspěvků: 13
99 Poslat soukromou zprávu
Dík za reakci. Samozřejmě i tohle hraje roli. Je fakt, že Francouzská auta neprovazí zrovna pověst spolehlivosti. Na druhou stranu různé žebříčky spolehlivosti zrovna C5 z těchto let řadí relativně vysoko. A co jsem tak četl i na tomto fóru, tak je to kus od kusu (což pravda taky není úplně super vizitka výrobce). Je fakt, že to BMW asi bude kvalitou zpracování trošku výš. Tak ještě aby ne, když cena nového vozu byla oproti C5 téměř dvojnásobná.

21.10.2012 16:55 - Re: Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ? 2514353
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

99 Poslat soukromou zprávu
Není trochu divný, že to BMW, který bylo jednou tak drahý je dnes za stejný peníze? O něčem to možná vypovídá. Proč je tak relativně levný?
Druhá věc, která by mě vedla k výběru je způsob využití. Pokud chceš maximální pohodlí a velkej kufr, vol C5. Pokud rád jezdíš sportovněji, ber BMW. BMW v kombíku má směšný kufr proti C5 Break. a pokud Breaka naložíš, hydractiv ti auto srovná automaticky do roviny. Nikdy nebudeš tahat zadek po zemi, jak to vídám na přetížených BMW.
C5 bude jezdit za trochu míň nafty.
Když jsi v C5 ještě nejel, nemůžeš porovnávat.
C5 je pro jinou skupinu lidí než BMW.
Abys u BMW dosáhl stejnýho stupně výbavy jako u C5, musel bys hóóódně připlatit.
Přeju šastnou ruku při výběru a nezapomeň nechat si C5 projet diagnostikou odborníkem, než se jakkoliv rozhodneš. V Praze mᚠhodně možností k výběru odborníka.

21.10.2012 17:21 - Re: Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ? 2514358
paralen
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi ExlusivePočet příspěvků: 24
99 Poslat soukromou zprávu
Přesně tak, v C5 je super výbava a super pohodlí, na druhou stranu u BMW 530D (alespoň od roku 2004 a výše) bych ten kurf taky nezatracoval, je fakt velkej

21.10.2012 17:29 - Re: Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ? 2514363
filip76
Město: Praha, Auto: Počet příspěvků: 13
99 Poslat soukromou zprávu
Mikra: Divný to dle mně ani moc není. Ona se dle mně cena ojetiny určuje mimo jiné i zájmem kupců a ruku na srdce...kdo si dnes koupí něco v třílitru ? Teď jsem jen tak zběžně prolítnul pár serverů s ojetinama a zrovna u BMW mi jako nejlepší koupě přijdou ty nejvybavenější auta ve vrcholný motorizaci. Je to stejné jako u C5. Taky za cenu C5 můžu mít třeba Focuse...
Ad výbava. U těch mých dvou favoritů je výbava takřka identická. Akorát BMW má samostmívací zrcátka a pamě na sedačky (ani jedno v mých očích nehraje moc velikou roli).

Způsob využití...jasně i nad tím jsem přemýšlel. Ona ta pětková řada v dieslu moc o sportování nebude. Já si právě i docela myslím, že ta auta nejsou zase tak daleko od sebe, jak by se na první pohled mohlo zdát. Pravdu mᚠv tom, že to původně byla auta pro jinou skupinu lidí. Taky to bylo dost odlišené cenovkou. Ale teď, když ta auta stojí cenou takřka vedle sebe, tak proč je vedle sebe nepostavit. Každopádně na nějaké sportování už myslím nemám ani moc věk a popravdě už ani náladu. Spíše klídek.

Každopádně, nejčastěji budeme jezdit ve dvou, tak jedenkrát do měsíce ve třech a jen ojediněle ve více lidech. Kufr nepotřebuji nějak obrovský. Když tam dám nákup, tak to stačí. Na převoz čehokoliv dalšího mám ještě Transita.


Btw, ani jedno z těch aut není kombík, ale myslím, že jsem snad někde slyšel, že kombíky BMW mají nějaký vzduchový vak na zadní nápravě, který by měl fungovat podobně jak popisuješ u hydractivu.

