Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Česky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

||

Diskuzní fórum / Diagnostika, software, navigace / Závada omezovače rychlosti - C5II
1 2 3 4 > >|

21.03.2010 11:06 - Závada omezovače rychlosti - C5II 1807204
Lobos
Město: Frýdek - Místek, Auto: C5 II 2.0i 16v SXPočet příspěvků: 24
Začátečník Poslat soukromou zprávu

Zdravím všechny citroeňáky.Chtěl bych se s vámi podělit o zkušenostech z opravou omezováče rychlosti na C5 II.Jednoho dne se mi při zapnutí omezovače rychlosti rozsvítil nápis servis.Neváhal jsem a navštívil jsem autorizovány servis citroen u nás.Raději neuvádim jaký.Tam mi bylo zděleno že je vadná elektronika a cena při které jsem polknul na sucho.No co zkusím to někde jinde.Po doporučení kolegy také z C 5 II jsem navštívil soukromého autoelektrikáře který vlastni diagnostiku na citroeny a žasnul jsem.Závada na akcelelátoru,malinký spínač pod pedálem bohužel ale autorizovány nahradní díl.Znovu do citroenu a další šok.Onen maličký spínaček v ceně asi 200kč je současti celého plynového pedálu tudíž musím zakoupit celý pedál a cena 5000kč a něco.Znovu zpět, ůsměv opraváře.Za hodinu se stavte.Za necelou hodinu jsem zpátky,auto venku a zdělení že je hotovo.Cena i s prací 800 kč a 2letá zaruka.Samozřejmostí bylo vřelé poděkováni a zkušenost navíc.Nežente se hned do servisu.Tam nás maji jako dojné kravičky.Co chcete máme přece luxusní bouráky.
AKCE AkUMULÁTOR OPEL 60AH za 1890,-
Nová baterie od GM, Kapacita 60Ah, Starovací proud 550A EN
Bezúdržbová baterie na klasické olověné bázi,Rozměry v mm: délka x šířka x výška: 235 x 165 x 173
www.c5club.cz/profiles/darja.html

21.03.2010 11:48 - Re: Závada omezovače rychlosti - C5II 1807210
Darja
Město: Hostivař, Auto: C5 I Nenažraná exclusivní bestie f třílitruPočet příspěvků: 2773
VIP Poslat soukromou zprávu

S tímhle jsme se setkali už asi všichni
On je problém v tom, že autorizovaný servis si prostě na "dodělej si" nikdy hrát nebude a nikdy u oprav myslet také nebude.

Myslím, že jmenovat servisy by si měl, k tomu bys měl využít www.ccca.cz, protože takhle nikdo neví, s kým si nespokojen, s kým si spokojen a z tohoto hlediska má příspěvěk nulovou informační hodnotu pro ostatní členy klubu

21.03.2010 15:09 - Re: Závada omezovače rychlosti - C5II 1807227
JirkaŘ
Město: Havířov-město, Auto: C5 I 2.2HDi SX BreakPočet příspěvků: 362

Lobos: S Darjou souhlasím a hned si tipnu.... je to servis ADO ? (Jeden rozhovor se servismanem mi taky stačil). Ale jinak mě zajímá spíše ten, kde jsi byl úspěšný . Tak šup sem s ním (tedy do www.ccca.cz)

21.03.2010 21:19 - Re: Závada omezovače rychlosti - C5II 1807256
bubakkaja
Město: Frýdek-Místek, Auto: C5 I 2.2HDi Exclusive BreakPočet příspěvků: 240

ADO je v Ostrave u nas ve Frydku je taky jeden.Muzu vedet kdo byl ten sikovny elektrikar?

21.03.2010 21:28 - Re: Závada omezovače rychlosti - C5II 1807257
Lovec
Město: Frýdek-Místek, Auto: C5 II 1.6HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 39

Ten servis ve Frýdku je pobočka ADO OSTRAVA

21.03.2010 23:33 - Re: Závada omezovače rychlosti - C5II 1807278
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: C5 I 2.2HDi Exclusive BreakPočet příspěvků: 1383
Uživatel Poslat soukromou zprávu

Nechci se zastávat zn.servisů,ale oni mají omezené možnosti od Citroenu a někteří ti samí opraváři ti to doma udělají taky za málo(to je má zkušenost)-v servisu by je roztrhal na kusy jak vedoucí tak Citroen(oni musí mněnit a ne opravovat)

22.03.2010 07:04 - Re: Závada omezovače rychlosti - C5II 1807279
Lobos
Město: Frýdek - Místek, Auto: C5 II 2.0i 16v SXPočet příspěvků: 24

Všem se omlovám samozřejmě že se jedná o ADO Ostrava v FM.Ze slušnosti jsem raďeji neuvedl firmu.Ona dobrá opravárenska duše sídli na ostravské ulici v FM Přímo v prodejně autobatérii kde má i dílnu.

12.05.2010 10:27 - Re: Závada omezovače rychlosti - C5II 2344631
zdenekb
Město: Praha, Auto: C5 II 2.0HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 42

Mám stejnou závadu - po zapnutí omezovače se rozsvítí Servis a hláška o chybě funkce omezovače. Tempomat se přitom zdál fungovat normálně (nedává žádnou hlášku, na test funkce dnes vyjedu z města).
Diagnostika říká v sekci Vstřikování:
Omezování rychlosti vozidla Koherence napětí snímače - trvalá závada - místní
Omezování rychlosti vozidla Zkrat na plus pól nebo přerušený obvod - trvalá závada - místní
Kromě těchto závad mám ještě hlášku v sekci Proměnné pérování:
Absence komunikace se snímačem natočení volantu: Obdržená hodnota je nesprávná - trvalá závada - vzdálený
Absence komunikace s inteligentní řídící jednotkou: Absence signálu - přechodná závada - vzdálený
Můžete prosím dát tip, kde hledat?

12.05.2010 11:15 - Re: Závada omezovače rychlosti - C5II 2344634
autodiag
Město: -, Auto: Počet příspěvků: 2115
99 Poslat soukromou zprávu

zacni tim ze vymenis brzdovy spinac a spinac na spojce
ani origo citroen neni cena nijak zavratna
je to vzdy z 90% problem u techto zavad

12.05.2010 11:28 - Re: Závada omezovače rychlosti - C5II 2344635
zdenekb

Brzdový spínač je měněný asi před dvěma měsíci, starý někdy spínal a někdy ne a způsobovalo to chybu ASR/ESP, která se od té doby neobjevuje.

12.05.2010 16:27 - Re: Závada omezovače rychlosti - C5II 2344664
TomasT
Město: Praha 15, Auto: C5 II 1.6HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 703

Pokud tempomat bude fungovat normálně (vypínat se po zmáčknutí těch pedálů), tak to nebudou spínače.
Spíš nějaký zoxidovaný/vypadlý/přerušený kontakt - ale jen odhaduju.

12.05.2010 18:29 - Re: Závada omezovače rychlosti - C5II 2344668
jumep
Město: Piestany, Auto: C5 I 2.2HDi PACKPočet příspěvků: 6211

este tu je jedna vec, mikrospinac na plynovom pedali

aka diagnostika bola pouzita?

12.05.2010 20:17 - Re: Závada omezovače rychlosti - C5II 2344676
autodiag

spinac na pedalu ne ale koerhence by mohla byt mezi jednotlivejma drahama potenciometru,cili pedal by stal zato zmerit osciloscopem

12.05.2010 22:20 - Re: Závada omezovače rychlosti - C5II 2344680
zdenekb

Tak jsem zkoušel tempomat, rychlost nastavím, drží, můžu krokovat nahoru i dolu, zrychluje a zpomaluje správně. Po přidání plynu a ubrání se vrátí zpátky na nastavenou rychlost, při ťuknutí na brzdu nebo na spojku se tempomat vypne. Zdá se mi tedy, že funguje normálně.
Dlouho jsem omezovač rychlosti nepoužil (celou zimu) a teď jsem ho pustil poprvé od výměny brzdového spínače. Nemohlo se něco stát při výměně? (kostra nebo něco takového? To by mi šlo dohromady s tím "zkrat na plus pól" - když utrhneš kostru, máš na tom drátě potenciál zdroje. ).
Na výtisku protokolů z diagnostiky je Multi-Diag a Actia. Testovali to při vypnutém i zapnutém motoru. V kontextu poruchy u koherence napětí snímače při chodu motoru je uveden Kód závady počítače P1614 a u Zkrat na plus pól je to P1644 (jsou tam k obojímu i polohy pedálu akcelerace - 34,28/33,98 a 28,32/28,03, napětí, stav pedálů a další). Pak je tam ještě něco k tomu natočení volantu, to je ale nejspíš jiné téma. Celkem má protokol 7 stránek.

12.05.2010 22:23 - Re: Závada omezovače rychlosti - C5II 2344681
jumep

z niecoho ineho ako je lexia / proxia je mozne ze je dost nepresny vystup a toto kludne moze robit ten spinac na plyne, skus, zospodku je spinac, ci ti cvaka alebo nie
alebo zajdi k niekomu kto ma proxiu / lexiu

13.05.2010 07:26 - Re: Závada omezovače rychlosti - C5II 2344690
autodiag

chyba spinace na pedalu je vyhodnocena samostatnym chybovym hlasenim,proto jsem napsat ze spinac urcite ne..spinacem se navic aktivuje jen poloha pedalu 100% (jinak pred spinacem 90%) ....
multidiag (atal) neni spatna diagnostiku uz jen proto ze ji vyrabi ACTIA ktera je i vyrobcem Lexia sw i XS-evolution (hw)..pouziva stejne preklady chyb. hlasek jako Lexia pro PSA

hlasky ktere mas v perovani neres,je to bug v sw

14.05.2010 10:02 - Re: Závada omezovače rychlosti - C5II 2344785
zdenekb

Dík za názory. Ještě bych měl k této věci dotaz: Pokud se smířím s nefunkčností omezovače, je nutné tuto závadu řešit? (Například proto, že to může mít souvislost s něčím dalším, kvůli čemu bych třeba zůstal viset - chystám se na delší cestu)

17.05.2010 14:33 - Re: Závada omezovače rychlosti - C5II 2345195
zdenekb

A ještě jeden dotaz: Spínač pod brzdovým pedálem je používán ještě k něčemu jinému než k vypnutí omezovače? Tak mě napdalo, že za určitých okolností (třeba pokud je v klidu sepnutý a spíná proti zemi) by to mohl být on..

17.05.2010 18:47 - Re: Závada omezovače rychlosti - C5II 2345222
jumep

vsetky pedale maju spinac, ci uz spojka brzda alebo plyn
spojka - urucuje vypnutie tempomatu a tiez nieco ecu motora, myslim ze su to vyssie otacky ako volnobezne pri rozbiehani, toto presne neviem
brzda - je dvojity vypinac - 1. urcuje zapinanie brzdoveho svetla, 2. deaktivuje tempomat a tiez urcuje nieco v ecu motora
plyn - nenasiel som zeby mal inu ulohu ako prave vyradenie obmedzovaca z funkcie, ale kludne moze mat aj pridanu inu hodnotu

v prilohe ho mas znazorneny (plyn), skontroluj si ci ti cvaka ten vypinac, ak nie, vymen ho a nechaj si zmazat zavady

Legenda :
a : Konektor
14 : Úchyt svazku (spona)
15 : Pedál
16 : Elektrický svazek
17 : Dorazy
18 : Spínač "bodu odporu"

Přílohy:
plyn.gif | Stáhnout( 8567b ) - Staženo:44x.

17.05.2010 20:11 - Re: Závada omezovače rychlosti - C5II 2345248
autodiag

zdenekb napsal(a):
A ještě jeden dotaz: Spínač pod brzdovým pedálem je používán ještě k něčemu jinému než k vypnutí omezovače? Tak mě napdalo, že za určitých okolností (třeba pokud je v klidu sepnutý a spíná proti zemi) by to mohl být on..

nejdulezitejsi funkce,v zavorce jednotka ktera fci obsluhuje

-brzdove svetlo (BSI) - pri poruse deaktivovano -NESVITI BRZDOVA SVETLA
-tempomat (BSI,ECU) - pri poruse deaktivovano
-decelerace (ECU)
-odpojeni tretiho pistku cerpadla (ECU)
-aktivace ABS/ASR (ABS) - mozne odstaveni nekterych fci ABS
-system dorovnavani naklonu/vysky podvozku (BHI)

spinac na pedalu ma funkci 100% "plynu" ,bez spinace jen 90%
spinac na pedalu nema na fci tempomatu/omezovace rychlosti vliv (nevypne ho)
spinc pedalu ma vlastni diagnosticke hlaseni zavady

1 2 3 4 > >|

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  

© 2007-2010 :: by c5club, optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Mozilla Firefox, Kontakt/Administrator