| | |
08.03.2017 20:07 -
zabranenie vniknutia vody do nasavania vzduchu do motora
|
3047749
|
|
Charta2015
|
Město: Zilina, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Chcel by som zabranit vniknutiu vody do nasavania vzduchu do motora pri silnom dazdi, takisto aj vysplechnutie mnozstva vody od protiidúceho auta. Dojde k premoceniu filtra vzduchu, raz mi odpalilo aj vahu vzduchu ktora je medzi filtrom vzduchu a motorom. Dôsledok je ze auto prestane tahat, vypise Antipollution a ESR error. Ako mam zabranit vniknutiu vody ? da sa kupit nejaky kryt na prednu cast auta ? alebo ako inak to vyriesit ? Viem, ze najlepsie je zastavit auto, ale ked dlho prsi, nie je to riesenie.
Chcel by som zabranit vniknutiu vody do nasavania vzduchu do motora pri silnom dazdi, takisto aj vysplechnutie mnozstva vody od protiidúceho auta. Dojde k premoceniu filtra vzduchu, raz mi odpalilo aj vahu vzduchu ktora je medzi filtrom vzduchu a motorom. Dôsledok je ze auto prestane tahat, vypise Antipollution a ESR error. Ako mam zabranit vniknutiu vody ? da sa kupit nejaky kryt na prednu cast auta ? alebo ako inak to vyriesit ? Viem, ze najlepsie je zastavit auto, ale ked dlho prsi, nie je to riesenie.
|
|
08.03.2017 20:20 -
Re: zabranenie vniknutia vody do nasavania vzduchu do motora
|
3047752
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Myslím, e stačí provrtat filtrbox pod filtrem, aby voda mohla odtéct pryč. Taky se mi to stalo a pomohl mi jruze a právě mi to rovnou i provrtal, aby se to neopakovalo..
Myslím, e stačí provrtat filtrbox pod filtrem, aby voda mohla odtéct pryč. Taky se mi to stalo a pomohl mi jruze a právě mi to rovnou i provrtal, aby se to neopakovalo.. ;)
|
|
08.03.2017 20:40 -
|
3047760
|
|
Charta2015
|
Město: Zilina, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Ano, filtrbox pod filtrem mi provrtali kdyz mi odpalilo vahu vzduchu, no nepomohlo to, Minuly tyden pri silnem dezdi mi znovu promocilo filtr vzduchu. Plast podbeh mam v poradku. Na ktere strane mam proverit prepazku medzi blatnikem a podbehem ? V servise mi poradili, ze priste mam jet na clune a ne autem. Dekuji za rady.
Ano, filtrbox pod filtrem mi provrtali kdyz mi odpalilo vahu vzduchu, no nepomohlo to, Minuly tyden pri silnem dezdi mi znovu promocilo filtr vzduchu. Plast podbeh mam v poradku. Na ktere strane mam proverit prepazku medzi blatnikem a podbehem ? V servise mi poradili, ze priste mam jet na clune a ne autem. Dekuji za rady.
|
|
08.03.2017 21:10 -
|
3047768
|
|
jumep
|
|
|
potom mas ten lavy podbeh zle zalozeny, alebo tu nasavaciu trubicu niekde spadnutu
a tu mas k tomu info co treba vsetko spravit
potom mas ten lavy podbeh zle zalozeny, alebo tu nasavaciu trubicu niekde spadnutu
a tu mas k tomu info co treba vsetko spravit
Přílohy: 1CX4-B1AUFEQ0-Kontrolka diagnostiky motoru se rozsvítí.Vozidlo má nedostatečný výkon.V paměti počítače motoru je uloená závada průtokoměru vzduchu.pdf ( 172627b ) - |
|
08.03.2017 22:29 -
|
3047786
|
|
jruze
|
|
|
Charta2015 napsal(a): Ano, filtrbox pod filtrem mi provrtali kdyz mi odpalilo vahu vzduchu, no nepomohlo to, Minuly tyden pri silnem dezdi mi znovu promocilo filtr vzduchu. Plast podbeh mam v poradku. Na ktere strane mam proverit prepazku medzi blatnikem a podbehem ? V servise mi poradili, ze priste mam jet na clune a ne autem. Dekuji za rady.
Kdy se podívá nad světlem na pičku blatníku před prvním roubem co drí blatník tak je na tu přepáku je vidět(nebude tam a nebo netěsní) jednou jsem toto řeil takovou prasárničkou=pouil jsem molitan-namatlal silikonem - naouchal jsem ho tam do té mezery roubovákem a znovu namatlal silikonem tím jsem to celé utěsnil a od té doby má pán pokoj(nebo múe pouít montání pěnu zapěnit - oříznout a přelepit silikonem v barvě laku, druhá monost je e je děravej ten ,,chobot" (nasávací roura) ta je jeden konec pod tou pičkou blatníku a druhý je pod filtrboxem.
Kdy se podívá nad světlem na pičku blatníku před prvním roubem co drí blatník tak je na tu přepáku je vidět(nebude tam a nebo netěsní) jednou jsem toto řeil takovou prasárničkou=pouil jsem molitan-namatlal silikonem - naouchal jsem ho tam do té mezery roubovákem a znovu namatlal silikonem tím jsem to celé utěsnil a od té doby má pán pokoj(nebo múe pouít montání pěnu zapěnit - oříznout a přelepit silikonem v barvě laku;-), druhá monost je e je děravej ten ,,chobot" (nasávací roura) ta je jeden konec pod tou pičkou blatníku a druhý je pod filtrboxem.
Přílohy: těsnící přepáka.jpg ( 349947b ) - |
|
| |
|
|