Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Hydraulické koule pérování C5
PATaMAT
15.03.2013 11:26 - Re: Hydraulické koule pérování C5
U??vate?
LHM rozoziera gumu a proto vše co na XM, XA, BX, CX …. bylo ve styku s LHM – veškeré GUMOVÉ přepady , těsnění, membrány korektorů …. A vydrželo to 20 a více let…. Co k tomu dodat ?

„Gumy“ je několik druhů a v systému kde teče „nějaký“ olej např LDS,LHM, motorový, převodový … je použita „guma“ odolná olejům a ropným produktům . Nejčastěji NBR-SBR a jejich různé směsi.
LHM narušuje gumu například na PNEUMATIKÁCH, na gumě která není dlouhodobě odolná ropným produktům a jejich derivátům… To ale narušuje LDS a v daleko větší míře. LDS je více agresivní než LHM. Ty stejné „trubko-hadice“ gumové na hydractivu XM a Xantii drží i po 20ti letech s LHM a na C5 po 5ti letech tečou na spoji guma-kov. Proč asi ?

„Gumové“ membrány byly na starých zelených koulí od roku 1995 v koulích se třemi důlky okolo šroubu. Je tam „vícevrstvᓠmembrána stejné konstrukce jako později na C5, složená ze 3 vrstev ( guma-plast-guma). Dále pak v posledních letech výroby Xantie byly montovány na zadní nápravu na hydractiv ventil a na pružící ke kolům šedé zploštělé koule konstrukčně TOTOŽNÉ s koulemi na C5.

Dříve jsem vyměňoval LHM a LDS v měřáku tlaku koulí, když dojela C5 na změření. Postupně s časem a poznáním jsem to přestal dělat. Pro jistotu jsem udělal jednoduchou zkoušku, kdy ke mě začaly jezdit C5 více. Vzal jsem membránu z koule C5 a namočil její polovinu do LHM a nechal tam cca půl roku. Pak otřel hadrem a prohlídl to co bylo namočeno a to co nebylo … naprosto žádná změna . V měřáku na tlak koulí mám většinou směs LHM+LDS a prostor s olejem v kouli po měření profouknu – vyčistím vzduchem. Případná "kontaminace" systému je takto 00nic.
Změření – kontrola koulí u mě trvá: na H3 asi 40 minut, na H3+ cca do 1 hodiny.

V příloze máte osazení šedých zploštělých koulí na Xantii podle service-citroen, a foto „gumové“ membrány ze steré zelené „ vícevrstvé“ koule v porovnání s membránou z C5.

.link.
.link.
.link.

Dezinfornace nechte bulváru a TV Hovn@

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator