Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Kdo kde potkal hajzla
c5vyskov
16.04.2015 08:09 - Re: Kdo kde potkal hajzla
99
Zip funguje úplně krásně na příkladu, kdy ve dvou pruzích jedou auta stejně rychle, mají dostatečné odstupy, mají stejnou délku... Prakticky to tak nefunguje. Nejde se zařadit na fleku, mezi kamiony, ještě v nějaké rychlosti. Jako je blbost, pokud už jednou jsem zařazený v průběžném pruhu, z něho vyjíždět, předjet 20 aut a zase ten průběžný pruh blokovat, aby pro mě vytvořil místo.
Zip funguje v německu. Ale nikdo neříká proč. Protože tam se nezařazuje 5m před koncem pruhu, aby by ses řítil 80 proti pangejtu a modlil se, jestli tě ten vpravo pustí...a stejně tak aby se ten vpravo modlil, jestli mu to tam zleva nepošleš... Němci dají značku 200m před zúžení a pak je na zemi na 100m namalovaná pozvolná šikmá čára, kdy se mají auta zařadit. To dá dost času, aby si auta vytvořily rozestup a i v rychlosti se zařadily. A komu se nepovede, má na to ještě dalších 100m.
Představa u nás, že auta pojedou ve dvou pruzích 80km/h a těsně před zúžením budou házet myšku do vedlejšího pruhu, je mimo. Ale vidím to často. 50m před zůžením už všichni jedeme plynule v průběžným pruhu a kolikrát se najde borec, který prostě ještě musí ty 3 kamiony předjet, hodí myšku, těsně před zúžením se natlačí zase do průběžnýho, kamion v průběžným musí jít na brzdy, aby se frajer vešel... Pak si borec myslí, jak to projel naprosto výborně, plynule, a my všichni v průběžným jsme blbci, kteří zbytečně stojí, když to šlo projet tak krásně plynule zipem Úplně nejlepší to bývá v Brně od výstaviště směrem na Svitavy. Tam jsou dva průběžné pruhy a když se frajerům zdá, že to jede pomalu, tak přejedou ještě do připojováků zleva a zprava a po 500m se zase zipují do průběžných. Takže než aby 2 proudy plynule jely, tak 4 plynule stojí
Kdo tohle považuje za normální, tak si vemte, že by tohle udělaly kamiony. Natlačili se do končícího pruhu a pak si vynucovali těsně před zúžením zip. Projel by jeden osobák, průběžný by se zastavil, než by se udělala 30m mezera pro kamion, teď by se čekalo, než kamion nabere rychlost...
Něco jinýho je zip ve městě, kde to stojí nebo se jede fakt pomalu. Tam je zip slušnost.

edit: Vlastně něco podobného jako zip jsou připojovací pruhy. Taky máte 100m na připojení a nikdo nikomu hlavu neutrhne, když se připojíte hned, když nic nejede, nebo naopak až na konci připojováku, nebo to v nejhorším vezmete ještě 50m odstavným...jde to naprosto plynule. Jako zip v Německu. Ale tam, kde se na nájezdy dá stopka a ještě se připojuje jen do jednoho pruhu (teď třeba je to tak na opravované dálnici), tak tam se to zablokuje. To je příklad českého pojetí zipu.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator