|
05.05.2010 18:36 -
Přední pístnice
|
2344190
|
|
|
Cupi
|
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Ahoj všichni, dneska se mi při "údržbě" (mám C5 I) stala blbá chyba. Koukal jsem na prachovku přední pístnice a zjistil jsem, že je v ní bordel, tak jsem ji chtěl svlíct abych to vyčistil. Přitom se mi podařilo zdvihnout i ten "kloubouček" ( plastový deklík s gumovým dorazem) co je na vrchu pístnice a část bordela mi spadl dovnitř, ale vybral jsem to hadrem. Jen se chci ujistit... není tam něco kam by to mohlo vlíst, nebo něco čemu by to mohlo ublížit? Přece jenom rozdělané jsem to neměl a v autě tam jde houby vidět, tak nevím....
Ahoj všichni, dneska se mi při "údržbě" (mám C5 I) stala blbá chyba. Koukal jsem na prachovku přední pístnice a zjistil jsem, že je v ní bordel, tak jsem ji chtěl svlíct abych to vyčistil. Přitom se mi podařilo zdvihnout i ten "kloubouček" ( plastový deklík s gumovým dorazem) co je na vrchu pístnice a část bordela mi spadl dovnitř, ale vybral jsem to hadrem. Jen se chci ujistit... není tam něco kam by to mohlo vlíst, nebo něco čemu by to mohlo ublížit? Přece jenom rozdělané jsem to neměl a v autě tam jde houby vidět, tak nevím....
|
|
|
|
|
|
13.05.2010 00:43 -
Re: Přední pístnice
|
2344685
|
|
|
Jeffrey
|
|

|
Mělo by to být OK, nezoufej.
Mělo by to být OK, nezoufej.;-)
|
|
|
|
01.09.2010 22:09 -
|
2354642
|
|
|
Rampa
|
|
Město: Žamberk, Auto: Citroën C5 III 2.0 HDi 16V 143k FAP (103kW) | Počet příspěvků: 34 |
|
|
Zdar, začal mi malinko vlhnout vršek jedné přední pístnice - je to vidět okolo té harmoniky manžety. Né že by tekl ale rosí. Jak je náročné to přetěsnit? Taky jsem si všimnul, že ten futrál pod tou harmonikou je níže orezlý a docela fest. Nemůže prohnít?
Dík za podnětné reakce Rampa
Zdar, začal mi malinko vlhnout vršek jedné přední pístnice - je to vidět okolo té harmoniky manžety. Né že by tekl ale rosí. Jak je náročné to přetěsnit? Taky jsem si všimnul, že ten futrál pod tou harmonikou je níže orezlý a docela fest. Nemůže prohnít?
Dík za podnětné reakce Rampa
|
|
|
|
03.09.2010 12:00 -
|
2354734
|
|
|
jruze
|
|

|
Pokud to neteče tak bych se stím nezabýval.Proreznout - to se hned tak nestane,ale pokud se nudíš tak to opucuj drátěným kartáčem a brusným papírem a natři nějakou barvou Přetěsnit to jen tak nejde a ani nevím jestli to někdo repasuje.
Pokud to neteče tak bych se stím nezabýval.Proreznout - to se hned tak nestane,ale pokud se nudíš tak to opucuj drátěným kartáčem a brusným papírem a natři nějakou barvou;-)Přetěsnit to jen tak nejde a ani nevím jestli to někdo repasuje.
|
|
|
|
06.04.2012 12:52 -
|
2466520
|
|
|
Zbyňa
|
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 137 |
|
|
Zdravim, měl jsem auto zaparkovaný v nejvyšší poloze (asi hodinu ,kvuli pařezu nad kterym jsem stál).. když jsem pouštěl auto do normální polohy, tak na předku prvně sjela kousek levá strana a pravá zůstala viset po určitou dobu, až to pravá strana neudržela, tak to padlo dolů a následně se dorovnalo (viz video). Když jsem pozděj zkoušel to pohonit nahoru a dolů, tak bez problémů. Nicméně, jestli to není předzvěst něčeho .... díky
.link.
Zdravim, měl jsem auto zaparkovaný v nejvyšší poloze (asi hodinu ,kvuli pařezu nad kterym jsem stál).. když jsem pouštěl auto do normální polohy, tak na předku prvně sjela kousek levá strana a pravá zůstala viset po určitou dobu, až to pravá strana neudržela, tak to padlo dolů a následně se dorovnalo (viz video). Když jsem pozděj zkoušel to pohonit nahoru a dolů, tak bez problémů. Nicméně, jestli to není předzvěst něčeho :nevim .... díky
http://www.youtube.com/watch?v=VbUQvePTqhU&feature=youtu.be
|
|
|
|
06.04.2012 13:32 -
|
2466529
|
|
|
bobe
|
|
|
Může být trošku přirezlá pístnice. Prevence je jednou za čas procvičit hydrauliku nahoru a dolů.
Může být trošku přirezlá pístnice. Prevence je jednou za čas procvičit hydrauliku nahoru a dolů.
|
|
|
|
06.04.2012 13:49 -
|
2466531
|
|
|
Zbyňa
|
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 137 |
|
|
Taky mě to napadlo... snad to tak bude
Taky mě to napadlo... snad to tak bude :-)
|
|
|
| |