Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Jak a proc jste zvolili C5? :-)
c5vyskov
10.08.2016 09:19 - Re: Jak a proc jste zvolili C5? :-)
99
Já jsem koupil III, protože po houpání ve II bych těžko zvládal něco jiného Bral jsem to teď jako jednu z posledních možností koupit ještě celkem novou C5 (hledal jsem staré 2-3 roky), kde se dá dohledat historie, km atd. Nové se skoro neprodávají, takže pak nebudou ani v bazarech, za 2 roky už bych asi 2 letou C5 původem z ČR sháněl těžko.
Dojmy oproti II: Zpětně mě u II překvapilo, jak dobře si s ní ta 1,6 poradí. U nové III se 120kW jsem čekal lepší zrychlení. Lepší je, ale ne o 50%... Něco asi dělá hmotnost auta, něco převody, ta 1,6 točí na dálnici kolem 3000otáček, takže nemá zase o tolik míň výkonu jako 2,0 která má 2200 otáček. Jasně že u té 2,0 jde podřadit a pak jede podstatně líp, ale v takovém tom běžném dálničním režimu trvale na nejvyšší převod je to do 140km/h hodně podobné.
Spotřeba: U 2,0 zatím brzo hodnotit, ale vypadá to, že bude stejná nebo maximálně o 0,5l vyšší než u 1,6. Beru průměr, ve městě bude 2,0 brát o hodně víc (1,5-2l?).
Houpání: III (asi) je měkčí. Tvrdší rozhodně ne. Ono taky na II mám koule 10 let staré. III jde vzadu o nárazník rozhoupat dvěma prsty. Ale jak už se řešilo v jiném vlákně, III má H3+ a II jenom H3.
Elektrická ruční brzda: Až zjistím jak, přijde deaktivovat Úplný nesmysl. Nevím jak dlouho ten mechanismus může vydržet, určitě tam budou plastové kolečka... Klasickou ručku jsem použil jednou týdně, ta elektrická se zatahuje 10x denně.
Prostornost: zatím jen z místa řidiče, úplně v pohodě. Nejdřív jsem měl klaustrofobický pocit, ale bylo to nastavením sedadla a volantu. Ve III se prostě sedí jinak, níž, jakoby se víc leží.
Odkládací prostory: ve III je jich víc, ale všechny malé. Do žádné přihrádky třeba nedám navigaci (nemám vestavěnou), jedině před spolujezdce, tam je to zase dost z ruky.
Shrnu to tak, že kdybych měl na výběr mezi dvouletou II a dvouletou III, tak budu hodně váhat, jestli jít do III (za to abych teď šel ke zpovědi. Ta II mi připadá pořád dobrá. O jiných autech nemluvě, jít z C5 II do nějakého Mondea nebo Octávie by byl krok zpět III jsem získal ne-horší auto, s lepším motorem, podstatně novější.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator