Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Elektrická parkovací brzda / C5 III
jruze
21.01.2024 20:02 - Re: Elektrická parkovací brzda / C5 III
U??vate?
Avenger1 napsal(a):
Ahojte. C5 tourer r.v.2011. Bol som na vikende s rodinou a zacala mi cestou tam blbnut automaticka zadna rucna brzda na lavom kolese. Proste disk horuci. Ked som dal odbrzdit, povolilo len pravu stranu, lava bola zaseknuta. Ledva ledva som v piatok 5.1. zohnal v danom malo meste nejaky servis, kde zistil ze bola nejak sekla zadna brzda, aby ju nejak odblokoval musel odstrihnut to lanko, co ide z toho motorceka. Rovnako aby to bolo OK spravil to aj na druhej strane. Specenu platnicku vymenil (samozrejme vymenil uz potom aj na pravej strane auta) a klasicke brzdy idu dobre. Automaticka teraz nonstop blika, kedze je odpojena. Mechanik mi povedal, ze tam staci vymenit len to lanko, nejake COF 10.4612.

Teraz situacia: Bol som v neznackovom servise v BA, kde sa na to pozreli ale ze to je treba vymenit cely ten system, aj s tym motorcekom, kedze to lanko je nejak priamo v nom. Ze to nevedia spravit. Cena nejak 1400e. Pricom samotne lanka stoja okolo 15e za kus. Este chceli rozobrat ten motorcek, ale ze tam tie sroby na tom su nejake zahrdzavene tak sa toho nechceli chytat.

Viete niekto, ci sa to da opravit naozaj len tou vymenou tych laniek, alebo sa musi kupovat cely system aj s motorcekom? Pripadne kde v BA (Trnavka, prip. Ruzinov) to niekde vie spravit? Ci naozaj musim ist len do Citroenu kde pocitam ze na 90% odporucia vymenit vsetko, a este dalsich X veci (kedze posledne skusenosti mam, ze v citroene su "Vymienaci" a nie opravari).


No asi poděkuj tomu co ustříhl lanko 😉 - když už tak brzda má mezi sedačkamí nouzové odbrždění a pod autem konektor na odpojení ( tím sice bude auto ( elektronika) hlásit snad všechny chyby ale nic nezničí a potom nechat v servise ( který ví co stím) opravit - teď zřejmě ten druhý servis má pravdu 😉

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator