Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Speed sensor fault
Jaromir108
06.12.2019 10:20 - Re: Speed sensor fault
Za?iato?n?k
autodiag napsal(a):
snimac na prednim kole,typnul bych pravej..

Děkuji a jak to lze ověřit, kromě výměny? U Xantie šlo změřit odpor a od určitého odporu se ozvala diagnostika a rozsvítila se i kontrolka na palubce a u C5ky ani kontrolka ani jednotka nic v tomto směru nezobrazuje, lze i tady něco změřit? Pokud ano, tak kde a jak? Mechanik teď dva dny koukal na kabely, kontakty, atd. a nic adekvátního nenašel.

Poprvé to začalo dělat cca 1km po natankování na hranici, tak jsem si logicky říkal a ksakru nafta. Když to udělalo několikrát, napadlo mne vypnout tempomat a náhle byl na cca 90km klid. Potom to začalo blbnout až v Praze v tunelu, kde motor chcípl úplně a nešlo chvíli ani nastartovat. Vždy se to rapidně zhorší po natankování paliva.

Někdy je pár set km klid a potom třeba ujedu jen desítky metrů-stovky metrů než motor chcípne. Ze začátku to jen kope, někdy potom po čase začne i motor stávkovat. První hlášky jsou Speed Sensor fault, potom občas ABS/Esr system fault, nebo tak něco a potom někdy začne stávkovat i motor .. objeví se potom i další hlášky typu Low pressure engine oil, atd. a což beru že je následek toho, že se zastavil motor. Mimochodem, netušil jsem, že ABS senzor může mít vliv na zastavení motoru.

Vzásadě jsem podle zpráv z anglických a francouzských zdrojů pochopil, že by to měla být buďto ABS pumpa, ABS senzory, nebo problém s kabeláží.

Můj současný mechanik to včera po pár dnech vzdal a dnes hledáme elektrikáře, který byl měl čas a chu ...

Děkuji Vám ještě jednou za rady

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator