| |  |
|
16.12.2010 11:34 -
Sněhové řetězy
|
2366092
|
|
|
shodow
|
|
Město: Polná, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive | Počet příspěvků: 21 |
|

|
Ahoj přátelé ,jaké máte zkušenosti s používáním řetězů na C5 . Jaký typ je nejlepší na naše miláčky. Za rady moc díky.
Ahoj přátelé ,jaké máte zkušenosti s používáním řetězů na C5 . Jaký typ je nejlepší na naše miláčky. Za rady moc díky.
|
|
|
|
|
|
16.12.2010 21:16 -
Re: Sněhové řetězy
|
2366117
|
|
|
najk
|
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 747 |
|

|
používám již řadu let ty "nejkvalitnější" - tak do 500,- Vydrží mi tak 2 sezony, probrousím články (místama jízda po asfaltu a prokluz do garáže až na beton). Je to ten prut co se prostrčí poza kolo, zahákne a řetízkem utáhne, tento systém , ale z Tesca: .link. navíc tam dávám ještě gumu na ztažení. Tento týden jsme je ještě nesundal. Pouze rada na závěr: opravdu se je nauč dávat v klidu doma - třeba v garáži, ne až když je průšvih. Ja je nasadím tak za 2 minuty i z vytažením s kufru. Problém u nich je pouze ten že se hodně blbě nasazují ve hlubokém sněhu, praktikuji to tak, že zastavím, lopatou si udělám plácek , pak na něj najedu a pak teprve řetězy. Viděl jsem pár lidiček, a měli hezké řetězy, ale bohužel vytahovali je origo zabalené a čuměli jak puky co je to za hromady propletených řetízků. Je dobrý jezdit bez poklic, aby se nepoškrábaly. Jo a ESP nevypínám a překonávám fyzikální zákony 
používám již řadu let ty "nejkvalitnější" - tak do 500,- Vydrží mi tak 2 sezony, probrousím články (místama jízda po asfaltu a prokluz do garáže až na beton). Je to ten prut co se prostrčí poza kolo, zahákne a řetízkem utáhne, tento systém , ale z Tesca: http://www.zbozi.cz/p303987-pewag-brenta-9-xmb-60/?q=sn%C4%9Bhov%C3%A9%20%C5%99et%C4%9Bzy&sId=W3lTDVSkwseNBZY4-J4U&r=hp&thru=&productName=PEWAG%20Brenta%209%20XMB%2060 navíc tam dávám ještě gumu na ztažení. Tento týden jsme je ještě nesundal. Pouze rada na závěr: opravdu se je nauč dávat v klidu doma - třeba v garáži, ne až když je průšvih. Ja je nasadím tak za 2 minuty i z vytažením s kufru. Problém u nich je pouze ten že se hodně blbě nasazují ve hlubokém sněhu, praktikuji to tak, že zastavím, lopatou si udělám plácek , pak na něj najedu a pak teprve řetězy. Viděl jsem pár lidiček, a měli hezké řetězy, ale bohužel vytahovali je origo zabalené a čuměli jak puky co je to za hromady propletených řetízků. Je dobrý jezdit bez poklic, aby se nepoškrábaly. Jo a ESP nevypínám a překonávám fyzikální zákony :-)))):-))))
|
|
|
|
20.12.2010 21:23 -
|
2366508
|
|
|
jumep
|
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi PACK | Počet příspěvků: 6903 |
|

|
|
|
|
|
20.12.2010 23:21 -
|
2366513
|
|
|
drobec
|
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 212 |
|

|
kedze je vypovedna hodnota uvedenej videoreportaze rovnako nulova ako ostatne od toho chlapa odporucam diskusiu .. napr prispevok .link.
kedze je vypovedna hodnota uvedenej videoreportaze rovnako nulova ako ostatne od toho chlapa odporucam diskusiu .. napr prispevok http://tv.sme.sk/diskusie/dpl/15223967/Nahradia-autoponozky-klasicke-snehove-retaze.html
|
|
|
|
21.12.2010 09:37 -
|
2366539
|
|
|
TomasT
|
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 776 |
|
|
Já mám posledních 15 let vždycky ty nejlevnější (aktuálně na C5 byly za 370,-).
Do hor lyžovat vyrážím tak 4-5x za zimu (naposled teď o víkendu).
- Kdysi na Corolle jsem je použil jednou (najeto cca 5km).
- Na Xantii za 8 let nikdy.
- Na C5 také zatím vůbec.
A to je vždy na podzim hodím do kufru a vyndám až v dubnu.
Takže myslím, že pro nás měšťáky se nic dražšího asi moc nevyplatí 
Co si musím pochválit, je nastavení ASR/ESP v C5 II - Nevnucuje se zbytečně brzy, při parkování/vyjíždění nikdy nemám potřebu ho vypínat.
Já mám posledních 15 let vždycky ty nejlevnější (aktuálně na C5 byly za 370,-).
Do hor lyžovat vyrážím tak 4-5x za zimu (naposled teď o víkendu).
- Kdysi na Corolle jsem je použil jednou (najeto cca 5km).
- Na Xantii za 8 let nikdy.
- Na C5 také zatím vůbec.
A to je vždy na podzim hodím do kufru a vyndám až v dubnu.
Takže myslím, že pro nás měšťáky se nic dražšího asi moc nevyplatí :-)
Co si musím pochválit, je nastavení ASR/ESP v C5 II - Nevnucuje se zbytečně brzy, při parkování/vyjíždění nikdy nemám potřebu ho vypínat.
|
|
|
|
21.12.2010 12:44 -
|
2366551
|
|
|
DOUFAK
|
|
Město: KARLOVY VARY, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 347 |
|
|
TY ponožky jsou KAŽDOPÁDNĚ roztomilý...
TY ponožky jsou KAŽDOPÁDNĚ roztomilý...:-d
|
|
|
|
21.12.2010 12:47 -
|
2366552
|
|
|
kokoumes
|
|
Město: Brandýsek , Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 95 |
|
|
Já mam tyhle .link. , pač nemám na zimu plecháče, takže jezdim pořád na hlinikáčích (tyto mají ochranu před poškrábáním ráfku). Letos už jsem je nasazoval asi 10x (tahám vlek a na sněhu je to mazec). ZAtim hodně velká spokojenost. Nandání i sundání je bezproblémové a rychlé. Jedinou nevýhodou je cena.
Já mam tyhle http://snehove-retezy.heureka.cz/thule-cs-10-095/ , pač nemám na zimu plecháče, takže jezdim pořád na hlinikáčích (tyto mají ochranu před poškrábáním ráfku). Letos už jsem je nasazoval asi 10x (tahám vlek a na sněhu je to mazec). ZAtim hodně velká spokojenost. Nandání i sundání je bezproblémové a rychlé. Jedinou nevýhodou je cena.
|
|
|
|
21.12.2010 14:30 -
|
2366557
|
|
|
jumep