| |  |
|
20.10.2009 17:05 -
Vnitřní osvětlení
|
1107759
|
|
|
frape
|
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Ahoj,
přestalo mi fungovat vnitřní osvětlení. Abych byl přesný, nesvítí osvětlení zrcátek v cloně a boční světýlka přední i zadní. Jediné co svítí je to střední.
Kontroloval jsem pojistky, ale žádnou prasklou jsem nenašel. Je však možný, že jsem ji přehledl. Nějak jsem potratil manuál a tak nevím, jaká je pojistka na vnitřní osvětlení.
Prosim resil uz nekdo tento problem?
Dik
Ahoj,
přestalo mi fungovat vnitřní osvětlení. Abych byl přesný, nesvítí osvětlení zrcátek v cloně a boční světýlka přední i zadní. Jediné co svítí je to střední.
Kontroloval jsem pojistky, ale žádnou prasklou jsem nenašel. Je však možný, že jsem ji přehledl. Nějak jsem potratil manuál a tak nevím, jaká je pojistka na vnitřní osvětlení.
Prosim resil uz nekdo tento problem?
Dik
|
|
|
|
|
|
22.10.2009 01:25 -
Re: Vnitřní osvětlení
|
1107848
|
|
|
erste
|
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 III 2.0 HDi 138k FAP (100kW) | Počet příspěvků: 57 |
|

|
Tu ma nas klub manualy, C5 (od 2005) cast 2 - od str.112 - Pojistky
.link.
Tu ma nas klub manualy, C5 (od 2005) cast 2 - od str.112 - Pojistky
http://www.c5club.cz/page/kod-39/sub-386905.html
|
|
|
|
31.03.2012 00:09 -
tma v interiery
|
2463831
|
|
|
kaaajo11
|
|
Město: Lipova, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 8 |
|

|
nazval som to takto, lebo mám problém s osvetlením cloniek prosi slnku aj jedým aj druhým, dalej nesvieti svetlo v priehradke u spolujazdca, dalej v kufri ani jedno a tam nefunguje ani to tlačítko na nastavenie vyšky kufra, a dalje nefunguju ani tie takzvane vrchne na čítanie, ani v predu ani v zadu. poistky som pozeral, to vyzera byť v poriadku, akurat jedna bola vypalena a nemam nahradnu zatial a ta bola zo zapalovača, ale neviem či to može mať suvis . skontroloval som aj ťiarovky, síce nie všetky, len niektoré, ale boli všetky v poriadku. su tu už taketo podobne temy, skušal som sa pohrať s kablom na strednom osvetleni čo sa týka tych cloniek proti slnku, že sa to tam dá odpojiť, ale bolo všetko napojené. takže neviem zatial čo a ako. Dakujem za odpovede.
nazval som to takto, lebo mám problém s osvetlením cloniek prosi slnku aj jedým aj druhým, dalej nesvieti svetlo v priehradke u spolujazdca, dalej v kufri ani jedno a tam nefunguje ani to tlačítko na nastavenie vyšky kufra, a dalje nefunguju ani tie takzvane vrchne na čítanie, ani v predu ani v zadu. poistky som pozeral, to vyzera byť v poriadku, akurat jedna bola vypalena a nemam nahradnu zatial a ta bola zo zapalovača, ale neviem či to može mať suvis :nevim . skontroloval som aj ťiarovky, síce nie všetky, len niektoré, ale boli všetky v poriadku. su tu už taketo podobne temy, skušal som sa pohrať s kablom na strednom osvetleni čo sa týka tych cloniek proti slnku, že sa to tam dá odpojiť, ale bolo všetko napojené. takže neviem zatial čo a ako. Dakujem za odpovede.:-)
|
|
|
|
31.03.2012 00:51 -
Re: tma v interiery
|
2463833
|
|
|
Hanz 397
|
|
|
kaaajo11 napsal(a): nazval som to takto, lebo mám problém s osvetlením cloniek prosi slnku aj jedým aj druhým, dalej nesvieti svetlo v priehradke u spolujazdca, dalej v kufri ani jedno a tam nefunguje ani to tlačítko na nastavenie vyšky kufra, a dalje nefunguju ani tie takzvane vrchne na čítanie, ani v predu ani v zadu. poistky som pozeral, to vyzera byť v poriadku, akurat jedna bola vypalena a nemam nahradnu zatial a ta bola zo zapalovača, ale neviem či to može mať suvis  . skontroloval som aj ťiarovky, síce nie všetky, len niektoré, ale boli všetky v poriadku. su tu už taketo podobne temy, skušal som sa pohrať s kablom na strednom osvetleni čo sa týka tych cloniek proti slnku, že sa to tam dá odpojiť, ale bolo všetko napojené. takže neviem zatial čo a ako. Dakujem za odpovede. 
Možná blbá otázka,ale přeci:Když to zkoušíš,máš zapnutý klíček/nastartováno? Většina těch světel,jak jsi psal je pod klíčkem. Jen snad v kufru by mělo svítit pořád.
Možná blbá otázka,ale přeci:Když to zkoušíš,máš zapnutý klíček/nastartováno? Většina těch světel,jak jsi psal je pod klíčkem. Jen snad v kufru by mělo svítit pořád.
|
|
|
|
31.03.2012 07:39 -
|
2463841
|
|
|
kaaajo11
|
|
|

|
jasne skušal som to len pri zapnutom kluči, potom aj pri zapnutom motore a dokonca som to skušal aj po tme, lebo som si myslel že nektore svetla reaguju len na tmu... ale nič
jasne skušal som to len pri zapnutom kluči, potom aj pri zapnutom motore a dokonca som to skušal aj po tme, lebo som si myslel že nektore svetla reaguju len na tmu... ale nič:nevim
|
|
|
|
31.03.2012 12:26 -
|
2463869
|
|
|
JirkaŘ
|
|

|
kaaajo11: No máš toho požehnaně v jednom tématu. 
Zkusím postupně co mě napadá:
1) osvětlení ve slunečních clonách, lampičky na čtení (osvětlení v přední části a druhá řada sedadel), přihrádka spolujezdce. Napadá mě, zkus naproti středního zrcátka zapnout prostřední tlačítko (mezi čtecími lampičkami). Pokud by toto bylo vypnuto, tak se lampičky nerozsvítí. Občas to tak dělám, když na zahradě mám otevřené dveře a uklízím...
Pokud jsi měnil některou z žárove, protože byla prasklá, je možné že třeba vyhodila pojistku. Já už měl například takto vyhozenou (spálenou pojistku) ve skřínce B2 , horní řada pojistka č. 7 (30 A) - podle manuálu k vozu a ta měla na starost právě toto osvětlení (Přihrádku spolujezdce, stropní svítidla + zapalovač).
U přihrádky spolujezdce myslím že ještě je podmínkou, aby byly rozsvícené hlavní světla...že je "tma". Pak to svítí i v přihrádce při otevření.
2) osvětlení zavazadlového prostoru, nastavení výšky kufru - tak to bude na 99% zlámaný kablík v "husím krku" - gumová průchodka. Po otevření kufru se podívej nahoru v levo k pantům, zkus poodhalit pryč gumovou průchodku , když tak demontuj krycí lištu z boku dveří (je černá plastová) kryje právě kabelový svazek... do uvolněného prostoru po liště se pak dá stáhnou gumová průchodka a najdeš podle mě zlomený, přerušený, odervaný kablík. Spojením těch "dvou konců" dojde k opětovné aktivaci těchto funkcí. Ještě mě napadá... když máš otevřený kufr, tak tě informační displej na palubovce neinformuje o otevřených pátých dveřích. Je to tak ? (Zatímco každé jiné dveře ukáže otevřené) Pak je to ono! Urvaný kablík.
kaaajo11: No máš toho požehnaně v jednom tématu. :-))))
Zkusím postupně co mě napadá:
1) osvětlení ve slunečních clonách, lampičky na čtení (osvětlení v přední části a druhá řada sedadel), přihrádka spolujezdce. Napadá mě, zkus naproti středního zrcátka zapnout prostřední tlačítko (mezi čtecími lampičkami). Pokud by toto bylo vypnuto, tak se lampičky nerozsvítí. Občas to tak dělám, když na zahradě mám otevřené dveře a uklízím...
Pokud jsi měnil některou z žárove, protože byla prasklá, je možné že třeba vyhodila pojistku. Já už měl například takto vyhozenou (spálenou pojistku) ve skřínce B2 , horní řada pojistka č. 7 (30 A) - podle manuálu k vozu a ta měla na starost právě toto osvětlení (Přihrádku spolujezdce, stropní svítidla + zapalovač).
U přihrádky spolujezdce myslím že ještě je podmínkou, aby byly rozsvícené hlavní světla...že je "tma". Pak to svítí i v přihrádce při otevření.
2) osvětlení zavazadlového prostoru, nastavení výšky kufru - tak to bude na 99% zlámaný kablík v "husím krku" - gumová průchodka. Po otevření kufru se podívej nahoru v levo k pantům, zkus poodhalit pryč gumovou průchodku , když tak demontuj krycí lištu z boku dveří (je černá plastová) kryje právě kabelový svazek... do uvolněného prostoru po liště se pak dá stáhnou gumová průchodka a najdeš podle mě zlomený, přerušený, odervaný kablík. Spojením těch "dvou konců" dojde k opětovné aktivaci těchto funkcí. Ještě mě napadá... když máš otevřený kufr, tak tě informační displej na palubovce neinformuje o otevřených pátých dveřích. Je to tak ? (Zatímco každé jiné dveře ukáže otevřené) Pak je to ono! Urvaný kablík.
|
|
|
|
31.03.2012 15:07 -
|
2463931
|
|
|
kaaajo11
|
|
|

|
dakujem za obšírnu odpoved , no k tej prvej veci, pozeral som poistky a jedna bola vypalena, ale nemal som nahradnu a v manual bolo pisane že poistka je len od zapalovača, takže nevilučujem aj to čo tvrdiš ty že je to poistka k inym svetlam, kedže tieto svetla som pri inych poistkachnenašiel napisane. musim kupiť 30a poistku a vyskušam, a čo sa toho kufru týka tak aj ja si myslim že to bude v tych kabloch, len som sa zatial nemal k tomu čas dostat. Hadam neskor večer sa s tym trocha pohram a ked niečo vyriešim tak dam vedieť.... dakujem za ten tip o tom že musi byť rozsietené stredné svetlo, aby svietili aj bočné... to som nevedel. . a ešte jedna vec, ani som si poriadne nevšimol červene svetla pri otvorení dverí, ale myslím že sú tam a tie tiež nesvietia..... dakujem za rady
dakujem za obšírnu odpoved :-d , no k tej prvej veci, pozeral som poistky a jedna bola vypalena, ale nemal som nahradnu a v manual bolo pisane že poistka je len od zapalovača, takže nevilučujem aj to čo tvrdiš ty že je to poistka k inym svetlam, kedže tieto svetla som pri inych poistkachnenašiel napisane. musim kupiť 30a poistku a vyskušam, a čo sa toho kufru týka tak aj ja si myslim že to bude v tych kabloch, len som sa zatial nemal k tomu čas dostat. Hadam neskor večer sa s tym trocha pohram a ked niečo vyriešim tak dam vedieť.... dakujem za ten tip o tom že musi byť rozsietené stredné svetlo, aby svietili aj bočné... to som nevedel. :palec . a ešte jedna vec, ani som si poriadne nevšimol červene svetla pri otvorení dverí, ale myslím že sú tam a tie tiež nesvietia..... dakujem za rady :-d
|
|
|
|
31.03.2012 19:00 -
|
2464006
|
|
|
flyteSVK
|
|

|
30A poistku na par svetielok vnutri?
30A poistku na par svetielok vnutri? :nevim
|
|
|
|
31.03.2012 19:22 -
|
2464019
|
|
|
jumep
|
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi PACK | Počet příspěvků: 6880 |
|

|
- tienitka su zapojene zo stropneho svetla
podla schemy to je vsetko bez poistky zapojene priamo do BSI
co ostatne v tom aute nejde?
- tienitka su zapojene zo stropneho svetla
podla schemy to je vsetko bez poistky zapojene priamo do BSI
co ostatne v tom aute nejde?
|
|
|
|
31.03.2012 22:40 -
|
2464081
|
|
|
kaaajo11
|
|
|

|
dakujem za radu od JirkaŘa, pomohla mi poistka, ktorá bola vypálená ale v navode bolo písané že je to len zapalovač, tak som tomu nedaval velkú pozornosť, ale len tak zo srandy som tam dal 20a namiesto 30a a čo sa nestalo, všetky svetlá sa zrazu rozsvietili , čo sa týka kufra, boli odpojené konektory svetiel aj na jednej aj na druhej strane, to som predtým neskontroloval ,,blbec,, , ale zaujimave bolo že to tlačitko v kufri som dnes skušal a začalo to pípať z reproduktorov ako som to stlačil ale kufor sa nepohol, a o pár minut neskor to už nepipalo ale kufor stale nič. skontroloval som aj ten spínač, či je plošák v poriadku, skontroloval som aj káble a tie tiež vyzerajú v pohode, takže neviem...
dakujem za radu od JirkaŘa, pomohla mi poistka, ktorá bola vypálená ale v navode bolo písané že je to len zapalovač, tak som tomu nedaval velkú pozornosť, ale len tak zo srandy som tam dal 20a namiesto 30a a čo sa nestalo, všetky svetlá sa zrazu rozsvietili :-d , čo sa týka kufra, boli odpojené konektory svetiel aj na jednej aj na druhej strane, to som predtým neskontroloval ,,blbec,,:-d, ale zaujimave bolo že to tlačitko v kufri som dnes skušal a začalo to pípať z reproduktorov ako som to stlačil ale kufor sa nepohol, a o pár minut neskor to už nepipalo ale kufor stale nič. skontroloval som aj ten spínač, či je plošák v poriadku, skontroloval som aj káble a tie tiež vyzerajú v pohode, takže neviem...:-(
|
|
|
|
01.04.2012 10:53 -
|
2464147
|
|
|
Henry
|
|
|
Mě to způsobovala zasuvka 12V v kufru vedle spinače výšky. Řekl bych, že je na stejnou pojistku. Má totiž "zvláštní" konstrukci a musí být přesně složená (pokud někdo povolí ten středový šroubek) jinak zkratuje.
Mě to způsobovala zasuvka 12V v kufru vedle spinače výšky. Řekl bych, že je na stejnou pojistku. Má totiž "zvláštní" konstrukci a musí být přesně složená (pokud někdo povolí ten středový šroubek) jinak zkratuje.
|
|
|
| |
|
|