Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Dětská autosedačka
Barlow
03.02.2011 09:13 - Re: Dětská autosedačka
99
tak ono je to jednoduchy i slozity zaroven.
Pojdme si projit par bodu

ad sedacka co roste s deckem) ...super vec, ale kategorie 9-36 kg je pouha iluze pro pouziti na prcka kterymu je rok a vozil se ve vajicku... nejsou polohovatelny ke spani tzn. hlava se vasemu milackovi klinka nahoru a dolu v rytmu jizdy. Takova sedacka je vyborna cca od 2,5 let. Na podzim na ni budeme taky prechazet. Jinak Taky jsem si to vyzkousel, sedacka sla zpatky do prodejny s tim ze musi byt prcek vetsi.

Ad otoceni proti smeru jizdy)
Ano, vseobecne doporucovano. Ovsem realita je takova, ze od 1,5 roku je nemozny presvedcit prcka aby se jak debil dival do masy alcantary veluru zatim co venku je spousta veci k videni. Mozna mate deti co to zkousnou nas a i deti kolem nas vsak ne...
Navic sice65% narazu jsou ze predu z leva, ale dalsi vyzkum rika, ze pokud vezete dite je mira zavineni vami na nehode cca10-15% cimz se to srovnava na pravdepodobnost 45% naraz ze predu. Tzn. hrozi vam spis to ze do Vas nekdo napali ze zadu a ted jak to dite otocit?
Zkusenost z vlastniho okoli: sestra jela s pritelem a 2 letou dcerou v Schade Octa II a na D1 se pred nima otocil kamion na bok, nastalo hromadny brzdeni ... v poho jenom VW Pasat za nima si toho nevsiml v 100 do nich ze zadu bouchl...Schada se zkratila o 12 cm baky venku, a mala Lucianka se ptala tatinka co to bylo za bac...sedela v isofixova s nohou) Romer King Plus. Jedna pikoska: likvidator misto totalky! doporucil opravit!!, servis se nevericne pustil do opravy vsechno natahli atd. auto bylo nasledne rychle prodano. Sedacka skoncila v kontejneru byt vypadala neporusene, (pokud probehne kolize uz nesplnuje zadna bezpecnosti kriteria) a sestra sla pro novou Romerku.

Ad atesty)
To je zavadejici, sedacky splnuji EC normy a dostanou atest, ale to neznamena ze jsou v poradku

Cituji:
Autokluby a spotřebitelské organizace testují dětské sedačky přísnějšími měřítky, než jaká představuje evropská norma ECE-R44. Toto označení uváděné na sedačkách tak samo o sobě není zárukou bezpečí.
Norma vůbec nebere v úvahu boční nárazové testy. U čelních crash testů autokluby rozjíždějí auta do vyšší rychlosti, než stanovuje tento předpis. Autokluby testují náraz v rychlosti 64 km/h. "Aby se dosáhlo takového zatížení, které odpovídá reálným nehodám," vysvětluje ve své zprávě k testu německý autoklub ADAC.

Ad ISOFIX)
Je to bezva super Easy az na to ze pokud mate C5 tak sice nacvaknete spodek, ale musite sedacku aretovat a to se provadi 3 zpusoby: bud operna noha (bezva, ale kdyz jedete do HR tak vam to misto chybi na bagaz aze kdyz se jede s detma tak se nejezdi vetsinou nalehko s netbookem a kreditkou
nebo pripasani normalnim pasem (ztraci efekt jednoduchosti oproti pripevneni jenom pasem) a nakonec paskem na kotevni misto v kufru auta nebo ze zadu automobilove sedacky (C5 phase 1 nema phase 2 nevim) Kdyz pripoctu ze stejna sedacka s ISOFIXEM je ccao 40% drazsi...tak si zaver udelate sami.

Proc Romer? Na trhu je par dobrejch sedacek ve stejne cenove a bezpecnosti urovni treba Maxi cosi , Britax (Britax se spojil s Romerem ,ale delaji separatne modely) ale Romer king plus je z nich nejsirsi a nejvetsi coz ocenite kdyz s 2 letym prckem sedate v -18 do studenyho auta, takze musi byt v plne polni (kombineza, navlecenej atd. - vyrobci doporucuji ze dite by melo cestovat na lehko, ale fakt ho neposadim v mikine do -18 notabene kdyz trva 15 minut nez se to slusne vytopi)

Uvedenou problematikou se zabyvala nekolik tydnu moje zena a ja byl do ni zatazen. Jednu chvili to vypadalo ze jsme statni zkusebna co vydava homologace Videl jsem snad vsechno co se dela, nas malej v tom vsem i sedel...takze si troufam rict ze o tom neco malinko vim

Jinak ten Romer neberte jako dogma nedealuju Romer jako nastupce romerky chystame Cybex Solution 15-36 kg.


na zaver pripojuji link:.link.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator