Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Ventilátor chladiče (Sahara)
jruze
18.10.2013 12:52 - Re: Ventilátor chladiče (Sahara)
U??vate?
jumep napsal(a):
jedna z veci je ze test sa nedal uz pustit na pomalo
sahara nie je ovladana klasicky relatkami ale je do nej natiahnute silove +12 a potom signal "datovy" (tenke kable) z riadiacky

cize ak je sahara fyzicky ok (co asi teda je) - tak jedine tie 2 tenke kabliky alebo ma problem samotna riadiacka (neni tam nejaky mega super chip, alebo fap off?)


Auto je bez chyb. Přívodní kabely čtyři slabé (dva regulace otáček(vedou do elektroniky) a dva spínací pro relé(vedou do relé) silné vedou jeden do relé(+) druhý do elektroniky sahary(-) a z relé do elektroniky sahary(+) - toto je logické a v OK no problém je v tom že po sepnutí klimy je to také OK(relé dostane inpuls (+) sepne relé , roztočí se sahara)- jediné co je divné údaje v diag (v klidovém stavu hlásí 100% ot a požadavek 0%) po sepnutí klimi se tyto údaje změní otáčky ventilátoru 0% a požadavek 50% ventilátor se točí (mělo by být otáčky dle skutečnosti a požadavek dle hodnot teploty,klimy . No problém je že je to X7 a že to pán s tím asi koupil jen nechal vyměnit saharu (s Jumpra) s výsledkem 0. - někdo štrachal v kabelech(jsou přemotávané neorigo izolačkou) no a nastává otázka co a kdo s tím udělal ? proč lezl do svazků ? jestli nekde něco nepřehodil. Protože na C5I a C5II to chodí tak že sepne klima roztočí se ventilátor na nízké ot. (tuším 28%) a jsou stálé - po zahřátí motoru sepne ventilátor a dle teploty motoru mění rychlost(to také ukazuje diagnostika požadavek a skutečné ot. motoru sahary) - tady mi to připadá že někdo přepojil kablík signálu(požadavku na otáčky dle teploty na tlakové čidlo klimy) jen nechápu proč neukazuje diag otáčky sahary v kolonce otáček,ale v požadavku a v kolonce otáček ukazuje jen ot. 0% když se točí a ot. 100% když stojí A samozřejmě proč nedostane relé inpuls k sepnutí při potřebě chladit motor(kapalinu)

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator