| |  |
|
06.11.2011 08:03 -
Originál denní svícení - C5 III
|
2423723
|
|
|
Roozena
|
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III 2.0 HDi 16V 143k FAP (103kW) | Počet příspěvků: 200 |
|

|
Caubes. Nejsois mi neco uniklo, ci jsem neo nepochopil, lec... Auto je vybaveno xenonovymi svetlomety s integrovanymi zarovkami denniho sviceni ve spodni casti. Zarovky v nich samozrejme jsou, lec - nesvitime... dle manualu by funkce aktivace/deaktivace mela jit nastavit v menu sdruzeneho pristroje, ale tento event mi tam proste chybi. Jsou viditelne pouze dve polozky - nataceni svetlomenu a doba dosvitu svetlometu comming home.
Nepocitam, ze by byl system natolik sofistikovany, ze by rozpoznal pripadne prasknuti obou zarovek a nasledne tuto funkci v menu skryl.
Netusil by nekdo, jak 100howen?
Dikes a hezkej den.
Caubes. Nejsois mi neco uniklo, ci jsem neo nepochopil, lec... Auto je vybaveno xenonovymi svetlomety s integrovanymi zarovkami denniho sviceni ve spodni casti. Zarovky v nich samozrejme jsou, lec - nesvitime... dle manualu by funkce aktivace/deaktivace mela jit nastavit v menu sdruzeneho pristroje, ale tento event mi tam proste chybi. Jsou viditelne pouze dve polozky - nataceni svetlomenu a doba dosvitu svetlometu comming home.
Nepocitam, ze by byl system natolik sofistikovany, ze by rozpoznal pripadne prasknuti obou zarovek a nasledne tuto funkci v menu skryl.
Netusil by nekdo, jak 100howen?
Dikes a hezkej den.
|
|
|
www.mojenoze.czkvaltní nože a paralyzéry ,pro členy C5 clubu 20% sleva do odvolámí,jinak stejné podmínky při objednání nad 1000kč,dobírka zdarma www.mojenoze.cz |
|
06.11.2011 10:48 -
Re: Originál denní svícení - C5 III
|
2423731
|
|
|
jumep
|
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi PACK | Počet příspěvků: 6882 |
|

|
vela funkcii sa da zakazat v diagnostike .... takze by som skusil ist tam ....
dalsia vec, co je v manuale najskor popisovane, je automaticke zapinanie svetiel po zotmeni zo svetelneho senzoru, takisto diagnostikou vypnutelne
a uplne posledna vec, nemusi to byt zapnutelne a vypnutelne uzivatelom, ale len diagnostikou a tiez ak budu prdle ziarovky v tom, tak to svietit nebude a nemusis nic hladat ... takze najjednoduchsie je skontrolovat ziarovky ... (aj ked, nebyvaju to origo ledky?)
vela funkcii sa da zakazat v diagnostike .... takze by som skusil ist tam ....
dalsia vec, co je v manuale najskor popisovane, je automaticke zapinanie svetiel po zotmeni zo svetelneho senzoru, takisto diagnostikou vypnutelne
a uplne posledna vec, nemusi to byt zapnutelne a vypnutelne uzivatelom, ale len diagnostikou a tiez ak budu prdle ziarovky v tom, tak to svietit nebude a nemusis nic hladat ... takze najjednoduchsie je skontrolovat ziarovky ... (aj ked, nebyvaju to origo ledky?)
|
|
|
|
06.11.2011 13:42 -
|
2423760
|
|
|
lami
|
|
Město: Netolice, Auto: Citroën C5 III 2.0 HDi 138k FAP (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Mě to také nešlo zajel jsem do Citroena a za 350,-Kč, mi to zapnuli a povolili v menu a těď si to mužu zapínat i vypínat sám. Trvalo to 15 minut. Ale je si třeba ověřit kolik za to budou chtít. Mě v jednom servisu řekli 750,-Kč a v druhém 350,-Kč, tak už jsem dál neověřoval a zajel jsem tam.
Mě to také nešlo zajel jsem do Citroena a za 350,-Kč, mi to zapnuli a povolili v menu a těď si to mužu zapínat i vypínat sám. Trvalo to 15 minut. Ale je si třeba ověřit kolik za to budou chtít. Mě v jednom servisu řekli 750,-Kč a v druhém 350,-Kč, tak už jsem dál neověřoval a zajel jsem tam.
|
|
|
|
06.11.2011 14:29 -
|
2423764
|
|
|
tief
|
|

|
jj v diag se musi povolit moznost to menit v uzivatelskem menu
jj v diag se musi povolit moznost to menit v uzivatelskem menu
|
|
|
|
06.11.2011 16:02 -
|
2423770
|
|
|
Roozena
|
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III 2.0 HDi 16V 143k FAP (103kW) | Počet příspěvků: 200 |
|

|
ano ano ano... dekuji vsem za prakticky pravdive rady. pujcil jsem si diagnostiku, hodinu jsem se snazil pochopit system a pak uz je to jen nastavit. samozrejme s hodinovym zakysem, co vse lse z diag. vycist...
Dekuji vsem za rady.
ano ano ano... dekuji vsem za prakticky pravdive rady. pujcil jsem si diagnostiku, hodinu jsem se snazil pochopit system a pak uz je to jen nastavit. samozrejme s hodinovym zakysem, co vse lse z diag. vycist...
Dekuji vsem za rady.
|
|
|
|
13.11.2011 17:13 -
|
2424883
|
|
|
Pilot
|
|
Město: Cccc, Auto: | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Jak zapnout denní sviceni u C5 III ? V menu mam povoleno denni sviceni (zrejme je povoleno i v diagnostice, zatim jsem nedelal - uvidime zitra) nastavim rezim sviceni na AUTO ale ani jedna z nich nesviti - Mysleno osvetleni ve tvaru bumerangu pod hlavnimi lampamy - prikladam fotku. Zatim jsme je nezkousel zda-li jsou "ruple. Nemate nekdo nekde fotku jak vypada to denni sviceni v rozsvicenem stavu? A jak vymenit pripadne ruple zarovky ? Vrchem pres svetla nebo je na to nejaky figl ? Diky za jakekoliv rady.
Jak zapnout denní sviceni u C5 III ? V menu mam povoleno denni sviceni (zrejme je povoleno i v diagnostice, zatim jsem nedelal - uvidime zitra) nastavim rezim sviceni na AUTO ale ani jedna z nich nesviti - Mysleno osvetleni ve tvaru bumerangu pod hlavnimi lampamy - prikladam fotku. Zatim jsme je nezkousel zda-li jsou "ruple. Nemate nekdo nekde fotku jak vypada to denni sviceni v rozsvicenem stavu? A jak vymenit pripadne ruple zarovky ? Vrchem pres svetla nebo je na to nejaky figl ? Diky za jakekoliv rady.
Přílohy: sviceni.jpg | Stáhnout | Zobrazit ( 133552b ) - Staženo:90x. |
|
|
|
20.11.2011 10:05 -
|
2426124
|
|
|
Roozena
|
|
|

|
pokud si pamatuji, tak při laborování s diagnostikou na téma denního svícení jsem v příslušné položce nalezl 3 eventuality.
1- daylighting off
2-daylighting ON - as a part of main headlamp
3- daylighting ON - as a dedicated lamps
a kupodivu - 3 je správně,páč volba 2 je dle mě pro případ, že nejsou světlomety vybaveny speciálními žárovkami pro daylighting a svítí se potkávačkami.
V obou případech se v menu sdruženého přístroje objeví možnost denní světla zapnout ale pouze v případě 3 budou aktivovány 20W žárovky ve spodní části světlometů.
K výměně žároveq. Jednak - je tam speciální typ žárovky, který se jmenuje " tadysesnadněkdokurwaposral", páč cena lampy je bratru 1300 Kč (což se dá řešit výměnou jen vlastní skleněné "bubliny" v patici žárovky ze kterí jde tato část poněkud nelehko vytáhnout - náhradní žárovka je běžná 12V/20W halogenka běžně ku dostání - někdo to tu už popisoval) Výměna vlastní žárovky?... netušim. Málem sem si zlámal hnáty a prsty - pravda ze zhora jsem se dostal pravděpodobně do míst, kde je ve spodní části světlometu patice žárovky, ale nehnul jsem s ní ani o prd. Jsou dle mého názoru tři cesty
- horem s nějakým krutým knowhow a megatoolem
- demontovat mlhovku a dírou ze spoda - ovšem jestli tam půjde došáhnout netuším
- demontovat nárazníq, korpus sdruženého světlometu a pak je to pochopitelně brnkačka.
uvažoval jsem o tom, kterak nahradit tuhle pojevenou žárovku LED, ale pokud by to mělo nějak vypadat, tak to znamená demontovat a rozebrat světlomety, což je peklo. Dá se to, (dělal jsem to na P206 i na Supu) ale auto je min na celej den zapikaný, chce to dobře vybavenou dílnu, šikovnost, trpělivost a odvahu, páč se čéku furt honí hlavou, kolik ho to bude stát, když zkurví adaptivní bixenonová světlomet. BTW - ideální by byl světlomet z bouračky - jucknout se, jaká je vnitřní architekturaa podle toho vymyslet umístění dioad a chladičů.
pokud si pamatuji, tak při laborování s diagnostikou na téma denního svícení jsem v příslušné položce nalezl 3 eventuality.
1- daylighting off
2-daylighting ON - as a part of main headlamp
3- daylighting ON - as a dedicated lamps
a kupodivu - 3 je správně,páč volba 2 je dle mě pro případ, že nejsou světlomety vybaveny speciálními žárovkami pro daylighting a svítí se potkávačkami.
V obou případech se v menu sdruženého přístroje objeví možnost denní světla zapnout ale pouze v případě 3 budou aktivovány 20W žárovky ve spodní části světlometů.
K výměně žároveq. Jednak - je tam speciální typ žárovky, který se jmenuje " tadysesnadněkdokurwaposral", páč cena lampy je bratru 1300 Kč (což se dá řešit výměnou jen vlastní skleněné "bubliny" v patici žárovky ze kterí jde tato část poněkud nelehko vytáhnout - náhradní žárovka je běžná 12V/20W halogenka běžně ku dostání - někdo to tu už popisoval) Výměna vlastní žárovky?... netušim. Málem sem si zlámal hnáty a prsty - pravda ze zhora jsem se dostal pravděpodobně do míst, kde je ve spodní části světlometu patice žárovky, ale nehnul jsem s ní ani o prd. Jsou dle mého názoru tři cesty
- horem s nějakým krutým knowhow a megatoolem
- demontovat mlhovku a dírou ze spoda - ovšem jestli tam půjde došáhnout netuším
- demontovat nárazníq, korpus sdruženého světlometu a pak je to pochopitelně brnkačka.
uvažoval jsem o tom, kterak nahradit tuhle pojevenou žárovku LED, ale pokud by to mělo nějak vypadat, tak to znamená demontovat a rozebrat světlomety, což je peklo. Dá se to, (dělal jsem to na P206 i na Supu) ale auto je min na celej den zapikaný, chce to dobře vybavenou dílnu, šikovnost, trpělivost a odvahu, páč se čéku furt honí hlavou, kolik ho to bude stát, když zkurví adaptivní bixenonová světlomet. BTW - ideální by byl světlomet z bouračky - jucknout se, jaká je vnitřní architekturaa podle toho vymyslet umístění dioad a chladičů.
|
|
|
|
20.11.2011 16:21 -
|
2426183
|
|
|
jumep
|
|
|

|
ako si nezlamat ruky a vymenit ziarovku denneho svetla
edit - k tomu akumulatoru su tu poznamky ktore sa pre c5 hodia:
POZOR : Po vypnutí zapalování: před odpojením akumulátoru vyčkat 4 min, aby bylo zaručeno zálohování načtených hodnot jednotlivých počítačů.
ako si nezlamat ruky a vymenit ziarovku denneho svetla
edit - k tomu akumulatoru su tu poznamky ktore sa pre c5 hodia:
POZOR : Po vypnutí zapalování: před odpojením akumulátoru vyčkat 4 min, aby bylo zaručeno zálohování načtených hodnot jednotlivých počítačů.
Přílohy: ziarovka_c5x7_denna.pdf | Stáhnout( 138492b ) - Staženo:50x. dm_c5x7_naraznik.pdf | Stáhnout( 596133b ) - Staženo:39x. |
|
|
|
20.11.2011 16:33 -
|
2426191
|
|
|
Pilot
|
|
|
|
Roozena, Jumep : Diky za info, resp. sem to i tusil, ze horem to asi nepujde, leda si najmout zrucnou anorektickou automechanicku (bulimicky nebrat, ty casto zvraci) , nicmene sem se bavil v Carlingu s clovekem a rikal, ze o tom Citroen moc dobre, vi, respektive ne o tom pristupu, ale o tom, ze ta zarovka vydrzi max 3-6 mesicu, kdyz mas stesti. A 3 litry za 2 zarovky, ktere vydrzi par mesicu se mi davat nechce. To je fakt bordel 
Btw. V Patek sem byl v citroenu a chybela mi sada nahradnich zarovek pro pripadne policajty, tak sem vzal ofiko sadu, vzhledem, ze novej autosalon prave otevirali tak je nemeli naskladnene a borec sel do C5tky vzal je z tama a prodal mi je misto katalogove ceny 650,- kc za 75,- kc samozrejme bez papiru no neberte to.
Roozena, Jumep : Diky za info, resp. sem to i tusil, ze horem to asi nepujde, leda si najmout zrucnou anorektickou automechanicku (bulimicky nebrat, ty casto zvraci) :-d, nicmene sem se bavil v Carlingu s clovekem a rikal, ze o tom Citroen moc dobre, vi, respektive ne o tom pristupu, ale o tom, ze ta zarovka vydrzi max 3-6 mesicu, kdyz mas stesti. A 3 litry za 2 zarovky, ktere vydrzi par mesicu se mi davat nechce. To je fakt bordel :-D
Btw. V Patek sem byl v citroenu a chybela mi sada nahradnich zarovek pro pripadne policajty, tak sem vzal ofiko sadu, vzhledem, ze novej autosalon prave otevirali tak je nemeli naskladnene a borec sel do C5tky vzal je z tama a prodal mi je misto katalogove ceny 650,- kc za 75,- kc :-D samozrejme bez papiru :)))) no neberte to.
|
|
|
|
20.11.2011 20:13 -
|
2426262
|
|
|
sgt
|
|
Město: Skalité, Auto: Citroën C5 III 2.0 HDi 16V 143k FAP (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 86 |
|

|
To si snaď citroen musí robiť prdel... To už radšej nahradiť tú 20W žiarovku nejakou LED nech to vydrží na "furt"
To si snaď citroen musí robiť prdel... To už radšej nahradiť tú 20W žiarovku nejakou LED nech to vydrží na "furt" ;-)
|
|
|
|
20.11.2011 20:17 -
|
2426265
|
|
|
Pilot
|
|
|
|
SQT, podle me a techniku do toho denniho sviceni proudi zrejme vyssi napeti nez ma je namahano, proste driv nebo pozdeji do 6 mesicu rupnou a Citroen to nijak neresi, respektive to resil nasledne novym modelem s LEDkama, tam zkusenosti nemam.
SQT, podle me a techniku do toho denniho sviceni proudi zrejme vyssi napeti nez ma je namahano, proste driv nebo pozdeji do 6 mesicu rupnou a Citroen to nijak neresi, respektive to resil nasledne novym modelem s LEDkama, tam zkusenosti nemam.
|
|
|
|
20.11.2011 20:21 -
|
2426269
|
|
|
jumep
|
|
|

|
silne vykyvi su sposobene spinanim a rozpinanim BHI, uvazoval som aj na obycajne ziarovky dorobit stabilizator, ale nejak som sa k tomu nedostal
silne vykyvi su sposobene spinanim a rozpinanim BHI, uvazoval som aj na obycajne ziarovky dorobit stabilizator, ale nejak som sa k tomu nedostal
|
|
|
|
21.11.2011 09:27 -
|
2426462
|
|
|
sgt
|
|
Město: Skalité, Auto: Citroën C5 III 2.0 HDi 16V 143k FAP (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 86 |
|

|
Pilot: tak ja už mám C5 vyše roka a 20000 km a svetla stále svietia. Len keď k tomu dôjde, rád by som to vyriešil na poriadok. Myslím že v súčasnosti nájdeš už kopu LED náhrad na 12V s odpovedajúcim svetelným výkonom (SMD LED).
.link.
Pilot: tak ja už mám C5 vyše roka a 20000 km a svetla stále svietia. Len keď k tomu dôjde, rád by som to vyriešil na poriadok. Myslím že v súčasnosti nájdeš už kopu LED náhrad na 12V s odpovedajúcim svetelným výkonom (SMD LED).
http://www.frenchcarforum.co.uk/forum/viewtopic.php?t=36838
|
|
|
|
21.11.2011 20:12 -
|
2426557
|
|
|
maros.h
|
|
Město: Nové Zámky, Auto: Citroën C5 III 2.0 HDi 16V 143k FAP (103kW) | Počet příspěvků: 26 |
|
|
...ja mám auto presne 2 roky, 40000 km...a svietia stále...dúfam, že som to nezakrikol ...ale tiež by som to asi riešil nejakou LED náhradou...
...ja mám auto presne 2 roky, 40000 km...a svietia stále...dúfam, že som to nezakrikol :-)...ale tiež by som to asi riešil nejakou LED náhradou...
|
|
|
|
21.11.2011 21:33 -
|
2426580
|
|
|
flyteSVK
|
|

|
ake ma oznacenie ta ziarovka? ebay take nepozna?
ked teda odhliadneme od debilneho sposobu vymeny.
ake ma oznacenie ta ziarovka? ebay take nepozna?
ked teda odhliadneme od debilneho sposobu vymeny.
|
|
|
|
22.11.2011 07:18 -
|
2426622
|
|
|
JirkaŘ
|
|

|
Jestli jsem dobře a pozorně četl a díval na fotky, tak by jako náhrada originální "předražené" halogenky s paticí měla být třeba tato: .link. Označení halogenu 12V/20W G4.
Jestli jsem dobře a pozorně četl a díval na fotky, tak by jako náhrada originální "předražené" halogenky s paticí měla být třeba tato: http://www.svetzarovek.eu/p-2003/k-650/halogenova-zarovka-jc-12v-20w-g4-/?PHPSESSID=043bb0b174e83c99323eadecbaef3931 Označení halogenu 12V/20W G4.
Přílohy: 2003-halogenova-zarovka-jc-12v--20w-g4-.jpg | Stáhnout | Zobrazit ( 6429b ) - Staženo:39x. |
|
|
|
22.11.2011 08:04 -
|
2426630
|
|
|
Roozena
|
|
|

|
JirkaŘ napsal(a): Jestli jsem dobře a pozorně četl a díval na fotky, tak by jako náhrada originální "předražené" halogenky s paticí měla být třeba tato: .link. Označení halogenu 12V/20W G4.
Zda se ze bybto mala byt ona, nicmene se obavam, ze zivotnost v danych podminkach nebude valna- uvazime-li,zese vyrobce originalni zarovky alespon trochunsnazil prizpusobit odolnost vlakna ocekavane zatezi - zejmena mechanicke. Resenim je prikladne 10W LED, ktera by to usvitila naprosto v poho, jen se musi chladit a tady jsme v haji, pac neni zkratka kudy teplo odvest, neb ve svetlometu neni misto. Vymyslet by se to dalo, ale potreboval bych nejaky rozstreleny svetlomet z bouracky, abych to okouk a to i zevnitr.
Zda se ze bybto mala byt ona, nicmene se obavam, ze zivotnost v danych podminkach nebude valna- uvazime-li,zese vyrobce originalni zarovky alespon trochunsnazil prizpusobit odolnost vlakna ocekavane zatezi - zejmena mechanicke. Resenim je prikladne 10W LED, ktera by to usvitila naprosto v poho, jen se musi chladit a tady jsme v haji, pac neni zkratka kudy teplo odvest, neb ve svetlometu neni misto. Vymyslet by se to dalo, ale potreboval bych nejaky rozstreleny svetlomet z bouracky, abych to okouk a to i zevnitr.
|
|
|
|
22.11.2011 08:30 -
|
2426635
|
|
|
sgt
|
|
|

|
Keď si pozorne pozrieš ten link čo som dával vyššie vrátane foto, je tam aj link na eshop a popis žiarovky. Konkrétne chlapík má odskúšanú výmenu za:
.link.
High Power Led 5050 13 smd G4 Base
Voltage : 12V
Wattage : 2.6 W
Lumens : 220-240 Lm
Working Temperature : -40~+60 °C
Beam Angle : 360 degrees
Equivalent : 20-25 W
Dimensions : 10 mm x 30 mm
Protection Rate : IP20
Lifespan : 50,000 hours
Certificate : CE, RoHS
čiže svietivosť rovnaká, 360° rozptyl, teplota niekoľkonásobne nižšia (možno to je dôvod odchádzania)
A čo som pozeral, nie je problém zohnať aj na dealextreme...
Keď si pozorne pozrieš ten link čo som dával vyššie vrátane foto, je tam aj link na eshop a popis žiarovky. Konkrétne chlapík má odskúšanú výmenu za:
http://www.everled.co.uk/g4-13-smd-led-5050-high-power.html
High Power Led 5050 13 smd G4 Base
Voltage : 12V
Wattage : 2.6 W
Lumens : 220-240 Lm
Working Temperature : -40~+60 °C
Beam Angle : 360 degrees
Equivalent : 20-25 W
Dimensions : 10 mm x 30 mm
Protection Rate : IP20
Lifespan : 50,000 hours
Certificate : CE, RoHS
čiže svietivosť rovnaká, 360° rozptyl, teplota niekoľkonásobne nižšia (možno to je dôvod odchádzania)
A čo som pozeral, nie je problém zohnať aj na dealextreme...
|
|
|
|
22.11.2011 17:52 -
|
2426692
|
|
|
Roozena
|
|
|

|
To SGT. Technicky to lze ale prakticky je qhownu. Tenhle typ LED mam pouzity na parkovacky a jako nahrada za V5W to lze, ale jako nahrada za zarovku, ktera ma 24W to rozhodne nestaci. Adekvatne tak LED s prikonem kolem 6watt. Mam nejaky 10 watt diody, ktere by velikosti bez problemu prolezli otvorem, ale je potreba je chladit a jak tak tusim, chkadic by musel byt mimo korpus svetla, coz by taky slo, ale muselo by se to pochopitelne poradne utesnit.
To SGT. Technicky to lze ale prakticky je qhownu. Tenhle typ LED mam pouzity na parkovacky a jako nahrada za V5W to lze, ale jako nahrada za zarovku, ktera ma 24W to rozhodne nestaci. Adekvatne tak LED s prikonem kolem 6watt. Mam nejaky 10 watt diody, ktere by velikosti bez problemu prolezli otvorem, ale je potreba je chladit a jak tak tusim, chkadic by musel byt mimo korpus svetla, coz by taky slo, ale muselo by se to pochopitelne poradne utesnit.
|
|
|
|
23.11.2011 08:43 -
|
2426883
|
|
|
sgt
|
|
|

|
Tak tieto budú mať určite svietivosť nad 20W klasickej žiarovky. Tento typ LED poznám (SMD 5050), mám 24 LED bodovku s príkonom 4,7W a svieti o niečo viac ako klasická 35W halogénová bodovka. Takže toho sa vôbec neobávam. A čo sa týka teploty, to neviem posúdiť koľko je tam miesta, ale na tej mojej 24 LED 4,7W bodovke v pohode udržím ruku, takže teplota by nemala byť problém.
Tak tieto budú mať určite svietivosť nad 20W klasickej žiarovky. Tento typ LED poznám (SMD 5050), mám 24 LED bodovku s príkonom 4,7W a svieti o niečo viac ako klasická 35W halogénová bodovka. Takže toho sa vôbec neobávam. A čo sa týka teploty, to neviem posúdiť koľko je tam miesta, ale na tej mojej 24 LED 4,7W bodovke v pohode udržím ruku, takže teplota by nemala byť problém.
|
|
|
| |
|
|