Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Odhlasovani auta
Ferro
23.10.2013 10:11 - Re: Odhlasovani auta
Za?iato?n?k
jumep napsal(a):
ano - toto ide u vas, nas uradny simel toto spravit nevie
dokonca tu mas problem ze mas stare papiere ale auto nemas lebo si ho rozobral a rozpredal na diely (skodovka, zigul atd.) a teraz to nemas ani ako odhlasit lebo nemas ten blbi papier

OK - chápu, že zákonná úprava není již 20 let totožná. Ale ústavní princip nedotknutelnosti majteku mimo zákonem vyjmenovaných (několik) možností funguje i na Slovensku. Je třeba vycházet z toho, že ústava je nadřazena ostatním zákonům nižší právní síly. Nehledě na to, že ekologická likvidace je s vysokou pravděpodobností jen vyhláška (ministerstva dopravy?). Obecně pak platí ústavní princip, že občan k tomu, aby něco činil, musí být nucen zákonem. Howq - konec školení.
Takže řešení: Likviduji auto, napíši místopřísežné prohlášení že ....., nechám si podpis ověřit a se žádostí, co vlastně s tím autem chci provést (vyřadit z evidence ...) to doporučeně pošlu na úřad. Pošlu proto, že oni mají povinnost se Ti k žádosti do 30 dnů ozvat a vyjádřit stanovisko - schváleno a vyřízeno, nebo neschváleno, je třeba dodat .... Jak znám úřady, tak tohle je pro úředníka docela opruz, neb písemnost se zakládá a v případě stížnosti občana se postup orgánu prověřuje. Proč si dělat problémy, nechat se od nadřízených buzerovat, popř. sankcionalizovat. Prostě to vyřídí, protože spokojený žadatel si nestěžuje. V opačném případě mᚠpísemné stanovisko s návodem dalšího postupu.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator