Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Klima kompresor
jruze
28.07.2019 16:26 - Re: Klima kompresor
U??vate?
Rio11 napsal(a):
A co ten expanzní ventil, vůbec netuším co tam má za funkci. Jinak diagnostika se dělala dvakrát, před naplněním klimy a i po naplnění a za chodu klimy a žádnou závadu to nenapsalo, čidla ukazovala vstupní teplotu a teplotu upravenou, tlaky ukazovala plnička také OK. Prostě jsem v koncích. Když budu mít naprostou jistotu že je to kompresor tak dám nový, ale pokus - omyl to je docela dost peněz.


Tam kde jsou připojeny trubky od klimy do ,,topení" je taková hliniková kostička(do ní jsou zapojené ty trubky a ta je zapojena na výparník)- v té kostce je jehla a membrána - podle mne je tato věc KO - na plničce by to měl poznat na rozdílu tlaků v nízkým a vysokým tlakem (toto pouští a rozprašuje chladivo to výměníku a tím to chladí) - pokud tlačí kompresor(to vidí na plničce) by to mělo chladit ale musí být tento vetil OK (to vividí na nízkotlakém okruhu.

Na C5 I rozpíná a spíná elektromagnet na řemenici podle info ze snímačů v tělese klimatizace(za předpokladu že je kompresor OK) . Na C5 II a III je regulační el.ventil na kompresoru ten reguluje průtok chladiva a řemenice je seplá pořád (pokud nestoupne tlak a nebo není tlak v okruhu potom ještě když je nadměrně ohřátý motor)

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator