Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

||
 

 Diskuzní fórum / Všeobecná NE-technická diskuze o C5 / Dětská autosedačka
1 2 3 > >|
02.02.2011 11:17 - Dětská autosedačka 2371896
panasonixs
Město: Hradec Králové, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X BreakPočet příspěvků: 16
99 Poslat soukromou zprávu
Zdravím všechny, aktuálně začínám řešit jakou autosedačku vybrat pro svého potomka (9 měsíců,cca 80 cm, 10 kg). Jistě tady máte s autosedačkami bohaté zkušenosti. Napište sem prosím nějaké dobré rady. Třeba u "vajíčka" jsem měl problémy ho vůbec zapnout na zadním sedadle do pásu, který je asi trochu krátký na tyto věci. Díky předem.

02.02.2011 14:11 - Re: Dětská autosedačka 2371903
Barlow
Město: Petrovice u Blanska, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive BreakPočet příspěvků: 152
99 Poslat soukromou zprávu
Tak autosedacka je tema, ke kteremu se mohu smele vyjadrit
Po ruznych omylech, zkouskach atd,. jsem specialne do C5 poridil ROMER BRITAX KING PLUS .link.

Da se sehnat kolem 4 kkc a je danne kategorii nejlepsi (viz. vynikajici vysledky v testu) . Krasne jde polohovat (ma zakladnu), dulezite pro delsi cesty kde si mrnous zdrimne a nepada mu hlavicka. Pratelne potahy...moznost dokoupit jine, letni atd. Je bez ISOfixu ktery sice C5 ma, ale kupovat si tento model s nohou je podle me blbost a upinani na strope nebo v zadu na podlaze zase C5 nema. Navic s ISO jsou sedacky drazzsi. Jde velmi jednoduse pridelat do auta a drzi jako pribita!!! Lehce jde prehodit do jineho auta behem 2 minut!

Vyrobce je branduje pro Audi, BMW, mercedes, Mazdu a mnoho jinych.

02.02.2011 21:29 - Re: Dětská autosedačka 2371935
funtomas
Město: Roudnička - HK, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 71
99 Poslat soukromou zprávu
Zdar, my máme obě sedačky Maxi-Cosi, menší Priori SPS (9 - 18 kg) a Rodi XR (15 - 36 kg), ale tu asi zatím potřebovat nebudeš..
S oběma zatím spokojenost, tu malou používáme už přes 4 roky, dá se jednoduše polohovat (i při řízení), prát a má vyndávací podhlavník, když mimčo trochu povyroste. Výsledky testů taky OK, akorát trochu tlačí do čalounění (zůstávají tam vytlačené dvě vertikální rýhy), drží taky festovně.
S pásy je problém většinou jen u vajíčka, pak už stačí skoro na každou sedačku.

02.02.2011 22:15 - Re: Dětská autosedačka 2371939
zico
Město: Bratislava, Auto: A6 allroad 3.0 TDIPočet příspěvků: 426

99 Poslat soukromou zprávu
Ked ti zalezi na preziti decka a nie na peniazoch, tak odporucam isofixove sedacky, ktore je mozne pouzit aj proti smeru jazdy. Je to dolezite zhruba do 2-3 rokov veku, kym ma decko slaby krk.
.link.
(cas 0:10 – 0:15 hovori za vsetko)
Co viem, robi to norsky BeSafe (okolo 350E) alebo svedske Volvo (okolo 500E). Mozno aj niekto dalsi
Predajcovia nemeckych autosedaciek ti budu tvrdit, ze nic take neexistuje a ze je spravne, ak rocne decko sedi v smere jazdy

02.02.2011 22:50 - Re: Dětská autosedačka 2371943
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroen C6 2.7HDiPočet příspěvků: 17328

Moder?tor Poslat soukromou zprávu
ak do teba prasti auto zozadu, mas to porovnatelne

02.02.2011 23:24 - Re: Dětská autosedačka 2371946
najk
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 1537

99 Poslat soukromou zprávu
panasonixs napsal(a):
Zdravím všechny, aktuálně začínám řešit jakou autosedačku vybrat pro svého potomka (9 měsíců,cca 80 cm, 10 kg). Jistě tady máte s autosedačkami bohaté zkušenosti. Napište sem prosím nějaké dobré rady. Třeba u "vajíčka" jsem měl problémy ho vůbec zapnout na zadním sedadle do pásu, který je asi trochu krátký na tyto věci. Díky předem.


nehledej v tom vědu: kup s atestom v cenové relaci na kterou mᚠa z vlastní skušenosti takovou, která roste s děckem, t.j. aby byla možnost pak oddělit opěrku a zůstane podsedák, dále je dobré aby potah šel sundat a vyprat (odvozil jsem tři děti, od narození), sedačka se jmenovala Romer Pegy typ už nevím

03.02.2011 09:13 - Re: Dětská autosedačka 2371970
Barlow
Město: Petrovice u Blanska, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive BreakPočet příspěvků: 152
99 Poslat soukromou zprávu
tak ono je to jednoduchy i slozity zaroven.
Pojdme si projit par bodu

ad sedacka co roste s deckem) ...super vec, ale kategorie 9-36 kg je pouha iluze pro pouziti na prcka kterymu je rok a vozil se ve vajicku... nejsou polohovatelny ke spani tzn. hlava se vasemu milackovi klinka nahoru a dolu v rytmu jizdy. Takova sedacka je vyborna cca od 2,5 let. Na podzim na ni budeme taky prechazet. Jinak Taky jsem si to vyzkousel, sedacka sla zpatky do prodejny s tim ze musi byt prcek vetsi.

Ad otoceni proti smeru jizdy)
Ano, vseobecne doporucovano. Ovsem realita je takova, ze od 1,5 roku je nemozny presvedcit prcka aby se jak debil dival do masy alcantary veluru zatim co venku je spousta veci k videni. Mozna mate deti co to zkousnou nas a i deti kolem nas vsak ne...
Navic sice65% narazu jsou ze predu z leva, ale dalsi vyzkum rika, ze pokud vezete dite je mira zavineni vami na nehode cca10-15% cimz se to srovnava na pravdepodobnost 45% naraz ze predu. Tzn. hrozi vam spis to ze do Vas nekdo napali ze zadu a ted jak to dite otocit?
Zkusenost z vlastniho okoli: sestra jela s pritelem a 2 letou dcerou v Schade Octa II a na D1 se pred nima otocil kamion na bok, nastalo hromadny brzdeni ... v poho jenom VW Pasat za nima si toho nevsiml v 100 do nich ze zadu bouchl...Schada se zkratila o 12 cm baky venku, a mala Lucianka se ptala tatinka co to bylo za bac...sedela v isofixova s nohou) Romer King Plus. Jedna pikoska: likvidator misto totalky! doporucil opravit!!, servis se nevericne pustil do opravy vsechno natahli atd. auto bylo nasledne rychle prodano. Sedacka skoncila v kontejneru byt vypadala neporusene, (pokud probehne kolize uz nesplnuje zadna bezpecnosti kriteria) a sestra sla pro novou Romerku.

Ad atesty)
To je zavadejici, sedacky splnuji EC normy a dostanou atest, ale to neznamena ze jsou v poradku

Cituji:
Autokluby a spotřebitelské organizace testují dětské sedačky přísnějšími měřítky, než jaká představuje evropská norma ECE-R44. Toto označení uváděné na sedačkách tak samo o sobě není zárukou bezpečí.
Norma vůbec nebere v úvahu boční nárazové testy. U čelních crash testů autokluby rozjíždějí auta do vyšší rychlosti, než stanovuje tento předpis. Autokluby testují náraz v rychlosti 64 km/h. "Aby se dosáhlo takového zatížení, které odpovídá reálným nehodám," vysvětluje ve své zprávě k testu německý autoklub ADAC.

Ad ISOFIX)
Je to bezva super Easy az na to ze pokud mate C5 tak sice nacvaknete spodek, ale musite sedacku aretovat a to se provadi 3 zpusoby: bud operna noha (bezva, ale kdyz jedete do HR tak vam to misto chybi na bagaz aze kdyz se jede s detma tak se nejezdi vetsinou nalehko s netbookem a kreditkou
nebo pripasani normalnim pasem (ztraci efekt jednoduchosti oproti pripevneni jenom pasem) a nakonec paskem na kotevni misto v kufru auta nebo ze zadu automobilove sedacky (C5 phase 1 nema phase 2 nevim) Kdyz pripoctu ze stejna sedacka s ISOFIXEM je ccao 40% drazsi...tak si zaver udelate sami.

Proc Romer? Na trhu je par dobrejch sedacek ve stejne cenove a bezpecnosti urovni treba Maxi cosi , Britax (Britax se spojil s Romerem ,ale delaji separatne modely) ale Romer king plus je z nich nejsirsi a nejvetsi coz ocenite kdyz s 2 letym prckem sedate v -18 do studenyho auta, takze musi byt v plne polni (kombineza, navlecenej atd. - vyrobci doporucuji ze dite by melo cestovat na lehko, ale fakt ho neposadim v mikine do -18 notabene kdyz trva 15 minut nez se to slusne vytopi)

Uvedenou problematikou se zabyvala nekolik tydnu moje zena a ja byl do ni zatazen. Jednu chvili to vypadalo ze jsme statni zkusebna co vydava homologace Videl jsem snad vsechno co se dela, nas malej v tom vsem i sedel...takze si troufam rict ze o tom neco malinko vim

Jinak ten Romer neberte jako dogma nedealuju Romer jako nastupce romerky chystame Cybex Solution 15-36 kg.


na zaver pripojuji link:.link.

03.02.2011 09:30 - Re: Dětská autosedačka 2371971
sgt
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINEPočet příspěvků: 718

U??vate? Poslat soukromou zprávu
Ja som si vždy myslel, že ISOFIX len zacvakneš tými dvoma spodnými nožmi a hotovo. To sa ešte nejako špecálne uchytáva?
To je aj jeden z dôvodov, prečo sa chystám vymeni jednu sedačku, pretože prevliekanie pásu cez malú štrbinu v operadle sedačky je fakt otrava (často musím sedačku montova/demontova kvôli jazdeniu do práce)

03.02.2011 10:18 - Re: Dětská autosedačka 2371974
Barlow
Město: Petrovice u Blanska, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive BreakPočet příspěvků: 152
99 Poslat soukromou zprávu
No taky jsem zil v iluzi - cvaknu a jedu...neni tomu tak. nacvaknes spodek a tim spojis sedacku s konstrukci sedaku v aute a prez zamky s autem, ale zbytek sedacky se musi doaretovat a to se dela vyse zminenymi zpusoby. Vyrobce se tvari ze cvaknes a jedes ale pak zjistis ze pro spravnou funkci bud jeste pouzijes pruvlek pasem, opernou nohu nebo tzv. TopTether (horní operny bod). Pokud vim tak se zatim nic nezmenilo. U 15-36 kg se uz ISOFIX nepouziva. Smysl ma u nizsich kategorii. Navic dost levnych modelu s isofixem ma problem , ze pri narazu dojde k otevreni zamku a pohzybu sedacky smerem do predu. Takze ani ISOFIX neni samospasitelny.

03.02.2011 10:22 - Re: Dětská autosedačka 2371975
Barlow
Město: Petrovice u Blanska, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive BreakPočet příspěvků: 152
99 Poslat soukromou zprávu
Jeste k te Romerce...samozrejme ma i nedostatky...se zamkem 5 bod. pasu dospely clovek celkem zapasi (zvlast zeny) Ale je to dano tim ze to nema prcek otevrit za jizdy. A dotahovani pasu jde ztuha (opet pro zeny). A diky robustni konstrukci je tezka (opet nedostatek pro zeny)

03.02.2011 12:46 - Re: Dětská autosedačka 2371977
IvanF
Město: Zvolen, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SXPočet příspěvků: 4
99 Poslat soukromou zprávu
Ja som pred mesiacom kupoval Kiddy Infinity Pro - výaz v testoch ADAC-u vo svojej kategórii a za prijatežnú cenu 130 €. Mal som obavu ako si malá zvykne na pultík pred sebou, ale je to v pohode. A manipulácia je super.

09.03.2011 14:39 - Re: Dětská autosedačka 2376826
panasonixs
Město: Hradec Králové, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X BreakPočet příspěvků: 16
99 Poslat soukromou zprávu
Tak přátelé je to hotovo, děkuji všem za příspěvky a rady. Koupili jsme Romer Britax King
Plus v základní verzi pro rok 2011 a musím říct, že je to naprosto ideální sedačka. Prostor pro prcka, stabilní hlavička díky výškově nastavitelné opěrce, a hlavně jde polohovat takže prcek nesedí pořád jen rovně a v mírně zkosené poloze může v klidu spát. Ještě jednou díky a všem kdo uvažují o koupi podobné sedačky můžu jen doporučit.

13.03.2011 01:29 - Re: Dětská autosedačka 2377562
Citronek
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6Počet příspěvků: 384

99 Poslat soukromou zprávu
ma nekdo koupeny komplet kocarek i s autosedackou kterou pak lehce vynda z vozu a zacvakne na kocarek a jede se ... ?
napr. neco takoveho: .link. nebo .link.

13.03.2011 13:21 - Re: Dětská autosedačka 2377604
zico
Město: Bratislava, Auto: A6 allroad 3.0 TDIPočet příspěvků: 426

99 Poslat soukromou zprávu
ja mam take peg perego. ale je to pouzitelne len prvy rok.

13.03.2011 20:13 - Re: Dětská autosedačka 2377745
funtomas
Město: Roudnička - HK, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 71
99 Poslat soukromou zprávu
Citronek napsal(a):
ma nekdo koupeny komplet kocarek i s autosedackou kterou pak lehce vynda z vozu a zacvakne na kocarek a jede se ... ?


My máme tenhle komplet .link. , hluboká korba, sporák, autosedačka, ideální když ti usne v sedačce a potřebuješ jít např. do marketu, nacvakneš na podvozek a nebudíš ho přendáváním do kočáru. Akorát naložit hlubokou korbu s podvozkem do sedanu, je asi téměř nemožné, kombík tak akorát

Budem to prodávat, ale do UK bude asi drahá pošta

22.03.2011 13:54 - Re: Dětská autosedačka 2379770
sgt
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINEPočet příspěvků: 718

U??vate? Poslat soukromou zprávu
Tak po dos vyčerpávajúcom čítaní všemožných diskusií som sa rozhodol pre Romer-Britax Evolva 1-2-3. Je to kategória 9-36 kg. Nerobí sa ale ISOFIX, no po prečítaní ako sa vlastne ISOFIX upevňuje to nie je žiadna komplikácia. Ale pravdepodobne neskončím len pri tejto a časom budem obmieňa "autosedačkový" park, keď sa začne trocha viac chodi po výletoch a podobne. Zatiaž to mám riešené takto:
1 mesiac - vajíčko, potom noname polohovatežná (9-18kg) (pri častejších jazdách sa pravdepodobne nahradí za King-Plus)
3 roky - Romer-Britax Evolva 1-2-3 (9-36kg) - nahradila noname polohovatežnú (9-18kg)
6 rokov - noname (9-36 kg) - tu asi už nemá zmysel nahrádza, skôr prejdem na podsedák, nakožko mi pripadá bezpečnejší s použitím zadného bočného + hlavového airbagu ako dos tvrdej opierky hlavy na noname autosedačke.

Inak jedna vežmi podstatná vec pre deti do veku približne 1 až 3-och rokov: Určite sa oplatí vybra polohovatežnú sedačku, nakožko diea dos často spí (obzvl᚝ v citroene ) a asi nie je moc príjemné, keď mu lieta hlava do všetkých strán pri normálnej polohe sedačky.

22.03.2011 14:26 - Re: Dětská autosedačka 2379774
Barlow
Město: Petrovice u Blanska, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive BreakPočet příspěvků: 152
99 Poslat soukromou zprávu
Citronek napsal(a):
ma nekdo koupeny komplet kocarek i s autosedackou kterou pak lehce vynda z vozu a zacvakne na kocarek a jede se ... ?
napr. neco takoveho: .link. nebo .link.

Ano meli jsme Bebe comfort system.

21.09.2011 00:45 - Re: Dětská autosedačka 2414872
stejskli
Město: Hejnice/Liberec/Praha-Vinoř, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 70
Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Ví někdo, jak je to s instalací 3 sedaček, když jsou v baráku 3 děti?

Při použití isofixu je to asi vyloučená věc, úchyty jsem nahmatal jen vlevo a vpravo vzadu. Navíc isofix znemožňuje posunutí sedačky o pár centimetrů ke dveřím nebo od nich, což jde při upevnění pásem. Máte někdo zkušenost s umístěním tří sedaček? Dali byste 2 dozadu + 1 dospělý a 1 sedačka dopředu, anebo se vejdou 3 sedačky vedle sebe?

Pro vajíčko Maxi-Cosi Pebble sice pás vzadu uprostřed délkou nestačil, ale sedačka 9-18 kg by tam už jít měla, a 15-36 kg taky, nebo se mýlím? Není vámi doporučený Römer King Plus pro tenhle účel příliš široký? Kromě něj uvažuju v první vlně o Maxi-Cosi Tobi a Kiddy Energy Pro. Je s nimi nějaká zkušenost? Díky!

21.09.2011 08:33 - Re: Dětská autosedačka 2414892
TomasT
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 1470
99 Poslat soukromou zprávu
Dvě děti v sedačkách + jednoho dospělého vozím vzadu často (i na dlouhé trasy) - jednu ze sedaček většinou uprostřed - takže obecně v tom žádný problém nevidím.
Jediná potíž by mohly být tři extrémně široké dětské sedačky, ale to budeš mít nejjednodušší vzít metr, změřit místo mezi dveřmi při zavřeném autě a pak změřit šířku konkrétních sedaček.
S uváděnými modely sedaček neporadím, nemám je, neznám je.

21.09.2011 20:47 - Re: Dětská autosedačka 2415087
standacer
Město: , Auto: Počet příspěvků: 100
99 Poslat soukromou zprávu
Já vozím tři sedačky trvale. Isofix nepoužívám. Aktuálně mám 2x 15-36kg Maxi Cosi Rodi XP na krajích a uprostřed mám 9-18kg Recaro YoungSport, kde ještě používám pásy sedačky. Místa na ruku při poutání těch krajních je dost, 6ti letý syn už to zvládne i sám. Tahle konfigurace se vleze i do Escorta, ale ruky už tam nedᚠ. To byl jeden z důvodů, proč jsem přešel na C5...

1 2 3 > >|


  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator