Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Autodiagnostika - obecná netechnická diskuze
DeFuckTo
12.09.2012 07:43 - Re: Autodiagnostika - obecná netechnická diskuze
99
TomasT napsal(a):
Ne, pokud se nebudeš snažit aut nastavit, že mᚠmísto manuálu automat a podobné blbosti, nebudeš se snažit přehrávat FW něčím, co najdeš na netu, tak nic nezničíš.
S diagnostikou můžeš číst a mazat chyby, číst nastavení, sledovat online hodnoty, testovat různé součásti auta - to vše vcelku bezpečně.
Pak taky můžeš různé údaje v konfiguraci měnit - a tam už do toho po hlavě metodou "schválně co to udělá, když změním tohle" jít nemůžeš, jinak třeba nemusíš z místa už odjet (stačí třeba smazat párování klíčů).

Sám kabel doma mám, vzhledem k tomu že už máme doma dva Citroeny, tak se mi to vyplatí tím spíš - pokud někde vyskočí chyba, můžu diagnostikou vyčíst podrobnosti, pkud tomu rozumím, tak to rovnou vyřešit, pokud ne, tak se podívat, zda někdo už něco takového úspěšně neřešil, a pokud to nepomůže tak se následně zeptat se získanými daty zde přítomných chytřejších lidí, a až nakonec využít návštěvu odborníka případně servisu. Bez diagnostiky bych začínal rovnou třetí (s nedostatkem informací) nebo čtvrtou možností.


Přesně na tohle mám v plánu používat, ale měnit tam nějaký hodnoty čidel a tak, tak to oprvdu ne.. Momentálně bych si tam například zapnul denní svícení než dodělám jiný, pak bych ho s pomocí diag zase vypnul, pak bych si zapnul ostřik světel a zjistil, jak fungujou, kdyby stříkaly pořád, tak bych je zas vypnul atd.. Ale kraviny typu změny klimy, to né..
Btw. Rozjelo se to tu "parádně", psal jsem o tom už v ostřiku světel - Tady jsem se zeptal, co bych potřeboval k té diag abych mohl diagnostikovat 2 auta a kam až se to tu dostalo, to vidíme všichni..

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator