Byl jsem na diagnostice s něčím jiným (odpojení senzorů pneu) a tak jsem jim řekl, ať se mi podívá na senzor deště, že tam určitě je, ale jede mi to jako cyklovač. A maník prohlásil, že ho diagnostika našla, ale nejde aktivovat, protože tam nemám origoš rádio, se kterým si to nerozumí. Ta elektronika je tak spletitá, že tomu snad i věřím. Nehodlám to nijak řešit, jen jako info pro ostatní, jaké mohou být příčiny.
Byl jsem na diagnostice s něčím jiným (odpojení senzorů pneu) a tak jsem jim řekl, ať se mi podívá na senzor deště, že tam určitě je, ale jede mi to jako cyklovač. A maník prohlásil, že ho diagnostika našla, ale nejde aktivovat, protože tam nemám origoš rádio, se kterým si to nerozumí. Ta elektronika je tak spletitá, že tomu snad i věřím. Nehodlám to nijak řešit, jen jako info pro ostatní, jaké mohou být příčiny.
Otazka na znalych a skusenych. Da sa ta vec, ktorej uz pomaly neviem prist na meno (myslim dazdovy senzor) vypnut tak aby sa to spravalo ako obycajny cyklovac?
V poslednej dobe som totiz za rozne stierace dal viac ako za benzin a uz ma to nebavi. Stierac po senzore prejde a ten je krasne suchy a cisty. Asi 30 sekund to nejako ide potom sa to zblazni. Streknem ostrekovacom a zase na par sekund pokoj.
Otazka na znalych a skusenych. Da sa ta vec, ktorej uz pomaly neviem prist na meno (myslim dazdovy senzor) vypnut tak aby sa to spravalo ako obycajny cyklovac?
V poslednej dobe som totiz za rozne stierace dal viac ako za benzin a uz ma to nebavi. Stierac po senzore prejde a ten je krasne suchy a cisty. Asi 30 sekund to nejako ide potom sa to zblazni. Streknem ostrekovacom a zase na par sekund pokoj.
hehe tak to je dobe joke
to ADMIN: nezalozime hitparadu nesmyslu ?
hehe tak to je dobe joke :) :)
to ADMIN: nezalozime hitparadu nesmyslu ?
ja si myslim zeto nejde,resp nezkousel jsem to...
ale podle me bud je senzor a nebo v BSI sw cyklovac
stalo by zato zkusit v BSI zakazat snimac ,mozna se system prepl automaticky na cyklovac, ale to je jen moje teorie
ja si myslim zeto nejde,resp nezkousel jsem to...
ale podle me bud je senzor a nebo v BSI sw cyklovac
stalo by zato zkusit v BSI zakazat snimac ,mozna se system prepl automaticky na cyklovac, ale to je jen moje teorie
Podle dokumentace Citroenu, kterou jsem četl, by to mělo jít.
... 1. Procedure for configuration of customer options:
- Automatic closing of the windows in the event of rain Seat belt unfastened warning lamp
- Parking assistance - Automatic wipe or intermittent wipe of the windscreen (rain sensor)
- Partial opening of windows using the plip
- Automatic operation of the hazard warning lamps on sudden deceleration Remote locating of the vehicle using the plip
- Under-inflation detection
- Child safety warning lamps option
...
Postup pro LEXIA:
Global test -> BSI -> Programming -> Customer options
Postup pro PROXIA:
Global test -> BSI -> F5 -> Configuration -> Customer options
EDIT: přidal jsem ještě jeden dokument k ovládání stěračů.
Na service.citroen.com se i ve free části najdou někdy poklady
(je tam třeba docela podrobný postup pro nastavování rozvodů)
Podle dokumentace Citroenu, kterou jsem četl, by to mělo jít.
...
1. Procedure for configuration of customer options:
- Automatic closing of the windows in the event of rain Seat belt unfastened warning lamp
- Parking assistance
- Automatic wipe or intermittent wipe of the windscreen (rain sensor)
- Partial opening of windows using the plip
- Automatic operation of the hazard warning lamps on sudden deceleration Remote locating of the vehicle using the plip
- Under-inflation detection
- Child safety warning lamps option
...
Postup pro LEXIA:
Global test -> BSI -> Programming -> Customer options
Postup pro PROXIA:
Global test -> BSI -> F5 -> Configuration -> Customer options
EDIT: přidal jsem ještě jeden dokument k ovládání stěračů.
Na service.citroen.com se i ve free části najdou někdy poklady :-)
(je tam třeba docela podrobný postup pro nastavování rozvodů)
Přílohy: en_gb_infodiag169.pdf | Stáhnout( 60870b ) - Staženo:30x. en_gb_infodiag039.pdf | Stáhnout( 50920b ) - Staženo:25x.
hmm blby je ale to ze tyhle veci ze velmi silne vstahuji dle VIN na dane auto...
to znamena ze Frantovi vedle to funguje ale jirkovi pres ulici uz ne ,stejne roky vyroby,stejny vybavy
welcome to PSA world
hmm blby je ale to ze tyhle veci ze velmi silne vstahuji dle VIN na dane auto...
to znamena ze Frantovi vedle to funguje ale jirkovi pres ulici uz ne ,stejne roky vyroby,stejny vybavy
welcome to PSA world
Super...dakujem ti. Ak pojdem okolo niekoho s lexiou, tak to dam skusit...
Super...dakujem ti. Ak pojdem okolo niekoho s lexiou, tak to dam skusit...;-)
Vida, tady je postup pro nastaveni citlivosti destoveho senzoru, akorat tam pisou, ze je to jen pro "C5 (after RPO 9618)" která má multiplexed rain sensor. Nevíte někdo jak zjistím kterou verzi mám?
Vida, tady je postup pro nastaveni citlivosti destoveho senzoru, akorat tam pisou, ze je to jen pro "C5 (after RPO 9618)" která má multiplexed rain sensor. Nevíte někdo jak zjistím kterou verzi mám?
na stitku na sloupku ridicovych dveri
na stitku na sloupku ridicovych dveri
autodiag: neskusal si nahodou ci tuto vec nespristupny pripadny upgrade sw v BSI?
autodiag: neskusal si nahodou ci tuto vec nespristupny pripadny upgrade sw v BSI?
no ja moc BSI neprehravam,resp obecne se do toho moc nehrnu u jake koliv jednotky,blbe se to pak dava dokupy
ale i prvni generace jsem to nevidel v menu
no ja moc BSI neprehravam,resp obecne se do toho moc nehrnu u jake koliv jednotky,blbe se to pak dava dokupy :)
ale i prvni generace jsem to nevidel v menu