| |  |
01.07.2013 12:48 -
Re: Výměna árovek - přední halogenová světla
|
2594898
|
|
macikm
|
|
|
nemáte někdo, please, tip na to, kde sehnat pérko do předního světla - na H7 ?
u mojeho kočáru jaksi chybí 
Brno a nejblií okolí - a zbytečně neprovokuju policajty jízdou bez jedný árovky
C5 kombi, r.v. 2006
díky ...
nemáte někdo, please, tip na to, kde sehnat pérko do předního světla - na H7 ?
u mojeho kočáru jaksi chybí :-(
Brno a nejblií okolí - a zbytečně neprovokuju policajty jízdou bez jedný árovky
C5 kombi, r.v. 2006
díky ...
|
|
01.07.2013 13:01 -
|
2594909
|
|
jumep
|
|

|
bud vrakac, alebo vybrat z druheho svetla a nazohybat si s drotu
bud vrakac, alebo vybrat z druheho svetla a nazohybat si s drotu
|
|
01.07.2013 13:22 -
|
2594910
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1305 |
|

|
Kdy dojede, naohýbáme z 1mm nerez drátu pruného
Kdy dojede, naohýbáme z 1mm nerez drátu pruného ;-)
|
|
01.07.2013 16:40 -
|
2594989
|
|
macikm
|
|
|
Jinak - kdyby někoho zajímali pěkný detailní fotky jak vypadá uchycení H7 ve světle a jak na demontá, mrkněte na .link.
sice píou e je to pro C4, ale moje patice vypadá úplně stejně
co jsem tak zkouel, stačí:
1) odpojit konektor
2) zmáčknout pruinku v místě 2 a vyháknout jí směrem doprava - .link.
3) pruinku odklopit
no a pak u je to jednoduchý ...
Jinak - kdyby někoho zajímali pěkný detailní fotky jak vypadá uchycení H7 ve světle a jak na demontá, mrkněte na http://marcin.floryan.pl/blog/2010/02/changing-headlight-bulb-in-citroen-c4
sice píou e je to pro C4, ale moje patice vypadá úplně stejně
co jsem tak zkouel, stačí:
1) odpojit konektor
2) zmáčknout pruinku v místě 2 a vyháknout jí směrem doprava - http://marcin.floryan.pl/wp-content/uploads/2010/02/citroen-c4-replace-headlight-bulb-instructions.jpg
3) pruinku odklopit
no a pak u je to jednoduchý ...
|
|
01.07.2013 17:06 -
|
2595008
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Popis je jednoduchý, ale já se v pravém světle vdycky s tou pruinkou straně peru - zmáčknut ji není problém, ale u s ní nedokáu uhnout mimo háček, aby se povolila (na obrázku pohyb 2) - moná ji mám někde trochu přihnutou.
Ale nakonec ji vdycky nějak ven dostanu, naposled jsem si ji uvolnil z jednoho z pantů dole a pak vyháknout la.
Popis je jednoduchý, ale já se v pravém světle vdycky s tou pruinkou straně peru - zmáčknut ji není problém, ale u s ní nedokáu uhnout mimo háček, aby se povolila (na obrázku pohyb 2) - moná ji mám někde trochu přihnutou.
Ale nakonec ji vdycky nějak ven dostanu, naposled jsem si ji uvolnil z jednoho z pantů dole a pak vyháknout la.
|
|
01.07.2013 18:58 -
|
2595048
|
|
jumep
|
|

|
.link.
uz davnejsie som sem daval tieto fotky
http://c5.jumep.com/svetlo/
uz davnejsie som sem daval tieto fotky
|
|
25.09.2013 13:18 -
|
2621730
|
|
maxík
|
Město: Smrovka, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 51 |
|

|
Za 4 roky a 6 měsíců jsem včera měnil jubilejní 30 árovku, z toho 28 x levé, 2x pravé světlo. Výhoda, doba trvání výměny větinou 5 minut.
Za 4 roky a 6 měsíců jsem včera měnil jubilejní 30 árovku, z toho 28 x levé, 2x pravé světlo. Výhoda, doba trvání výměny větinou 5 minut.:-p
|
|
25.09.2013 13:34 -
|
2621734
|
|
jumep
|
|

|
skus si vymenit konektor za keramicky ... obcas to hodne pomoze
skus si vymenit konektor za keramicky ... obcas to hodne pomoze
|
|
25.09.2013 13:36 -
|
2621735
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|

|
v tom případě jsi přeborník ve výměně. Mně za 6,5roku praskly 3přední árovky - 2 levé a 1 pravá. Zkus si změřit napětí, jestli náhodou není vyí.
v tom případě jsi přeborník ve výměně. Mně za 6,5roku praskly 3přední árovky - 2 levé a 1 pravá. Zkus si změřit napětí, jestli náhodou není vyí.
|
|
25.09.2013 14:17 -
|
2621753
|
|
jruze
|
|

|
Keramiku jsem tam měl- vydrela dva roky a vypálila se taky.Teď jsem tam dal z Francouze - tak uvidím jestli mají lepí materiál.A árovky - jestli je napálený konektor víc se hřejí árovky a odchází, nebo jestli se nehýbe světlomet - ty vybrace árovkám neprospívají.(ty konektory z F jsou po 5.letech jak kdyby je tam dali včera )
Keramiku jsem tam měl- vydrela dva roky a vypálila se taky.Teď jsem tam dal z Francouze - tak uvidím jestli mají lepí materiál.A árovky - jestli je napálený konektor víc se hřejí árovky a odchází, nebo jestli se nehýbe světlomet - ty vybrace árovkám neprospívají.(ty konektory z F jsou po 5.letech jak kdyby je tam dali včera:-o )
|
|
25.09.2013 14:42 -
|
2621757
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
No to s tím napětím, jak píe tomikm, mne napadlo taky. Ivanivan tady popisoval nějaký kabel na drobné sraení napětí. Ale kdy pravá praská 14x méně (= normálně) ne levá, tak snad obě mají stejné napětí. Pro sichr nějakým digi voltmetrem tedy změřit napětí na patici obou árovek. Pokud stejné, tak to musí být něco kolem uchycení levé árovky.
To u má v árovkách peněz, za které jiní udělají generálku motoru
No to s tím napětím, jak píe tomikm, mne napadlo taky. Ivanivan tady popisoval nějaký kabel na drobné sraení napětí. Ale kdy pravá praská 14x méně (= normálně) ne levá, tak snad obě mají stejné napětí. Pro sichr nějakým digi voltmetrem tedy změřit napětí na patici obou árovek. Pokud stejné, tak to musí být něco kolem uchycení levé árovky.
To u má v árovkách peněz, za které jiní udělají generálku motoru :-)
|
|
25.09.2013 18:01 -
|
2621792
|
|
maxík
|
Město: Smrovka, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 51 |
|

|
Zkusím ty patice a uvidím. Jeliko odchází i drahá árovka, kupuju ty levné, beru to jako tankování,dojde - natankuju, zhasne - měním.
Zkusím ty patice a uvidím. Jeliko odchází i drahá árovka, kupuju ty levné, beru to jako tankování,dojde - natankuju, zhasne - měním. :-)
|
|
25.09.2013 19:25 -
|
2621799
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|

|
maxík napsal(a): Za 4 roky a 6 měsíců jsem včera měnil jubilejní 30 árovku, z toho 28 x levé, 2x pravé světlo. Výhoda, doba trvání výměny větinou 5 minut. 
to je sice hezké co jsi napsal, ale chtělo y to typ resp. značku a výrobce těch knotů, ja pouívám s označením long a nemám problémy, auto pátým rokem a měnil jsem L noname 1x a P světlo 2x. Po namontování longů mi L světlo svítí 4 roky a P vydrelo taky 4 , nedávno jsem ho měnil. Jsou to Osramy long cca 360,- - ale to u nevím přesně
to je sice hezké co jsi napsal, ale chtělo y to typ resp. značku a výrobce těch knotů, ja pouívám s označením long a nemám problémy, auto pátým rokem a měnil jsem L noname 1x a P světlo 2x. Po namontování longů mi L světlo svítí 4 roky a P vydrelo taky 4 , nedávno jsem ho měnil. Jsou to Osramy long cca 360,- - ale to u nevím přesně ;-)
|
|
09.10.2013 20:48 -
|
2625424
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|

|
V pátek přijela ena na chalupu (C5 I 2.2 r.v.2002) a nela ji zhasnout klopená světla. Lexie neukázala ádnou závadu. V diag. nastaveno automatické rozsvěcení. Funkce přepínače pod volantem: při běícím motoru - Vypnout nelze, lze přepínat parkovačky, klopená, dálková. Při vypnutém motoru - Vypnout nelze, lze přepínat pouze, klopená a dálková. Po vypnutí autom. rozsvěcení ádná změna. Odpojena a opět připojena baterie. Světla normálně fungovala la zhasnout i přepínat a do nastartování motoru. Pak opět jako předtím. Opět odpojena a připojena baterie. Testování diagnostikou - vechna světla fungovala normálně s vyjímkou klopených, Ta se nerozsvítila (přitom kontrolka svítila), pouze bylo slyet cvakání v BHM. Protoe bylo pozdě, odpojil jsem baterii a nechal to na sobotu. V sobotu připojena baterie a vechno fungovalo jak má a funguje do dnes.
Take: má někdo představu co a jak se podělalo a opět opravilo?
V pátek přijela ena na chalupu (C5 I 2.2 r.v.2002) a nela ji zhasnout klopená světla. Lexie neukázala ádnou závadu. V diag. nastaveno automatické rozsvěcení. Funkce přepínače pod volantem: při běícím motoru - Vypnout nelze, lze přepínat parkovačky, klopená, dálková. Při vypnutém motoru - Vypnout nelze, lze přepínat pouze, klopená a dálková. Po vypnutí autom. rozsvěcení ádná změna. Odpojena a opět připojena baterie. Světla normálně fungovala la zhasnout i přepínat a do nastartování motoru. Pak opět jako předtím. Opět odpojena a připojena baterie. Testování diagnostikou - vechna světla fungovala normálně s vyjímkou klopených, Ta se nerozsvítila (přitom kontrolka svítila), pouze bylo slyet cvakání v BHM. Protoe bylo pozdě, odpojil jsem baterii a nechal to na sobotu. V sobotu připojena baterie a vechno fungovalo jak má a funguje do dnes.
|
|
09.10.2013 21:20 -
|
2625445
|
|
Hanz 397
|
|

|
vseved napsal(a): V pátek přijela ena na chalupu (C5 I 2.2 r.v.2002) a nela ji zhasnout klopená světla. Lexie neukázala ádnou závadu. V diag. nastaveno automatické rozsvěcení. Funkce přepínače pod volantem: při běícím motoru - Vypnout nelze, lze přepínat parkovačky, klopená, dálková. Při vypnutém motoru - Vypnout nelze, lze přepínat pouze, klopená a dálková. Po vypnutí autom. rozsvěcení ádná změna. Odpojena a opět připojena baterie. Světla normálně fungovala la zhasnout i přepínat a do nastartování motoru. Pak opět jako předtím. Opět odpojena a připojena baterie. Testování diagnostikou - vechna světla fungovala normálně s vyjímkou klopených, Ta se nerozsvítila (přitom kontrolka svítila), pouze bylo slyet cvakání v BHM. Protoe bylo pozdě, odpojil jsem baterii a nechal to na sobotu. V sobotu připojena baterie a vechno fungovalo jak má a funguje do dnes.
Jak dlouho má Citroena,e tě tyhle jeho rozmary jetě překvapí ?
Opravil ti to kamarád power reset-u to tady zaznělo mockrát: nestačí odpojit-zapojit,musí počkat a celá noc je ideál. Proto se ti to asi "neopravilo",kdy jsi jí odpojil poprvé...
Jak dlouho má Citroena,e tě tyhle jeho rozmary jetě překvapí :-d ?
Opravil ti to kamarád power reset-u to tady zaznělo mockrát: nestačí odpojit-zapojit,musí počkat a celá noc je ideál. Proto se ti to asi "neopravilo",kdy jsi jí odpojil poprvé...
|
|
10.10.2013 00:02 -
|
2625488
|
|
jumep
|
|

|
inak velakrat pricina praskajucej ziarovky je v tom ze je vypaleny konektor a v nom samotnom sa to uz hreje, nielen vlakno, preto sa oplati to menit
ak tam das tie odporove draty, je to podobne ako ked vymenis konektor, ziarovka dostane novy konektor a ten opaleny relativne je na spoji daleko od ziarovky takze je eliminovane hriatie
samozrejme aj samotny odpor dratu ma svoje +, ale castokrat mozno pomoze prave to ze mas novy konektor na ziarovke
inak velakrat pricina praskajucej ziarovky je v tom ze je vypaleny konektor a v nom samotnom sa to uz hreje, nielen vlakno, preto sa oplati to menit
ak tam das tie odporove draty, je to podobne ako ked vymenis konektor, ziarovka dostane novy konektor a ten opaleny relativne je na spoji daleko od ziarovky takze je eliminovane hriatie
samozrejme aj samotny odpor dratu ma svoje +, ale castokrat mozno pomoze prave to ze mas novy konektor na ziarovke
|
|
10.10.2013 08:41 -
|
2625497
|
|
jruze
|
|

|
S keramikou jsem to koupil - rok (15000Km) jsem o H7 nevěděl a potom do měsíce 1.-2. H7 - zkraje jsem to přisuzoval ulomené jedné pacičce úchytu,jednou e mladej patně nasadil konektor(vypadl).Potom jsem si spálil prsty kdy jsem to tontroloval o keramický konektor a el do koe(vyhřátý konektory - H7 vydrela hodinu provozu) - dal jsem z dárce konektor a tři měsíce OK.
S keramikou jsem to koupil - rok (15000Km) jsem o H7 nevěděl a potom do měsíce 1.-2. H7 - zkraje jsem to přisuzoval ulomené jedné pacičce úchytu,jednou e mladej patně nasadil konektor(vypadl).Potom jsem si spálil prsty kdy jsem to tontroloval o keramický konektor a el do koe(vyhřátý konektory - H7 vydrela hodinu provozu) - dal jsem z dárce konektor a tři měsíce OK.;-)
|
|
| |
|
|