|
12.02.2012 14:41 -
Únik motorového oleje
|
2450114
|
|
|
ladaM
|
|
Město: Otrokovice, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Včera ráno jsem přišel k autu a na zemi byl vytečený motorový olej.Večer předtím i když bylo -12stupňůC, jsem bez problémů nastartoval a přijel,byla tma,takže jsem neviděl jestli olej teče,nebo kape.Po otevření kapoty je vidět že olej tekl nebo stříkal někde u měrky,ale měrka byla pevně zasunutá.Prosím o radu,co by to mohlo být a na co se mám připravit .díky
Včera ráno jsem přišel k autu a na zemi byl vytečený motorový olej.Večer předtím i když bylo -12stupňůC, jsem bez problémů nastartoval a přijel,byla tma,takže jsem neviděl jestli olej teče,nebo kape.Po otevření kapoty je vidět že olej tekl nebo stříkal někde u měrky,ale měrka byla pevně zasunutá.Prosím o radu,co by to mohlo být a na co se mám připravit:-).díky
|
|
|
|
|
|
12.02.2012 19:21 -
Re: Únik motorového oleje
|
2450283
|
|
|
jumep
|
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi PACK | Počet příspěvků: 6898 |
|

|
ked pohladas a nebudes zakladat nove vlakno, zistis ze sa to tu uz riesilo a ze to je sposobene zamrznutym odvzdusnenim motora
ked pohladas a nebudes zakladat nove vlakno, zistis ze sa to tu uz riesilo a ze to je sposobene zamrznutym odvzdusnenim motora
|
|
|
|
12.02.2012 21:05 -
|
2450316
|
|
|
Mikra
|
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 670 |
|

|
|
|
|
|
13.02.2012 11:24 -
|
2450455
|
|
|
Mikra
|
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 670 |
|

|
Odpovědi jsou tady. - .link.
A můžeš kouknout i sem. - .link.
Odpovědi jsou tady. - http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/1805482-odvetranie-ventiloveho-veka
A můžeš kouknout i sem. - http://www.c5club.cz/diskuze/c5club/1429181-novy-clen/7/
|
|
|
|
14.02.2012 19:47 -
Re: Zaseklý plyn u 1.8 16V, r.v. 2002
|
2451272
|
|
|
Rosta
|
|
Město: Plzen, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v Break | Počet příspěvků: 59 |
|
|
Jen sem pridam ze se mi realizoval i druhy problem .... auto nahlasilo malo oleje a po zvednuti kapoty byl olej vsude, jen ne v motoru (humus). Koukala na me prizvedla merka oleje a kdyz jsem zkusil olej zmerit, nebylo tam nic. Dolil jsem ho 3 litry (vsechno co jsme mel) a mam oleje tesne nad spodni rysku. Hadici jsem obalil provizorne izolaci a dumam nad tim elektrickym ohrevem. Nez ho ale vyresim, tak se otepli.
Jen sem pridam ze se mi realizoval i druhy problem .... auto nahlasilo malo oleje a po zvednuti kapoty byl olej vsude, jen ne v motoru (humus). Koukala na me prizvedla merka oleje a kdyz jsem zkusil olej zmerit, nebylo tam nic. Dolil jsem ho 3 litry (vsechno co jsme mel) a mam oleje tesne nad spodni rysku. Hadici jsem obalil provizorne izolaci a dumam nad tim elektrickym ohrevem. Nez ho ale vyresim, tak se otepli. :)
|
|
|
|
14.02.2012 20:38 -
|
2451332
|
|
|
Petr--c5
|
|
Město: Sudice, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 21 |
|
|
Taky se mi to včera stalo. Přizvedlá měrka a olej všude. Před týdnem vyčištěná klapka, neuměl jsem přidat plyn. Ted jsem vyčistil i to odvětrávání. Alspoň už vím na co se připravit na další mrazy. Nemůže se stát něco s alternátorem když byl prolitý olejem?
Taky se mi to včera stalo. Přizvedlá měrka a olej všude. Před týdnem vyčištěná klapka, neuměl jsem přidat plyn. Ted jsem vyčistil i to odvětrávání. Alspoň už vím na co se připravit na další mrazy. Nemůže se stát něco s alternátorem když byl prolitý olejem?
|
|
|
|
14.02.2012 22:47 -
|
2451405
|
|
|
burpa
|
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Jo,alternátor bych taky radši vyčistil.Minulou zimu jsem měl olej taky všude a díky tomu odešel alternátor.Mastnota a uhlíkový prach udělali drážku do statoru a byl na výměnu.Sranda za 7000Kč Ted mám olej opět taky všude ale jsem o něco málo chytřejší Už mě to moc nebaví a asi půjdu do origo.úpravy vyhřívání hadice.Po zkušenostech z minulé zimy jsem často čistlil hadici odvětrání i klapku od kondenzátu,ale stejně mě to dostalo.Klapka teda ne ,ale olej jo.
Jo,alternátor bych taky radši vyčistil.Minulou zimu jsem měl olej taky všude a díky tomu odešel alternátor.Mastnota a uhlíkový prach udělali drážku do statoru a byl na výměnu.Sranda za 7000Kč:-)Ted mám olej opět taky všude ale jsem o něco málo chytřejší:-o Už mě to moc nebaví a asi půjdu do origo.úpravy vyhřívání hadice.Po zkušenostech z minulé zimy jsem často čistlil hadici odvětrání i klapku od kondenzátu,ale stejně mě to dostalo.Klapka teda ne ,ale olej jo.
|
|
|
| |