Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Co nového chystá Citroen
del42sa
14.02.2017 22:00 - Re: Co nového chystá Citroen
99
jruze napsal(a):
No jenže GM mělo zájem o Citroen ale mělo nějaké podmínky na které nepřistoupil,potom se chtěli snad dát do horportu s čínou a to jim také nevyšlo podle jejich představ tak prostě tuto značku potopili a teď už po ztrátě náskoku který měli asi nemají mnoho šancí.Kdyby si udržovali náskok prostě investovali tak by dnes byli asi jinde.(je to podobné pořekadlo : když je blbá hlava trpí celé tělo)


ne ne takhle to nebylo, celá aliance PSA s GM byla postavená na tom, že PSA chtělo dotlačit GM (vzhledem ke ztrátám divize Opel) k podepsání splupráce na výrobě 4 modelů ( kompaktní crossover MPV ,malé MPV, low emission vehicle, spoolečný vůz střední třidy) a na oplátku chtěli Oplu nabídnout systém hybride HDI o kterém už stejně museli vědět , že to je mrtvá záležitost. V PSA doufali, že tímto získají technologie GM a motory a zároveň celou moderní platformu Epsylon 2, která umožňuje i pohon 4x4. Pravdou bylo že samo PSA bylo v pořádných sračkách a potřebovali jen nějaký způsob jak se z nich vyhrabat ( na úkor GM ). Jenže v GM nebyli tak hloupí jak si soudruzi v PSA mysleli a jako první z dohody vypadl společný projekt společného auta střední třídy posléze se někam vytratilo i auto s nízkými emisemi ( Hybrid - AIR ) a zůstalo jen malé MPV, ke kterému se později přidala dohoda o společné výrobě malých dodávek (light commercial vehicle). Posléze i samotné GM z aliance rychle vycouvalo a svůj podíl v PSA prodali. Takže PSA získalo z původního plánu jen zlomek, ale zdaleka nezískali to po čem prahli nejvíce.... tohle je tedy druhý pokus jak dostat to co chtěli už v roce 2012.

Nabízí se opět pořádně lišácká dohoda pro GM, kdy se PSA pokusí GM přesvědčit, že vzhledem k masivním investicím do Opelu (více jak 11 miliard EUR) se automobilka stane přítěží pro GM a protože prodeje v Evropě pořád klesají a tento mínusový trend bude i nadále pokračovat. PSA tedy koupí Opel a tím toto břímě z GM sejme s jednou malou podmínkou, že bude mít přístup ke všem technologiím, které Opel díky investicím GM vyvíjí včetně platforem a motorů bingo !
A protože se frantící zoufale touží dostat na americký trh, je koupě Oplu prostředkem, jak se elegantně a bez velkých investic na tento trh dostat

Zabili by tím dvě mouchy jednou ranou . Dostali by technologie (jde o to za kolik si představují ten nákup, ale předpokládám že to chtějí levně) a mohli by s DS na americký trh.

Jde jen o to jak zareaguje GM

.link.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator