| |  |  |  | 

| 		

| 
			| 07.09.2011 11:09 -
		Re: Turbo 1.6 HDi / C5 II | 2412279 |  |  
					| pepik | 
			| Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 69 |  |  

|     
 | Ahoj..............tak  neska  jela  manelka  do  práce   ,ujela   pár   kiláků  a   motor   zdechnul.  Neel  natočit  a  tak  jsem  jí   odtáhnul  do   citroena.  Tam   zjistili   e   točí  nějak  divně   lehce......????............před chvílí   volali   e  je   zadřený  turbo  a  moná  je  i  něco  s  motorem,  ale  myslím  si   e   i  bez  turba   by  měl   motor  naskočit  Ahoj..............tak  neska  jela  manelka  do  práce   ,ujela   pár   kiláků  a   motor   zdechnul.  Neel  natočit  a  tak  jsem  jí   odtáhnul  do   citroena.  Tam   zjistili   e   točí  nějak  divně   lehce......????............před chvílí   volali   e  je   zadřený  turbo  a  moná  je  i  něco  s  motorem,  ale  myslím  si   e   i  bez  turba   by  měl   motor  naskočit:nevim 
 |  
				|  |  

| 
			| 07.09.2011 12:55 -
		Re: Turbo 1.6 HDi / C5 II | 2412298 |  |  
					| jumep |  |  

|  

| bez turba motor normalne nabehne, akurat nebude mat vykon 
 ak toci lahko, tak mohol prdnut rozvodovy remen alebo spojovacia retaz na vacke
bez turba motor normalne nabehne, akurat nebude mat vykon
ak toci lahko, tak mohol prdnut rozvodovy remen alebo spojovacia retaz na vacke

|  
				|  |  

| 
			| 07.09.2011 13:02 -
		Re: Turbo 1.6 HDi / C5 II | 2412301 |  |  
					| pepik | 
			| Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 69 |  |  

|     
 | Díky   za  info...........motor   opravdu  nenaskočí,  teď  je   v  citroenu  na  diagnostice  a   pak   ho   povezem   ke  kamarádovi   do  servizu.  Jen   doufam  e  nebudu  muset   shánět  celej  motor.
Díky   za  info...........motor   opravdu  nenaskočí,  teď  je   v  citroenu  na  diagnostice  a   pak   ho   povezem   ke  kamarádovi   do  servizu.  Jen   doufam  e  nebudu  muset   shánět  celej  motor. 
 |  
				|  |  

| 
			| 07.09.2011 15:48 -
		Re: Turbo 1.6 HDi / C5 II | 2412329 |  |  
					| pepik | 

|     
 | Chtěl  bych  se  zeptat  kde   sehnat  turbo  jiné,  popřípadě   ho  nechat   repasovat.   V  citroenu  mi  doporučili  Turbo-Tec   z  Brna,  ale  prý   je  to   na  mě,  kde  si   ho  pořídím,  ale   upozorňovali  mě  na  nekvalitní   polské   náhrady.  Za   případné  postřehy   předem  děkuju 
 Na  diagnostice  se  ukázali   tři   závady,   něco  s  fapem-  prej   je  to  normální,   něco  s  topením-  to  je   podle  technika  nějaká   blbost  a   jako  třetí se   ukázal  problém  s  mazáním,  ale   na  palubce  se   nic   neukázalo  a  podle   techniků  by  i  musel   počítač  hlásit   problém  a   pískat.........a  to  se  nestalo, tak  nevim   co  s  tim  jetě  můe   bejt
Chtěl  bych  se  zeptat  kde   sehnat  turbo  jiné,  popřípadě   ho  nechat   repasovat.   V  citroenu  mi  doporučili  Turbo-Tec   z  Brna,  ale  prý   je  to   na  mě,  kde  si   ho  pořídím,  ale   upozorňovali  mě  na  nekvalitní   polské   náhrady.  Za   případné  postřehy   předem  děkuju 
Na  diagnostice  se  ukázali   tři   závady,   něco  s  fapem-  prej   je  to  normální,   něco  s  topením-  to  je   podle  technika  nějaká   blbost  a   jako  třetí se   ukázal  problém  s  mazáním,  ale   na  palubce  se   nic   neukázalo  a  podle   techniků  by  i  musel   počítač  hlásit   problém  a   pískat.........a  to  se  nestalo, tak  nevim   co  s  tim  jetě  můe   bejt

|  
				|  |  

| 
			| 07.09.2011 17:15 -
		Re: Turbo 1.6 HDi / C5 II | 2412343 |  |  
					| jumep |  |  

|  

| 1. turbo-tec je aj tu na slovensku, sice drahsie, ale aspon tu davaju 24 mesiacov zaruku na ten repas 2. zavady - fap - je normalne, nakolko ti netlacilo turbo dostatocne tak to dymilo a zanasalo fap, problem s regeneraciou
 neco s topenim - moze byt problem s hdi rezistorom, kontakty, alebo posiel ohrievac
 mazanie - tu tazko povedat, otazka je, kade jazdis a ako casto menis olej?

to ze nemozes nastartovat stale nemas pricinu z toho co si popisal, jedine zeby to bolo zadrete ...

edit: ak mas auto s opr do 10370 - tak interval na fap je 100000km
1. turbo-tec je aj tu na slovensku, sice drahsie, ale aspon tu davaju 24 mesiacov zaruku na ten repas
2. zavady - fap - je normalne, nakolko ti netlacilo turbo dostatocne tak to dymilo a zanasalo fap, problem s regeneraciou
neco s topenim - moze byt problem s hdi rezistorom, kontakty, alebo posiel ohrievac
mazanie - tu tazko povedat, otazka je, kade jazdis a ako casto menis olej?
to ze nemozes nastartovat stale nemas pricinu z toho co si popisal, jedine zeby to bolo zadrete ...
edit: ak mas auto s opr do 10370 - tak interval na fap je 100000km

|  
				|  |  

| 
			| 07.09.2011 17:55 -
		Re: Turbo 1.6 HDi / C5 II | 2412349 |  |  
					| pepik | 

|     
 | Ty  roblémy  s   fapem   byly   u  asi   rok,  vdycky  něco  napsal   počítač,  zapípala   výzva   k  zastavení  a  za  chvilku   ve   OK. Zadřený???   to  nevím,   normálně   točí  a  chvilkama  jako  by  chtěl  naskočit,  ale  nic
 A  tomu  s  10370...........nerozumím........
Ty  roblémy  s   fapem   byly   u  asi   rok,  vdycky  něco  napsal   počítač,  zapípala   výzva   k  zastavení  a  za  chvilku   ve   OK.
Zadřený???   to  nevím,   normálně   točí  a  chvilkama  jako  by  chtěl  naskočit,  ale  nic
A  tomu  s  10370...........nerozumím........

|  
				|  |  

| 
			| 07.09.2011 18:00 -
		Re: Turbo 1.6 HDi / C5 II | 2412350 |  |  
					| jumep |  |  

|  

| hmm ... tak ako vidim "zapípala výzva k zastavení a za chvilku ve OK" - dlhodobe ignorovanie nejakeho problemu .... 
 edit: STOP sa rozsvieti aj napr ked je nizky mazaci tlak ...
 aka bola ta hlaska?
hmm ... tak ako vidim "zapípala výzva k zastavení a za chvilku ve OK" - dlhodobe ignorovanie nejakeho problemu ....
edit: STOP sa rozsvieti aj napr ked je nizky mazaci tlak ...
aka bola ta hlaska?

|  
				|  |  

| 
			| 07.09.2011 18:12 -
		Re: Turbo 1.6 HDi / C5 II | 2412354 |  |  
					| pepik | 

|     
 | přesně  to  nevim,  ale  myslim  něco  jako  " air  filter........" Poprvé  jsem  zastavil,  ale   pak  stačilo   na  chvilku   přidat  a zase   ve   OK

A  to  s  tlakem  oleje   je  něco  nového,  v  květnu  to  bylo  na  diagnostice  kvůli   porue   chlazení  (  neela  sahara)   a   nic   s  olejem  se   neukázalo
přesně  to  nevim,  ale  myslim  něco  jako  " air  filter........"
Poprvé  jsem  zastavil,  ale   pak  stačilo   na  chvilku   přidat  a zase   ve   OK
A  to  s  tlakem  oleje   je  něco  nového,  v  květnu  to  bylo  na  diagnostice  kvůli   porue   chlazení  (  neela  sahara)   a   nic   s  olejem  se   neukázalo

|  
				|  |  

| 
			| 07.09.2011 19:02 -
		Re: Turbo 1.6 HDi / C5 II | 2412387 |  |  
					| jruze |  |  

|  

| No já mám pocit z toho co jsem si přečetl e je to obdoba toho co jsem nedavno dělal: turbo,rozpadlej ponovák,skočený na rozvoďáku= 30000,-  No já mám pocit z toho co jsem si přečetl e je to obdoba toho co jsem nedavno dělal: turbo,rozpadlej ponovák,skočený na rozvoďáku= 30000,-:-(((( 
 |  
				|  |  

| 
			| 07.09.2011 19:12 -
		Re: Turbo 1.6 HDi / C5 II | 2412389 |  |  
					| pepik | 

|     
 | Rozpadlej   ponovák????...........dělali  mi   rozvody   před  cca   25 tis..............neděs  mě,  u  tak  jsem   v   prdeli  s  nervama  
 A  kdy   bylo   skočený   na  rozvodech,  potkalo  se  to??????
Rozpadlej   ponovák????...........dělali  mi   rozvody   před  cca   25 tis..............neděs  mě,  u  tak  jsem   v   prdeli  s  nervama:-(

A  kdy   bylo   skočený   na  rozvodech,  potkalo  se  to??????

|  
				|  |  

| 
			| 07.09.2011 19:38 -
		Re: Turbo 1.6 HDi / C5 II | 2412392 |  |  
					| Mamlas |  |  

|  

| Pokud jak pises, ze to toci nejak moc lehce - lze rict jakoby bez tlaku, tak bych pocital i s tim skocenym rozvodakem.
Pokud jak pises, ze to toci nejak moc lehce - lze rict jakoby bez tlaku, tak bych pocital i s tim skocenym rozvodakem. 
 |  
				|  |  

| 
			| 07.09.2011 20:21 -
		Re: Turbo 1.6 HDi / C5 II | 2412406 |  |  
					| jumep |  |  

|  

| nie rozvodak, ale vacky su spojene retazou a ta je napinana sponovakom, tento sa rad rozpadne a potom skoci alebo sa az rozpadne retaz atd .... = potkany motor ...
nie rozvodak, ale vacky su spojene retazou a ta je napinana sponovakom, tento sa rad rozpadne a potom skoci alebo sa az rozpadne retaz atd .... = potkany motor ... 
 |  
				|  |  

| 
			| 07.09.2011 22:02 -
		Re: Turbo 1.6 HDi / C5 II | 2412453 |  |  
					| TomasT | 
			| Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |  |  

|     
 | Abys byl v obraze - levá část 13 je ten napínák a 10 řetěz, který ti mohl poskočit. 

Abys byl v obraze - levá část 13 je ten napínák a 10 řetěz, který ti mohl poskočit.   
 |  
				|  |  

| 
			| 13.09.2011 11:35 -
		Re: Turbo 1.6 HDi / C5 II | 2413260 |  |  
					| pepik | 

|     
 | Tak   u   mam   motor   rozhozenej.  Nejen   turbo,  ale  i   voda   v  oleji,   na  spodku  vany  jsou kovový   piliny  a   po  několika  dnech   kdy   stál   ,  nejde   ani   protočit..............  ......................začínám   pomalu   shánět  motor.  
 Tak  u  je  to  rozhozený  celý  a  jímá   mě   hrůza.   Upadlo  sedlo  ventilu  a  to  na  druhym   válci   rosekala   píst,  stěnu   válce,   hlavu   i  vstřik..............
  Tak   u   mam   motor   rozhozenej.  Nejen   turbo,  ale  i   voda   v  oleji,   na  spodku  vany  jsou kovový   piliny  a   po  několika  dnech   kdy   stál   ,  nejde   ani   protočit.............. :-(((( ......................začínám   pomalu   shánět  motor. :-(
Tak  u  je  to  rozhozený  celý  a  jímá   mě   hrůza.   Upadlo  sedlo  ventilu  a  to  na  druhym   válci   rosekala   píst,  stěnu   válce,   hlavu   i  vstřik.............. :-(((( 
 |  
				|  |  

| 
			| 13.09.2011 18:01 -
		Re: Turbo 1.6 HDi / C5 II | 2413455 |  |  
					| TomasT | 
			| Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |  |  

|     
 | Tak to tě opravdu nejlevněji vyjde koupit jiný motor - koukal jsem, nabídky jsou kolem 15-20.000,- A starý ti zůstane na náhradní díly.
Tak to tě opravdu nejlevněji vyjde koupit jiný motor - koukal jsem, nabídky jsou kolem 15-20.000,-
A starý ti zůstane na náhradní díly.

|  
				|  |  

| 
			| 13.09.2011 22:02 -
		Re: Turbo 1.6 HDi / C5 II | 2413547 |  |  
					| TomasT | 

|     
 | jruze napsal(a): No ze starého mu moc nezůstane protoe to jsou holé motory U jsem viděl prodávat komplet motor i bez odmontovaného turba .link.
 Jen tohle je zrovna 9HX = 66kW
U jsem viděl prodávat komplet motor i bez odmontovaného turba http://www.i-bazar.cz/1838709-motor-1-6hdi-peugeot-307-206-207-citroen-c3-c4/
Jen tohle je zrovna 9HX = 66kW

|  
				|  |  

| 
			| 14.09.2011 09:25 -
		Re: Turbo 1.6 HDi / C5 II | 2413574 |  |  
					| pepik | 

|     
 | Ahoj............chtěl bych se zeptat. Sehnal jsem motor z novýho partnera typ 9H02...........údajně jsou vechny bloky a hlavy stejný . Neví prosím jak to je?........ten partner má 66kw a na mých 80kw se to honí jen turbem a elektronikou. Dík pepík  Ahoj............chtěl bych se zeptat. Sehnal jsem motor z novýho partnera typ 9H02...........údajně jsou vechny bloky a hlavy stejný . Neví prosím jak to je?........ten partner má 66kw a na mých 80kw se to honí jen turbem a elektronikou. Dík pepík:nevim 
 |  
				|  |  

|  | 
 |  |