Zmiňujete výbavu. Já vycházím z toho, na co jsem se ptal majitelů, takže princip "má to motor" "Ano". Tudíž jestli jsem se na něco nezeptal, tak vlastně nevím, jestli to dotyčné auto má, či ne......co by tedy C5 mohla mít za vychytávky, které se v životě hodí a které třeba konkurence nemá ? Myslím takové ty věci, na které se člověk při koupi ani nesoustředí, ale dokážou zpříjemnit užívání. Díky

21.10.2012 17:46 - Re: Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ? 2514368
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

99 Poslat soukromou zprávu
Samostívací zrcátka jsou super věc, která na C5II chybí. C5III už to myslím má. Pamě na sedeačky mají taky až C5III. To se dá efektivně využít asi jen v případě střídání řidičů. U C5III myslím i sedačka couvne při vystupování a nastupování.
Zájem kupců je v našich krajích evidentně větší o BMW než o "francouzský jebky". O to víc mi přijde srovnatelná cena podezřelá. Možná je to způsobený věkem auta a nebo najetýma km.
Pokus se projet v C5 a potom se dál rozhoduj. Zkušenost je taková, že váhající kupující po projížďce C5kou vysadí sanici a je rozhodnuto. Abys ale po koupi nenadával na nečekaný výdaje, je třeba si nechat auto prověřit znalcem C5tek.
O výbavě ti těžko něco povíme, když nevíme, co tam je. Kdybys sem dal VIN, už by to bylo lepší. A neboj se, VIN se nedá nijak zneužít, není třeba s ním dělat tajnosti.
Nejlíp by se ti tady asi vyjádřil Hanz397. Zná BMW i C5. Večer se určitě připojí.

21.10.2012 17:58 - Re: Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ? 2514371
filip76
Město: Praha, Auto: Počet příspěvků: 13
99 Poslat soukromou zprávu
Auta nechám prohlídnout obě dvě. Beru s sebou mechanika a jsem domluvenej na zítřek s servismanem někde v Radotíně (Citroen) a potom kousek za Štěrboholama (BMW)

Ad cena. Je fakt, že Němec je o tři roky starší a když to projedu intenetem, tak obě ceny jsou na úrovni těch nejlepších kusů svých kategorií(což odpovídá). Kilometry jsou taktéž dost podobné. Citroen má 156 tis a BMW 171 tis.

21.10.2012 18:12 - Re: Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ? 2514374
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

99 Poslat soukromou zprávu
Pokud by byl servisman z Radonic, tak bych dal palec nahoru. Takhle nezbývá než doufat, že ten z Radotína bude taky tak dobrej.
Kilometrů se mi zdá dost málo na ty roky, ale nic nevylučuju. Sám nenajezdím víc. U C5 s těmahle km bys měl mít ještě nejmíň 50t km pokoj od většího servisu, velká část servisních úkonů má interval kolem 200t až 240t km. Ale při slušným zacházení není vyjímkou ani spojka až na 300t. Ty km ti většinou dokáže fachman s diagnostikou dost přesně potvrdit, nebo vyvrátit. Od toho se pak odvíjí nutnost a cena servisu po koupi.
Servisní intervaly u BMW ti asi řeknou na jejich fóru. A nebo Hanz.

21.10.2012 18:52 - Re: Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ? 2514385
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroen C6 2.7HDiPočet příspěvků: 17328

Moder?tor Poslat soukromou zprávu
to co pise tezkac - pri kazdom aute je vadny nejaky kus ... zatratit vsetko ostatne je blbost ... (dalsia vec je fakt schopnost mechanikov, co tu castokrat vidavam je des bes ...)

autorizovany servis ... neviem ako obvikle povedat ci je najrozumnejsia volba

bmw moze byt pohodlne v nemecku na nemeckych cestach, nie u nas ... osobne bola doba ked som chcel bmw ... ale je to hodne davno a teraz uz by som auto bez hydrauliky nechcel

21.10.2012 21:01 - Re: Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ? 2514446
Hanz 397
Město: Česká Kamenice, Auto: Peugeot 508 SW GTPočet příspěvků: 2400

U??vate? Poslat soukromou zprávu
Pošli VINka obou,porovnám ti výbavy,pokusím se,jestli to půjde,zjistit něco o servisní historii tý E39(podle roku to je E39) a popřemýšlej proč já třeba nemám BMW,ale C5

Jinak jak psal Jumep,na naše silnice je rozhodně pohodlnější C5,hlavně pokud by němec měl třeba na naše silnice nesmyslnej M-packet,Motor má němčour silnější a pružnější,protože je větší=větší povinné ručení. Ta 2,2HDi je už asi biturbo,né? To taky jede moc pěkně...A ve finále ten rozdíl není nějak zásadní.

21.10.2012 21:40 - Re: Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ? 2514458
zhrado
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SXPočet příspěvků: 767
Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Tak to som zvedavy, pre ktore sa rozhodnes a ako budes spokojny. Ja si myslim, ze kvalita a spracovanie je u bmw o dost vyssie, motor je silny a ma pekny zvuk. Urcite to bude tichsie auto a pokial to nebude M-paket a nizke gumy tak to nebude az take zle na nasich cestach. C5 bude pohodlnejsia, hupavejsia. Aj priestorom v interieri bude na tom pocitovo lepsie. C5 ma o dost jednoduchsie napravy cize aj lacnejsie. Podla mna na fore BMW to bude jednoznacne pre BMW. Ono to auto nebolo nove len tak pre nic za nic o polovicu drahsie.. Ja mat viac penazi na poistku a naftu tak idem do bmw.. Hanz 397 by sa mohol rozpisat preco ma radsej citroena ako bmw, to by aj mna zaujimalo

21.10.2012 21:43 - Re: Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ? 2514460
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroen C6 2.7HDiPočet příspěvků: 17328

Moder?tor Poslat soukromou zprávu
poprosim o objasnenie pojmu: "kvalita a spracovanie"

lebo podla mna je to vsetko subjektivny pocit ...

21.10.2012 21:53 - Re: Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ? 2514463
myneur
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) TourerPočet příspěvků: 305
U??vate? Poslat soukromou zprávu
Kvalita zpracování = nedrnčí ti v autě plasty, nepraskne ti molitan v sedačce a nedrolí se ti na podlahu, plasty jsou příjemnější na omak a nepodezírᚠje z tendence odchlipovat se a zadní dveře ti nemaj tendenci padat na hlavu

Tedy, to, co vyladila až C5 III.

Nic ve zlym. C5 mám už přes tři roky.

21.10.2012 22:04 - Re: Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ? 2514464
zhrado
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SXPočet příspěvků: 767
Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Tak este doplnim ze cokolvek je na BMW podla mna doriesene do detailu, proste typicka nemecka preciznost, clovek ma pocit ze je to auto riesene seriozne, od vyberu materialov cez vyvoj az po montaz. Na C5 ma zas clovek pocit ze je to odflaknute, nieco je sice super, napr ta hydra ale zas je to domrvene nic moc napravou, ktora je na nerovnostiach hlucna, interier tiez nieje nic moc ani kvalitou ani krasou. Kapitola sama o sebe je 1,6 hdi, kvoli tomu motoru by som vedel zbit toho kto to vymyslel a schvalil. Samozrejme co sa tyka interieru vela robi vybava. C5III je uz viac seriozne auto, nenadarmo sa mu hovori "ist franzozische". Ja mam Citrona rad, rad si to aj robim, ale tym aj vidim, ze je to inak urobene auto ako BMW.

21.10.2012 22:34 - Re: Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ? 2514471
zico
Město: Bratislava, Auto: A6 allroad 3.0 TDIPočet příspěvků: 426

99 Poslat soukromou zprávu
myneur napsal(a):
Kvalita zpracování = nedrnčí ti v autě plasty, nepraskne ti molitan v sedačce a nedrolí se ti na podlahu, plasty jsou příjemnější na omak a nepodezírᚠje z tendence odchlipovat se a zadní dveře ti nemaj tendenci padat na hlavu Tedy, to, co vyladila až C5 III. Nic ve zlym. C5 mám už přes tři roky.

no toto ..
Poznam len dvoch ludi, ktorym museli kvoli drncaniu demontovat celu pristrojovu dosku - jeden mal Passata a druhy BMW. To boli 2-3 rocne auta. Ten s BMW 3 dostal fakturu na >2tis.EUR
Ale kamarat ma napr. 5-ku touring a na tom auta sa mi rata zdvihanie zadnej roletky pri otvoreni zadneho okna.

21.10.2012 22:42 - Re: Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ? 2514474
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

99 Poslat soukromou zprávu
Mě na C5 nic nedrnčí. Ani se mi nic neloupe. Ani se mi nedrolí molitan.

21.10.2012 22:47 - Re: Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ? 2514478
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroen C6 2.7HDiPočet příspěvků: 17328

Moder?tor Poslat soukromou zprávu
o to mi islo, ano su veci ktore tu nesedia, ale rovnake sa potykaju aj v inych automobilkach a bmw neni vynimka

vela majitelov velakrat tie priznaky ignoruje, lebo skratka je to bmw ...
"nemecka preciznost" ako to radi prezentujete skoncila v 90tych rokoch ...

jo a vela z veci co nemecka preciznost prezentuje ako uzasne nove zlepsovaky je davno standartnou sucastou nasich 10 rocnych veteranov ...

jo a zhrado: BMW = 1.6THP motor v C5
hanz uz davnejsie nieco o tom motore v nadautach hovoril ...

21.10.2012 23:55 - Re: Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ? 2514489
citrus
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SXPočet příspěvků: 612

U??vate? Poslat soukromou zprávu
diajn toho BMW 2002 uz vypada dost zastaralo...C5 2005 uz vypada omnoho modernejsie

22.10.2012 00:03 - Re: Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ? 2514490
zhrado
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SXPočet příspěvků: 767
Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
no ta 1.6THP nieje taký vydarený to je pravda. Ale ta stará rada 5 je podža mňa slušný model. A pokiaž je to v dobrom stave... Veď povozi sa uvidí. Co sa týka jazdy sú to úplne odlišné auta.

1 2 3 4 > >|


  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator