Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Česky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

||

Diskuzní fórum / Motor, převodovka, výfukový systém / Výrazný hluk - hučení od předních kol
12.06.2011 15:31 - Výrazný hluk - hučení od předních kol 2396610
maova
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi BreakPočet příspěvků: 3
99 Poslat soukromou zprávu
Zdravím, chtěl bych poprosit o radu, na moji C5 řeším problém , silné hučení od předních kol, zvuk začíná při 50km/h , nejvýraznější kolem 100km/h, hučení je jak se zařazenou rychlostí tak i při vyřazení. Zvuk je slyšet od pravého kola, při odlehčení pravého kola hluk přestane. Ložisko kola vyměněno i ložisko na poloose. V servisu na nic nepřišli, vyměnili se ložiska a auto vrátili že musí být problem v diferenciálu nebo převodovce. Hučení je stejné na letních i zimních pneumatikách. Za každou radu budu moc rád, popřípadě jestli nemáte kontakt na někoho kdo se vyzná v okolí Prahy a na trase Praha Liberec. děkuji.

12.06.2011 17:31 - Re: Výrazný hluk - hučení od předních kol 2396647
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive BreakPočet příspěvků: 1753

Uživatel Poslat soukromou zprávu
Podle toho jak popisuješ je to ložisko v náboji.Kdo ho mněnil a jestli ho vůbec vymněnil?Převodovka by to sice mohla být,ale jsou to příznaky ložiska náboje.Zkusit to zvednout (obě strany) a odposlechnout za běhu odkud to jde.

12.06.2011 18:10 - Re: Výrazný hluk - hučení od předních kol 2396663
maova
Musím to nechaz ještě zvednout a pořádně odposlechnout, někdy se fakt nedá servisům věřit. Ale právě ložisko v tom kole jsem měnil před rokem nezměnilo se to, a ted podruhé v jiném servise, taky jsem si říkal že to musí být ložisko, že to první muselo byt vadné, ale ted je tam zas nové a je to pořád stejné, tak nevím.

12.06.2011 18:32 - Re: Výrazný hluk - hučení od předních kol 2396672
Mahony
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 256

Začátečník Poslat soukromou zprávu
Vyměnil bych i ložisko kola na druhý straně,je sice pravda že vetšinou hučí to ložisko na které se v zatáčce přenese váha ale někdy je to i naopak (zkušenost z mondea) V servisu mě přesvědčovali že to neni pravda když sem jim řek ať prostě vymění i to druhý ložisko tak se slovy nám je to jedno jsou to vaše vyhozený peníze to udělali a měl sem pravdu bylo to na druhý straně.Od tý doby byl klid

12.06.2011 20:33 - Re: Výrazný hluk - hučení od předních kol 2396691
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi PACKPočet příspěvků: 6894

VIP Poslat soukromou zprávu
maova napsal(a):
Musím to nechaz ještě zvednout a pořádně odposlechnout, někdy se fakt nedá servisům věřit. Ale právě ložisko v tom kole jsem měnil před rokem nezměnilo se to, a ted podruhé v jiném servise, taky jsem si říkal že to musí být ložisko, že to první muselo byt vadné, ale ted je tam zas nové a je to pořád stejné, tak nevím.

ako silno bola pritiahnuta poloos?

13.06.2011 01:31 - Re: Výrazný hluk - hučení od předních kol 2396721
troll
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SXPočet příspěvků: 186
a geometrie je OK?

13.06.2011 19:36 - Re: Výrazný hluk - hučení od předních kol 2396863
maova
No můžu nechat zkontrolovat geometrii, kola se nesjiždí nějak nepravidelně.

13.06.2011 21:27 - Re: Výrazný hluk - hučení od předních kol 2396896
TomasT
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 776
Pokud to mizí s odlehčením kola, tak to musí být od ložiska nebo pneumatiky, v převodovce by to na odlehčení nereagovalo.
Divné je, že po výměně ložiska ani po prohození pneumatik se to nemění.

Já C5 kupoval taky s tím že zepředu to hučí - asi bude potřeba výměna ložisek. Ale v servise si to se mnou technik projel a řekl že to ložisko nebude, ať zkusím prohodit gumy. Dal jsem přední dozadu a zadní dopředu a bylo po hučení.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  

© 2007-2010 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator, eGaraz