Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

||
 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Ochrana podvozku
maty
22.04.2015 21:49 - Re: Ochrana podvozku
99
jumep napsal(a):
ale tak toto nie je stare auto (aj ked c5 1 uz je)
kazdopadne co hrdzavie su sroby a par plieskov, zaklad nerobi nic, nevidim skutocne ziaden dovod to riesit

rezistinom sme striekali auta a dutiny kedysi, fakt je ina doba ....

Nechci se přít, tohoto fóra a Vaší pomoci si moc vážím. Je to věc každého, jak si auto ošetří a čemu věří, já to udělám vždy u každého auta co se domů pořídí. U staršího je to občas už problém. C5 co máme doma jsme koupili sice starou, ale dobře udržovanou a i přesto je drobná koroze na šasi a na zadních dveřích. Jsou místa kde dochází ke kondenzaci vody a ta odteče až je jí tam větší množství, velmi malé zůstává a řasem si místo najde a začne plech nahlodávat. Každé auto má nějaké bolavé místo, například Xantia zadní podběhy. Kupoval jsem ji tehdá 3 roky starou v /D/ a už byla načatá.

Problém je i v kvalitě našich silnic, kde se šasi kroutí a dochází k drobným trhlinkám na zinkovém, nebo kataforézním ošetření, který se stává časem porézní. Před několika měsíci jsme prodávali 9 let starého Opla, který se kupoval nový a byl touto mou metodou ošetřen. Nikde ani náznak koroze a to když jsem koukal po stejných autech tak na tom moc dobře nebyly. Také pamatuji časy ošetřování starých Škodovek a Žigulíků s otáčením na kolíbkách, ale toto ošetření je jiné, použije se jen jedna plechovka Rezistinu a jeden litr oleje Konkor 100, více není potřeba, spíše ještě zdbude. Zacpe to hlavně ty mikropóry a ještě to na plechu udělá tenoučký vodu odpuzující film v tom je ta deviza. Důležitý je ale tlak kompresoru, né spreje, který vše jen zacpe. Sprej klidně na čisý a čističem brzd odmaštěný (nebo starý tetrachlorový hasící přístroj) podvozek.

Jinak jak tu správně uvádíte z výroby mnoho věcí není z moc namazáno, tak to chce hnedle udělat. V automobilce se moc maziva nepoužívá 1 šetření, 2 není na to moc času. Na každou operaci má operátor stanoven čas a musí to stihnout a v TPCA to je opravdu neuvěřitelný mazec a přál bych Vám to vidět.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator