Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Co nového chystá Citroen
c5vyskov
08.06.2015 08:32 - Re: Co nového chystá Citroen
99
Myslel jsem není drahá - ve smyslu výrobních cen. Orientačně BHI klidně ta, co je teď s elektromotorem, výrobně může být náročná asi jako ABS, 5000Kč? Koule po 1000Kč? Počítače, čidla, to jsou korunové položky. Pístnice je výrobně náročná podobně jak tlumič. Hydra proti klasice určitě nestojí ve výrobě víc 15-20 tisíc, to je směšná částka za to, co nabízí.
A právě, nejdražší byl ten vývoj. Co by za to ostatní dali, moct jen tak za pár tisíc kč sekat hydro podvozky.
Tohle je totální selhání marketingu. Tím zabijí i techniku.
Na cenu se hledí u menších aut. Ve střední třídě 50tisícový rozdíl nic neznamená. Tam nikdo neřeší dálkový centrál, autoklimu, el. okna, a u citroenu mohl ještě dostat hydru.
Další věc, jestli si myslí, že bez hydry ušetří na výrobě a aut prodají stejně, to jsou dost na omylu. Hodně lidí chce vysloveně hydru (nebo má chtít-to je ta chyba marketingu. A když ji nedostanou, tak půjdou jinam.

Nebo takový Hybrid air u citroenu. Zarazili ho. Přitom po městě mohl fungovat a dost ušetřit. Žádné náročné komponenty, baterie s životností pár let... A když už citroen uměl hydrauliku, mohli hybrid air na zadních kolech propojit s hydro čerpadlem na motoru a dostali by pohon 4x4. Jen si s tím pohrát. Ale přesně o tomhle to je. VW vyvine DSG, má elektrický posilovač řízení, tak už to propojí do systému pro samočinné parkování. Náklady pak jsou v podstatě nula a bylo to něco, co jiní dlouho neměli.

Nejsmutnější je, když si uvědomíte, co jste mohli od Citroenu koupit před 30-50 lety, jakou techniku. DS, CX... Jakou top techniku nabízel citroen v roce 1985 a co bude nabízet v roce 2020...

K té tesle - čisté elektromobily jsou nereálné kvůli nabíjení, přenosu takové energie po drátech. Jediná cesta je podle mě syntetická výroba paliva. Etanol apod.+v autě palivové články.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator