Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Robotizovaná převodovka BMP 6
jruze
04.03.2019 21:54 - Re: Robotizovaná převodovka BMP 6
U??vate?
jumep napsal(a):
pozri si roboticku 1.6, resp. aj vin tu mas a pozri si ten pritalcak, ten dokument je k nemu inac


Jak funguje robot vím, jak je ovládané ložisko spojky také, a sada spojky je stejná jako u každé jiné 1.6 krom ložiska(podívej se do diagnostiky co se všechno nastavuje po zásahu do spojky u robota). Na klasické mechanické převodovce je samostav ve spojkovém spodním válečku(samostav= vytlačovací pružinka) - robor nemá klasický váleček ale vysouvá se ložisko (jako třeba u biturba) ale u robota je součástí spojkového ložiska snímač polohy který udává polohu bloku s čerpadlem a elektronice - tento údaj musíš nastavit(říct jednotkám že je to v poloze uvolněno). fotku přítlačáků jsem sem dal kde je vidět třeba u RHRkového kde je samoštel(tři místa s pérky které musíš nastavit ) - 1.6 přítlačák tu mám a tam určitě nic takového není, mám tu i kompletní válečky (horní-spodní) spodní je vytlačován pružinou aby nevznikala vůle mezi ložiskem a sluníčkem - to celé vymezuje vůli na ložisku). Proto nová spojka zabírá (u klasické spojky) ve spodní polovině a u sjeté lamely až téměř nahoře (úbytek na lamele zvedá ,,sluníčko"- kdyby se nějakým způsebem seřizoval přítlačák nemělo by to být stené po celou dobu životnosti ? (jestli nějaký dokument tak link nejde otevřít) a v celém tomto přítlačáku je jen péro které drží ,,sluníčko" - to drží zacvaklé v kolíkách ve kterých je jen drážka na zacvaknutí.(mám tu kompletní 1.6 na rozebrání tak až budu mít čas tak ten přítlačák rozříznu na půl a nafotím i když je ta spojka hodně dobrá)

Martine nemá to cenu - co vím nastavuje se snímač polohy(nebo poloha) moje stará(mladá) má vždycky pravdu a když jí nemá platí bod jedna)

Petře vezmeme sadu - dáme do ní novou lamelu- změříme vejšku sluníčka a potom vezmeme sjetou lamelu a ty mi nastavíš stejnou vejšku sluníčka . to jde u RHR se samostavícím mechanismem za pomoci přípravku.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator