| |  |
|
17.10.2011 13:09 -
Xenony - výbojka nebo startér?
|
2419589
|
|
|
JardaK
|
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Zdravím všechny. Prosím o radu. Už dlouhou dobu se mi stává, že pravý xenon do levé zatáčky zhasne a pak začne blikat. Následně buď zůstane svítit, nebo ne. Pokud ne, pomůže jen zhasnout a rozsvítit znova. Teď o víkendu jsem konečně shodil nárazník, vyndal světla a zkoušel čím to je. Když jsem světlo natáčel, klepal s ním apod. tak se závada projevila. Přehazoval jsem výbojky a následně patice (které, jak jsem se dozvěděl, v sobě mají i zapalovač). Závada se nesla právě s paticí.
Otázka zní - máte někdo zkušenost s náhradou patice+zapalovače?
Ještě jsem nezjišťoval, ale vsadím se, že originál bude stát majlant, nehledě na to, že mi ho možná ani neprodají samotný, ale budou mi dávat nejlépe celé světlo. Na internetu jsem našel D2R patice samotné, i komplety s trafem apod. (jako sady pro zástavbu do klasických světel) , ale nikde zapalovací jednotku + patici. Pravda též je, že nemám přílišnou důvěru v jejich kvalitu, už jen podle fotek.
Předem díky za tipy
Zdravím všechny. Prosím o radu. Už dlouhou dobu se mi stává, že pravý xenon do levé zatáčky zhasne a pak začne blikat. Následně buď zůstane svítit, nebo ne. Pokud ne, pomůže jen zhasnout a rozsvítit znova. Teď o víkendu jsem konečně shodil nárazník, vyndal světla a zkoušel čím to je. Když jsem světlo natáčel, klepal s ním apod. tak se závada projevila. Přehazoval jsem výbojky a následně patice (které, jak jsem se dozvěděl, v sobě mají i zapalovač). Závada se nesla právě s paticí.
Otázka zní - máte někdo zkušenost s náhradou patice+zapalovače?
Ještě jsem nezjišťoval, ale vsadím se, že originál bude stát majlant, nehledě na to, že mi ho možná ani neprodají samotný, ale budou mi dávat nejlépe celé světlo. Na internetu jsem našel D2R patice samotné, i komplety s trafem apod. (jako sady pro zástavbu do klasických světel) , ale nikde zapalovací jednotku + patici. Pravda též je, že nemám přílišnou důvěru v jejich kvalitu, už jen podle fotek.
Předem díky za tipy
|
|
|
|
|
|
17.10.2011 15:05 -
Re: Xenony - výbojka nebo startér?
|
2419627
|
|
|
tief
|
|

|
Neviem co myslis tym zapalovac ale zdroj pre xenony je ta krabicka na spodnej strane reflektoru. Inak blikave xneony su na 99% vybojka - samozrejme je mozne ze i kabel/zdroj je v prdeli ... Ak sa v niecom mylim rad sa necham poucit.
Neviem co myslis tym zapalovac ale zdroj pre xenony je ta krabicka na spodnej strane reflektoru. Inak blikave xneony su na 99% vybojka - samozrejme je mozne ze i kabel/zdroj je v prdeli ... Ak sa v niecom mylim rad sa necham poucit.
|
|
|
|
17.10.2011 16:13 -
|
2419634
|
|
|
jruze
|
|

|
Pokud vím tak v patici by nemělo nic být a startér(zdroj) - jak píše tief . V Citroenu to není jako díl(alespoň jsem nenašel)- jen komplet a jsou co vím dva druhy.Jestli ti to někdo nechá na vrakáči samostatně kdyžtak se podívej kolika pinovej tam máš.
Pokud vím tak v patici by nemělo nic být a startér(zdroj) - jak píše tief . V Citroenu to není jako díl(alespoň jsem nenašel)- jen komplet a jsou co vím dva druhy.Jestli ti to někdo nechá na vrakáči samostatně:nevim kdyžtak se podívej kolika pinovej tam máš.
|
|
|
|
17.10.2011 16:17 -
|
2419638
|
|
|
jumep
|
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi PACK | Počet příspěvků: 6882 |
|

|
citroen to sice nema v ponuke zvlast, ale po demontazi z auta a precitani si cisla je ten menic vraj zohnatelny aj zvlast
citroen to sice nema v ponuke zvlast, ale po demontazi z auta a precitani si cisla je ten menic vraj zohnatelny aj zvlast
|
|
|
|
18.10.2011 08:39 -
|
2419731
|
|
|
JardaK
|
|
|
|
Díky za odpovědi. Já právě nevím spolehlivě, jestli je to zapalovač/startér, nebo jen objímka, ale dnes jsem si všiml zajímavé věci. Ona to nakonec asi fakt bude jen výbojka, a to se zhasínáním při otočení světla bude prostě podivná náhoda. Všiml jsem si totiž, že mi to začalo dělat druhé světlo. Objímky jsou tak, jak byly, ale přehozené zůstaly výbojky. Tudíž koupím nové a uvidíme
Díky za odpovědi. Já právě nevím spolehlivě, jestli je to zapalovač/startér, nebo jen objímka, ale dnes jsem si všiml zajímavé věci. Ona to nakonec asi fakt bude jen výbojka, a to se zhasínáním při otočení světla bude prostě podivná náhoda. Všiml jsem si totiž, že mi to začalo dělat druhé světlo. Objímky jsou tak, jak byly, ale přehozené zůstaly výbojky. Tudíž koupím nové a uvidíme :-)
|
|
|
|
18.10.2011 08:48 -
|
2419733
|
|
|
jruze
|
|

|
Konec výbojky se projevuje: sníženou svítivostí,odstínem světla,blikáním-zhasínáním . Po zhasnutí a opětovném rozsvícení naskočí a po chvilce opět zhasne. - To máš řešit jako 1.(výměnu výbojky)
Konec výbojky se projevuje: sníženou svítivostí,odstínem světla,blikáním-zhasínáním . Po zhasnutí a opětovném rozsvícení naskočí a po chvilce opět zhasne. - To máš řešit jako 1.(výměnu výbojky);-)
|
|
|
|
18.10.2011 09:14 -
|
2419739
|
|
|
jumep
|
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi PACK | Počet příspěvků: 6882 |
|

|
jo a co sa tyka vybojok, zainvestuj aspon 500kc / ks ... nech si nevypalis diery do svetiel
jo a co sa tyka vybojok, zainvestuj aspon 500kc / ks ... nech si nevypalis diery do svetiel
|
|
|
|
18.10.2011 22:10 -
|
2419907
|
|
|
JardaK
|
|
|
|
Změnu odstínu právě nepozoruju, takže jsem jí hned nepodezříval, ale teď půjdou obě do důchodu 
K ceně - počítal jsem určitě s min. 1000kč / ks, spíš asi víc. Buď Osram, nebo Philips
Změnu odstínu právě nepozoruju, takže jsem jí hned nepodezříval, ale teď půjdou obě do důchodu :palec
K ceně - počítal jsem určitě s min. 1000kč / ks, spíš asi víc. Buď Osram, nebo Philips
|
|
|
|
19.10.2011 03:18 -
|
2419949
|
|
|
jruze
|
|

|
Já dávám tuším Osram a 1250ks.Jednou mi někdo přinesl nevím co za 300,- z burzy a nevydržela ani 3 měsíce - janak mně vydrží víc jak rok.Jednoduché počty-stojí stejně a jen víc práce.
Já dávám tuším Osram a 1250ks.Jednou mi někdo přinesl nevím co za 300,- z burzy a nevydržela ani 3 měsíce - janak mně vydrží víc jak rok.Jednoduché počty-stojí stejně a jen víc práce.
|
|
|
|
22.11.2011 12:19 -
|
2426666
|
|
|
tomar
|
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Mě natáčivý bixenon začal zhasínat vždy do levotočivé zatáčky, ale ne vždy (cca při každé druhé zatáčce). Po vrácení volantu se zase světlo rozsvítilo, ale někdy ne zcela do plného svitu, ale do žluté barvy. Následně asi po 2 měsících začalo totéž světlo blikat a v současné době jen zabliká a zhasne. Druhý bixenon místo ostrého namodralého světla svítí žlutě. Mám pocit, že někde není stoprocentní kontakt. Byl jsem v Citroen servisu a tam mě sdělili, že závada je v nějakých pohyblivých kontaktech ve světle a to se nedá jinak opravit, než výměna celého světla - cca 40tis. Mám C5 II s natáčivými světly. Trochu se mě nezdá, že by tam byl nějaký kontakt který se hýbe nebo nějak pohybují po sobě nějaké kontakty. Prosím kdo má zkušenost jak to v tomto světle vypadá - poraďte.
Děkuji
Mě natáčivý bixenon začal zhasínat vždy do levotočivé zatáčky, ale ne vždy (cca při každé druhé zatáčce). Po vrácení volantu se zase světlo rozsvítilo, ale někdy ne zcela do plného svitu, ale do žluté barvy. Následně asi po 2 měsících začalo totéž světlo blikat a v současné době jen zabliká a zhasne. Druhý bixenon místo ostrého namodralého světla svítí žlutě. Mám pocit, že někde není stoprocentní kontakt. Byl jsem v Citroen servisu a tam mě sdělili, že závada je v nějakých pohyblivých kontaktech ve světle a to se nedá jinak opravit, než výměna celého světla - cca 40tis. Mám C5 II s natáčivými světly. Trochu se mě nezdá, že by tam byl nějaký kontakt který se hýbe nebo nějak pohybují po sobě nějaké kontakty. Prosím kdo má zkušenost jak to v tomto světle vypadá - poraďte.
Děkuji
|
|
|
| |
|
|