| | |
18.08.2012 20:01 -
Re: LPG a C5
|
2500019
|
|
flyteSVK
|
|
|
nadrz: diera po rezerve nie je vyplnena uplne, na priemer by sa tam voslo aj nieco vacsie. Ale zas je kusok vyssia ako by mala byt, lebo mi vyduva koberec. A zase treba zobrat do uvahy, ze nadrz nie je cely ten hrniec namiesto kolesa, ale je to len akoby do kruhu stocena rura. A teda zavisi aj od samotneho priemeru (vysky) tej "rury". Neviem ako ty, ale ja mam v strede nadrze pod deklom tlakomer a este cosi.
nadrz: diera po rezerve nie je vyplnena uplne, na priemer by sa tam voslo aj nieco vacsie. Ale zas je kusok vyssia ako by mala byt, lebo mi vyduva koberec. A zase treba zobrat do uvahy, ze nadrz nie je cely ten hrniec namiesto kolesa, ale je to len akoby do kruhu stocena rura. A teda zavisi aj od samotneho priemeru (vysky) tej "rury". Neviem ako ty, ale ja mam v strede nadrze pod deklom tlakomer a este cosi.
|
|
18.08.2012 21:58 -
|
2500051
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
pozreme na zraze
pozreme na zraze:-d
|
|
20.08.2012 06:59 -
|
2500237
|
|
vikicv
|
|
|
Jestli to je jetě aktuální, tak do vech mých Xantií 1.8i 16V, V6 a teď nově C5 II V6 jsem si dával dělat LPG u HLPropan v Praze, dnes se to jmenuje .link. Aktuálně za 26tis.Kč. Systém Magic2. Vdycky to chce trochu doladit, ale pak u se na to nemuselo ahat. Jednou mi po 80tis.km odeel jeden vstřikovač - diagnostikoval jsem si sám - přestal cvrkat
(mám na ten Magic kabel i soft, take jiná volba stejně nebyla)
Jajala9334 napsal(a): Ahoj, je tu velké mnoství info. Máte tedy někdo opravdu spolehlivého plynaře ? Rád by jsem to do své C5 6V nechal namontovat - ale se zarukou za ok cenu. Děkuji moc
Jestli to je jetě aktuální, tak do vech mých Xantií 1.8i 16V, V6 a teď nově C5 II V6 jsem si dával dělat LPG u HLPropan v Praze, dnes se to jmenuje http://www.lpg-auto.cz/. Aktuálně za 26tis.Kč. Systém Magic2. Vdycky to chce trochu doladit, ale pak u se na to nemuselo ahat. Jednou mi po 80tis.km odeel jeden vstřikovač - diagnostikoval jsem si sám - přestal cvrkat:-d
(mám na ten Magic kabel i soft, take jiná volba stejně nebyla)
|
|
20.08.2012 15:24 -
|
2500350
|
|
djspepe
|
Město: , Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Jak řeíte při jízdě na plyn klesání ručičky benzínu? Docela mě to tve, kdy jedu delí trasy tak to jde az na nulu a rozsviti se service. Někdy to naskočí samo zase na aktuální stav benzínu v nadri.
Jak řeíte při jízdě na plyn klesání ručičky benzínu? Docela mě to tve, kdy jedu delí trasy tak to jde az na nulu a rozsviti se service. Někdy to naskočí samo zase na aktuální stav benzínu v nadri.
|
|
20.08.2012 18:08 -
|
2500380
|
|
djspepe
|
Město: , Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 15 |
|
|
mam taky kolem pul nádre, ale servis se mi rozvití a podle ukazovatele vyjedu vsechen benzin, take auto nepochopí to, e nemá benzín ale jede pořád. jinak spokojenost
mam taky kolem pul nádre, ale servis se mi rozvití a podle ukazovatele vyjedu vsechen benzin, take auto nepochopí to, e nemá benzín ale jede pořád. ;) jinak spokojenost :)
|
|
20.08.2012 19:03 -
|
2500395
|
|
Darja
|
|
|
djspepe napsal(a): mam taky kolem pul nádre, ale servis se mi rozvití a podle ukazovatele vyjedu vsechen benzin, take auto nepochopí to, e nemá benzín ale jede pořád. jinak spokojenost
Jetě jednou... kdy mi klesne palivo na 0, neukazuje mi dojezd, pouze čárky, nerozsvítí se mi servis. Auto nijak neřeí, jestli má, nebo nemá "dle ukazatele" benzín, je mu to FUK. Dojezd a palivoměr mají pouze informativní funkci pro MEZIKUS mezi volantem a sedačkou.
Moná to mam já porouchaný
Jetě jednou... kdy mi klesne palivo na 0, neukazuje mi dojezd, pouze čárky, nerozsvítí se mi servis. Auto nijak neřeí, jestli má, nebo nemá "dle ukazatele" benzín, je mu to FUK. Dojezd a palivoměr mají pouze informativní funkci pro MEZIKUS mezi volantem a sedačkou.
Moná to mam já porouchaný :-)))):-))))
|
|
20.08.2012 19:54 -
|
2500401
|
|
citrus
|
|
|
ja to mam presne ako Darja. Miesto dojazdu ciarky, ziadny servis ani auto nevybuchne
ja to mam presne ako Darja. Miesto dojazdu ciarky, ziadny servis ani auto nevybuchne:-)))):-))))
|
|
20.08.2012 20:17 -
|
2500415
|
|
jumep
|
|
|
1.8i a asi aj niektore 2.0i motory pri nizkej hodnote paliva hadzu chybu lambdy
zalezi najskor od jednotky a jej verzie
1.8i a asi aj niektore 2.0i motory pri nizkej hodnote paliva hadzu chybu lambdy
zalezi najskor od jednotky a jej verzie
|
|
21.08.2012 20:50 -
|
2500584
|
|
Darja
|
|
|
Netuím, jestli nízká hladina paliva dokáe ovlivnit lambádu. A chyba lambády by se projevila hlákou o antipollution system a nesvítil by jen servis, ale i motor....ne?
Netuím, jestli nízká hladina paliva dokáe ovlivnit lambádu. A chyba lambády by se projevila hlákou o antipollution system a nesvítil by jen servis, ale i motor....ne?
|
|
02.09.2012 06:49 -
|
2502640
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
Nazdarek:
C5 je pr o mě jedno z nejlepích aut pro běné jedění a jeliko mám doma 11 roků starou herku a do budoucna bych rád pořídil novějí, jeliko předpokládám i rozíření rodiny tak budu muset i zvětit C5 ze "sedan" na ¨break" a vzhledem k ceně pohoných hmot začínám uvaovat i alternativních palivech. Jedním dechem taky upozorňuji e je jsem k tomu dosti skeptický, ale taky jsem schopen přijmout i rozumné argumenty, zjistil jsem, e prý nejvhodnějí pro LPG jsou motory RFN a jejich nástupci a pak 3.0, prosím pokud máte nějaké zkuenosti s dlouhodobějím provozem podělte se o ně.
Děkuji.
Nazdarek:
C5 je pr o mě jedno z nejlepích aut pro běné jedění a jeliko mám doma 11 roků starou herku a do budoucna bych rád pořídil novějí, jeliko předpokládám i rozíření rodiny tak budu muset i zvětit C5 ze "sedan" na ¨break" a vzhledem k ceně pohoných hmot začínám uvaovat i alternativních palivech. Jedním dechem taky upozorňuji e je jsem k tomu dosti skeptický, ale taky jsem schopen přijmout i rozumné argumenty, zjistil jsem, e prý nejvhodnějí pro LPG jsou motory RFN a jejich nástupci a pak 3.0, prosím pokud máte nějaké zkuenosti s dlouhodobějím provozem podělte se o ně.
Děkuji.
|
|
02.09.2012 11:11 -
|
2502648
|
|
jumep
|
|
|
RNF - taky nepoznam
kedtak RFN (C5 1) a RFJ (facelift a X7) - pricom X7 ma aj priamo moznost E85
a o tychto motoroch je tu toho popisaneho dost
RNF - taky nepoznam
kedtak RFN (C5 1) a RFJ (facelift a X7) - pricom X7 ma aj priamo moznost E85
a o tychto motoroch je tu toho popisaneho dost
|
|
02.09.2012 21:23 -
|
2502720
|
|
Kulda
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 209 |
|
|
LPG a C5? Jediné slovo-NEMÁ CHYBU!
Také díky radám fundovaných osob zde na fóru.
LPG a C5? Jediné slovo-NEMÁ CHYBU!:palec
Také díky radám fundovaných osob zde na fóru.
|
|
03.09.2012 07:04 -
|
2502736
|
|
Kulda
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 209 |
|
|
Kdy mám minimum beneli, tak mě to vyhazuje ESP! DSF v tomto případě v pohodě.
Kdy mám minimum beneli, tak mě to vyhazuje ESP! DSF v tomto případě v pohodě.
|
|
16.10.2012 11:58 -
|
2513183
|
|
cmp94
|
Město: Kralovice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Ahoj. To by člověk neřekl, jak vás rozohní debata nad aditivy pro LPG pohon. Aditiva by se měla přidávat i do naeho benzinu a nafty obecně u LPG je to bez diskuse. Kdo z vás by chtěl celý ivot jíst suchý chléb (i kdy by ho to třeba nezabilo .. ) ? Nejsou to "kouzelné" vodičky, ale fakta. AStačí rozhodit motor, který jezdí s aditivy a bez nich. Samozřejmě, e je to na kadém. Já dal za montá i s náplní 2.000,- Kč. Náplň vydrí cca 10.000 km (dle setelování kapání). Její cena je něco kolem 600,- Kč. Oproti ceně ventilů ... pakatel. Pěkný den
Ahoj. To by člověk neřekl, jak vás rozohní debata nad aditivy pro LPG pohon. Aditiva by se měla přidávat i do naeho benzinu a nafty obecně u LPG je to bez diskuse. Kdo z vás by chtěl celý ivot jíst suchý chléb (i kdy by ho to třeba nezabilo .. :-))))) ? Nejsou to "kouzelné" vodičky, ale fakta. AStačí rozhodit motor, který jezdí s aditivy a bez nich. Samozřejmě, e je to na kadém. Já dal za montá i s náplní 2.000,- Kč. Náplň vydrí cca 10.000 km (dle setelování kapání). Její cena je něco kolem 600,- Kč. Oproti ceně ventilů ... pakatel. Pěkný den
|
|
16.10.2012 16:23 -
|
2513219
|
|
citrus
|
|
|
tiez mi nejako unikli suvislosti
tiez mi nejako unikli suvislosti:-d
|
|
16.10.2012 17:45 -
|
2513231
|
|
Ferro
|
Město: Ledenice, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 99 |
|
|
Ahoj.
No konečně téma. Sice sem asi zapadlo nějakým nedopatřením, ale přesto TÉMA. Já jezdím na LPG asi 3 měsíce, ale nemohu ne chválit, chválit, chvá.... . Instalaci mi dělal tady v Č,Budějovicích pan .... (firma ve St.Hodějovicích). Hotovo za 1 den, bez komplikací. Údajně dělá cca 300- 330 instalací do roka asi 10 let. Nabízel mi i montá přimazávání ventilů, na její účelnost byla vedena debata s výsledkem: "Já Vám to nabízím, ale nemohu to nijak doporučit, neb není jasné, zda to má pozitivní účinky. Rozebíral jsem motory s cca 100.000 km s přimazáváním i bez a nebylo moné určit rozdíl". Take jsem přimazávání zatím neřeil (ventili jsou mazaný normálně) a v pohodě jezdím. V současnosti za cca 1,60 Kč/km - luxus!!
Mnoho spokojených kilometrů vem C5kařům a LPGčkařům obzvlát. Ferry
Ahoj.
No konečně téma. Sice sem asi zapadlo nějakým nedopatřením, ale přesto TÉMA. Já jezdím na LPG asi 3 měsíce, ale nemohu ne chválit, chválit, chvá.... . Instalaci mi dělal tady v Č,Budějovicích pan .... (firma ve St.Hodějovicích). Hotovo za 1 den, bez komplikací. Údajně dělá cca 300- 330 instalací do roka asi 10 let. Nabízel mi i montá přimazávání ventilů, na její účelnost byla vedena debata s výsledkem: "Já Vám to nabízím, ale nemohu to nijak doporučit, neb není jasné, zda to má pozitivní účinky. Rozebíral jsem motory s cca 100.000 km s přimazáváním i bez a nebylo moné určit rozdíl". Take jsem přimazávání zatím neřeil (ventili jsou mazaný normálně) a v pohodě jezdím. V současnosti za cca 1,60 Kč/km - luxus!!
Mnoho spokojených kilometrů vem C5kařům a LPGčkařům obzvlát. Ferry
|
|
16.10.2012 18:19 -
|
2513232
|
|
vlada
|
|
|
Mam LPG bez primazavani a muj pan servisak (odbornik na citrony) rikal, ze mam tankovat benzin s aditivama. Neco jako shell vpower a pdobne.
Mam LPG bez primazavani a muj pan servisak (odbornik na citrony) rikal, ze mam tankovat benzin s aditivama. Neco jako shell vpower a pdobne.
|
|
| |
|
|