Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: FAP OFF netechnické povídání PRO A PROTI
c5vyskov
08.08.2014 16:33 - Re: FAP OFF netechnické povídání PRO A PROTI
99
jruze: No teď jsi na 30%, ale nemůžeš to brát, že jezdíš do 100%. Pak budeš regenerovat co 100km. Skutečná životnost bude nižší, Citroen uváděl kolem 120-160tis km. A pak nestačí vyměnit FAP a aditiva, problém bude ve vstřikovačích, které už nejsou co za mlada a brzo odrovnají i nový FAP. Takže pro normálního uživatele počítej FAP 10t, aditiva 3t, vstřiky 20-30t, s prací jsi na 50. No a "investuj" do 12 let starého auta 50t, když emise to splní tak jak tak. Hlavně nepiš, že umíš jiné ceny... normální smrtelník dá auto do servisu, tam mu za 15 dají nový FAP a aditiva, po 40tkm bude díky vstřikům FAP zase K.O. a bude po záruce. Takže mu navrhnou opět výměnu i se vstřiky za 50.
Já si u příštího auta počkám na euro6, aby už muselo mít adblue. Není pak potřeba tolik recirkulovat výfukové plyny, i spotřebu mají euro 6 motory menší, takže budou mít i nižší kouřivost a pak věřím, že to FAP pobere. Ale dávat filtr na ty naše euro 3-4 motory je blbost. A není to jenom záležitost PSA, co vím, tak úplný děs bylo, když VW přidal FAP za PD motory, tam ho vykuchali snad všichni.

PS: A v tom servisu většinou narazí ještě na něco dalšího, EGR nebo klapky sání za osmičku...
PS2: Jsem pro ekologii, ale ne stylem, aby po 200tkm bylo potřeba "investovat" 50tisíc jen do emisního systému. Že to pak lidi obchází je samozřejmý, ale nekriminalizoval bych za to lidi, ale výrobce. Proč drží ceny ND tak vysoko? V novém autě je ten emisní systém 50tKč nestojí (kdysi psali, že základní Oktávka poskládaná z ND by vyšla nějak na 2miliony, takže ceny ND jsou 5x předražené). Jinak je to normální vydírání lidí, extrémní třeba u Japonců, kde FAP stával kolem 100tisíc.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator