Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Brzdová kapalina - odvzdušnění brzd
Tridac
03.11.2015 13:08 - Re: doplnění brzdové kapaliny
99
jumep napsal(a):
tiekol mi valcek predny asi rok (4x som to pretesnoval a prebrusoval, ale bol prilis zodraty

nikdy sa to nezavzdusnilo, len bolo treba dolievat az teda kym sa to nevymenilo
aby sa to zavzdusnilo - muselo by to byt fatalne derave, co by bol prepadol pedal aj pri brzdeni

ad kontrolka, je stavana tak ze akakolvek porucha kabla to rozsvieti, cize je na nu dostatocny spolah

a v neposlednom rade je potrebne si uvedomit ze servisna prehliadka prave neznamena vymenu oleja v motore, ale prehliadku zakladnych veci

Pokud teče váleček tím, že je sedřený nebo zoxidovaný, většinou nedojde k zavzdušòování, protože teče v klidu. Při sešlápnutí pedálu se tlakem utěsní gumička, přilne a uvolněním se vyrovná tlak a tím, že je nádobka nejvýše, dojde jednoduše k vyrovnávání hladin kapaliny, tedy jen protéká dolů, ubývá, ale nemá jak nasávat vzduch. Snad to popisuju dobře. To je únik kapaliny stálým odtokem, což je zapřičiněno vyrovnáváním hladin v prasátku a v nádobce.

Pokud odejde napájení té žárovky nebo žárovka samotná, není jak ji spustit, prostě nesvítí. Vím, že se testují žárovky při startu, ale kolikrát si je kontrolujete všechny? Zacházíme do extrému a je lépe tomu předcházet.

servisní prohlídka je fajn, ale neřeší náhlé závady úniku čehokoli. Já to mám zažité tak, že tomu věnuji pár vteřin. Vše je vidět, vše je v dosahu, otevři kapotu kouknu, kapalina, voda, řemen, někdy měrka oleje. Ten olej se přiznám, že někdy vynechávám, takže otázka 5-10 vteřin měsíčně je neskutečně malý čas proti tomu, když je něco špatně nebo chybí. Tento čas se vrací ve chvíli, kdy se něco stane. Dělám to mnoho let u všeho s čím jsem jezdil a budu to dělat i nadále. Stojí mi to za to.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator