| |  |
|
22.01.2010 11:40 -
Neoriginální domontované xenony, bi-xenony
|
1802750
|
|
|
chinoxr
|
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravím ,
přemýšlím už dlouhou dobu nad xenony či bixenony do mého vozidla od XXX a zajímalo by mě jak je to s legislativou. Někde píší že jsou xenony zakázané, jinde ne. Jak to tedy je?
Zdravím ,
přemýšlím už dlouhou dobu nad xenony či bixenony do mého vozidla od XXX a zajímalo by mě jak je to s legislativou. Někde píší že jsou xenony zakázané, jinde ne. Jak to tedy je?
|
|
|
|
|
|
05.09.2008 13:02 -
Re: Neoriginální domontované xenony, bi-xenony
|
167325
|
|
|
artsvec
|
|

|
Máte někdo zkušenost s bi-xenonovou HID sadou ? Slyšel jsem, že když se namontuje do Citroenů, tak praskají výbojky.
Máte někdo zkušenost s bi-xenonovou HID sadou ? Slyšel jsem, že když se namontuje do Citroenů, tak praskají výbojky.
|
|
|
|
07.09.2008 21:27 -
|
167326
|
|
|
tief
|
|

|
Ty si chces namontovat xenon do nexenonoveho reflektoru ?
Mam par skusenosti s tym ist proti autu ktore na nabastlene xenony do svetiel bez automatickej elevacie. Ak chces aby ta ludia mali radi tak si tam radsej namontuj nejake klasicke ziarovky s vyssiou svietivostiu ale prosim nebastli tam xenony.
Ty si chces namontovat xenon do nexenonoveho reflektoru ?
Mam par skusenosti s tym ist proti autu ktore na nabastlene xenony do svetiel bez automatickej elevacie. Ak chces aby ta ludia mali radi tak si tam radsej namontuj nejake klasicke ziarovky s vyssiou svietivostiu ale prosim nebastli tam xenony.
|
|
|
|
07.02.2009 15:24 -
|
387081
|
|
|
Krtek
|
|
Město: Seč Blovice, Auto: Citroen GSA 1984, Citroen C6 2008, SAAB 9-3 Cabrio 2.0t 2005 | Počet příspěvků: 125 |
|

|
Pokud vim tak C5 má automatické štelování světel i bez xenonů takže tam schází jen ostřikovače světel aby to bylo podle zákona ale to bych už neřešil
Pokud vim tak C5 má automatické štelování světel i bez xenonů takže tam schází jen ostřikovače světel aby to bylo podle zákona ale to bych už neřešil
|
|
|
|
07.02.2009 15:29 -
|
387082
|
|
|
jumep
|
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi PACK | Počet příspěvků: 6903 |
|

|
to je dobry blud - ziadna automaticka korekcia nastavenia svetiel tam nie je - C5 ma automaticku korekciu vysky a tym nepotrebuje rucne stelovanie svetiel podla zataze, ale xenon ma este automaticku elevaciu kvoli hrbom, brzdeniu a pod. a prave preto dobastena sada oslnuje, na kazdej nerovnosti ti to bije do oci a nikdy to nebude schvalene
to je dobry blud - ziadna automaticka korekcia nastavenia svetiel tam nie je - C5 ma automaticku korekciu vysky a tym nepotrebuje rucne stelovanie svetiel podla zataze, ale xenon ma este automaticku elevaciu kvoli hrbom, brzdeniu a pod. a prave preto dobastena sada oslnuje, na kazdej nerovnosti ti to bije do oci a nikdy to nebude schvalene
|
|
|
|
08.02.2009 09:49 -
|
387088
|
|
|
artsvec
|
|

|
Na xenony jsem se nakonec vykašlal. Dal jsem nové žárovky Osram Night breaker a jsem moc spokojený.
Na xenony jsem se nakonec vykašlal. Dal jsem nové žárovky Osram Night breaker a jsem moc spokojený.
|
|
|
|
08.02.2009 10:50 -
|
387089
|
|
|
SaraXM
|
|
Město: Nový Bor, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v Leader Break | Počet příspěvků: 124 |
|

|
jeste by jsi nam mohl napsat kde jsi je koupil a za kolik pro nas co mame take jen obycejna sveta ja problem se svetli resim stale a nikdo mi nedokaze rict co je lepsi a v cem a kdyz uz jsem tu vymenoval jste nekdo zarovky na faceliftu ja uz ano ale prijde mi ze to delam spatne protoze vymena mi trvala asi dve hodiny a to jeste jsem se nemohl s tou zarovkou trefit je to normalni ze je k tomu takovy super pristup u zadneho jineho auta jsem nikdy takovy problem nemel a to jsem mel BX i XM i jina auta ale tohle jem zazil poprve a neprisel jsem na to
jeste by jsi nam mohl napsat kde jsi je koupil a za kolik pro nas co mame take jen obycejna sveta ja problem se svetli resim stale a nikdo mi nedokaze rict co je lepsi a v cem a kdyz uz jsem tu vymenoval jste nekdo zarovky na faceliftu ja uz ano ale prijde mi ze to delam spatne protoze vymena mi trvala asi dve hodiny a to jeste jsem se nemohl s tou zarovkou trefit je to normalni ze je k tomu takovy super pristup u zadneho jineho auta jsem nikdy takovy problem nemel a to jsem mel BX i XM i jina auta ale tohle jem zazil poprve a neprisel jsem na to :-(
|
|
|
|
08.02.2009 10:52 -
|
387090
|
|
|
jaara
|
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 38 |
|
|
já měl golfa IV a tam musel jít i nárazník dolů a světlo ven to byla daň za xenony.. u C5-ky jsem zatím neměl to štěstí. Ale ohledně xenonů, kdyby mi odešly xenony, dali by se tam hodit HID-ky? V Xm-ku to krásně svítilo
já měl golfa IV a tam musel jít i nárazník dolů a světlo ven :-D to byla daň za xenony.. :-) u C5-ky jsem zatím neměl to štěstí. Ale ohledně xenonů, kdyby mi odešly xenony, dali by se tam hodit HID-ky? V Xm-ku to krásně svítilo
|
|
|
|
08.02.2009 10:55 -
|
387091
|
|
|
autodiag
|
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III 1.6 HDi 16V 110k FAP (80kW) Tourer | Počet příspěvků: 2174 |
|

|
to je rozumne rozhodnuti..
@SARAXM
no vymena zarovky je vseobecne problem u 80% novych aut nekdy musis vytahnout cele svetlo nekde musis nechat vymenit zarovku dite ,protoze jinak se tam nedostanes
to je rozumne rozhodnuti..
@SARAXM
no vymena zarovky je vseobecne problem u 80% novych aut nekdy musis vytahnout cele svetlo nekde musis nechat vymenit zarovku dite ,protoze jinak se tam nedostanes
|
|
|
|
08.02.2009 14:30 -
|
387099
|
|
|
artsvec
|
|

|
Koupil jsem je tady: .link.
Koupil jsem je tady: http://tuning.autodoplnky.cz/zarovky-osram/?smid=704
|
|
|
|
09.02.2009 12:15 -
|
387117
|
|
|
Buchta
|
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën Xantia II Break 1.8i 16_V Kat. (81kW) | Počet příspěvků: 234 |
|

|
já dal Osram + 50%, rozdíl minimální a po půl roce se se mnou postupně loučily (XA). Teď mám ňáký obyč Hella a 2 roky v poho. Někde na citronech, tam bi-xenony zrovna moc nechválí.....
já dal Osram + 50%, rozdíl minimální a po půl roce se se mnou postupně loučily (XA). Teď mám ňáký obyč Hella a 2 roky v poho. Někde na citronech, tam bi-xenony zrovna moc nechválí.....:nevim
|
|
|
|
06.03.2009 07:06 -
|
520596
|
|
|
Nezmar
|
|
Město: Okříšky, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 87 |
|

|
Odcházejí mě ve světlech xenonové výbojky. V návodu jsou psané výbojky D2R. Šlo by je vyměnit za D2S? - možnost výhodné koupě.
Odcházejí mě ve světlech xenonové výbojky. V návodu jsou psané výbojky D2R. Šlo by je vyměnit za D2S? - možnost výhodné koupě.
|
|
|
|
06.03.2009 09:58 -
|
520598
|
|
|
Darja
|
|
Město: Uhříněves, Auto: Citroën C5 I Nenažraná exclusivní bestie f třílitru | Počet příspěvků: 2886 |
|

|
D2S je pro cockovej reflektor. Dej tam to, co tam ma byt
D2S je pro cockovej reflektor. Dej tam to, co tam ma byt
|
|
|
|
06.03.2009 17:03 -
|
520604
|
|
|
Nezmar
|
|
Město: Okříšky, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 87 |
|

|
Jasně, nebudu to lámat přes koleno.
Jasně, nebudu to lámat přes koleno. :-)
|
|
|
|
22.01.2010 11:45 -
|
1802751
|
|
|
tief
|
|

|
Dodelavane xenony jsou zakazane - specialne "dodelavaci sady" v nestandarnich paticich.
Dodelavane xenony jsou zakazane - specialne "dodelavaci sady" v nestandarnich paticich.
|
|
|
|
22.01.2010 16:33 -
|
1802761
|
|
|
vilous
|
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 263 |
|
|
Na klubových stránkách mého minulého auta (opel vectra b) se kolem lajcké montáže rozhořela krvavá debata. Výsledek byl zhruba ten, že dodatečná montáž samozřejmě způsobuje oslnění protijedoucích aut. Takže je to od majitele takto upraveného auta (když kašle na vyhlášky, což mnozí dělají) totální sprosťárna, protože on vidí báječně a protijedoucí řidič zabije chodce či cyklistu, protože vidí kulové.
Na klubových stránkách mého minulého auta (opel vectra b) se kolem lajcké montáže rozhořela krvavá debata. Výsledek byl zhruba ten, že dodatečná montáž samozřejmě způsobuje oslnění protijedoucích aut. Takže je to od majitele takto upraveného auta (když kašle na vyhlášky, což mnozí dělají) totální sprosťárna, protože on vidí báječně a protijedoucí řidič zabije chodce či cyklistu, protože vidí kulové.
|
|
|
|
22.01.2010 19:43 -
|
1802771
|
|
|
autodiag
|
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III 1.6 HDi 16V 110k FAP (80kW) Tourer | Počet příspěvků: 2174 |
|

|
osvetluji,neosvetliji pokud nejsou homologovane ,coz neni zadna prestavbova sada,nemaji v aute co delat ..
dle vyhlasky MUSI byt auto s xenony mit ostrikovace svetlometu
dle vyhlasky MUSI mit svetlo automatickou regulaci vysky
nehlede na to jak je proveden treba nasobic pro vybojku s tim si soudruzi v china starosti nedelaji vubec
osvetluji,neosvetliji pokud nejsou homologovane ,coz neni zadna prestavbova sada,nemaji v aute co delat ..
nehlede na to jak je proveden treba nasobic pro vybojku s tim si soudruzi v china starosti nedelaji vubec
|
|
|
|
22.01.2010 19:49 -
|
1802773
|
|
|
MichalJ
|
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 73 |
|
|
autodiag napsal(a): osvetluji,neosvetliji pokud nejsou homologovane ,coz neni zadna prestavbova sada,nemaji v aute co delat ..
Ještě doplním, že na některých sadách je napsáno, že výrobek je schválen a homologován pro provoz na pozemních komunikacích , ovšem vestavba do jakéhokoli vozu není přestavbou schválenou a homologovanou, čili tam ty světla nemaj co dělat.
No jo , ale jak je to u našich aut, když ani u halogenů nemám regulaci manuální, natož automatickou, když mám auto furt v lajně díky hydře. To je vyjímka ze zákona ?
Ještě doplním, že na některých sadách je napsáno, že výrobek je schválen a homologován pro provoz na pozemních komunikacích , ovšem vestavba do jakéhokoli vozu není přestavbou schválenou a homologovanou, čili tam ty světla nemaj co dělat.
No jo , ale jak je to u našich aut, když ani u halogenů nemám regulaci manuální, natož automatickou, když mám auto furt v lajně díky hydře. To je vyjímka ze zákona ?
|
|
|
|
23.01.2010 05:22 -
|
1802806
|
|
|
tomc
|
|
|
chinoxr napsal(a): Zdravím , přemýšlím už dlouhou dobu nad xenony či bixenony do mého vozidla od XXX a zajímalo by mě jak je to s legislativou. Někde píší že jsou xenony zakázané, jinde ne. Jak to tedy je? autora tohoto vlakna už lustrovali na jiných klubech a je většinou nežadoucí buřič.
Zdravím , přemýšlím už dlouhou dobu nad xenony či bixenony do mého vozidla od XXX a zajímalo by mě jak je to s legislativou. Někde píší že jsou xenony zakázané, jinde ne. Jak to tedy je? autora tohoto vlakna už lustrovali na jiných klubech a je většinou nežadoucí buřič.
|
|
|
| |
|
|