Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II
c5vyskov
13.06.2011 21:57 - Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II
Za?iato?n?k
Tak mám taky po výměně ložisek. Na jednom rameni byla vůle asi 1-2mm. Co to s autem dovedlo... občas se jakoby zavlnilo, zadní náprava sem tam odskakovala, byla tvrdá - na poměry C5. I tak ale měkčí než např. passat, proto jsem to dlouho neřešil. Až teď vidím-cítím, jaké je to svezení když funguje jak má.

Četl jsem tady o přidělávání maznic na ložiska, ale to je podle mě blbost. Vede mě k tomu tohle: jedno ložisko bylo rozemleté na rezavé úlomky, druhé mělo "jenom" prasklé válečky a bylo ve vazelíně, třetí a čtvrté ok a s vazelínou. Ve vnějších kroužkách ložisek byly vymačkané dolíky. Tady je podle mě hlavní příčina:
1. vymačkají se kroužky ložisek
2. válečky jak chodí přes hrbolaté kroužky, tak popraskají a rozdrtí se
3. po rozdrcení válečků se celé rameno vyosí
4. po vyosení ramene přestane fungovat gufero - je dělané pro hřídel v ose, ne aby byla o 2mm vyosená
5. kolem gufera prosákne voda a dílo dokoná

Celý problém je teda v ložiskách z Číny, které se otlačí a následně popraskají válečky. Tomu otlačení nezabrání ani kila vazelíny. Jediné řešení je výměna ložisek - nejlíp za kvalitnější

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator