Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Klimatizace nechladí
timik2001
08.06.2011 23:16 - Re: Klimatizace nechladí
99
c5vyskov napsal(a):
Nee, málo chladiva právě automaticky neznamená automaticky malý tlak. Vem si takový zapalovač na cigarety, na něm je to krásně vidět. Dokud je v něm kapalina (kapalný propan), hoří pořád stejně=plyn má pořád stejný tlak, a je tam kapaliny 3/4 nebo 1/4. Až jak se všechna kapalina přemění na plyn tak tlak klesne a zapalovač přestane fungovat.
Stejně to funguje u klimy, akorát tam musí být chladiva (kapaliny) +/- správné množství, jinak jde do expanzního ventilu místo kapaliny plyn, nebo naopak do kompresoru místo plynu kapalina. Oboje je špatně a klima pak nefunguje jak má a jako bonus jsou ty zvuky.
Tohle je případ kdy chladiva má málo, ale ještě neuteklo úplně Stačí pár dní (týdnů) počkat, než uteče všechno, pak tlak klesne a kompresor už ani nesepne.
Jde hlavně o to, že ty zvuky se šíří celým systémem a na 99% navíc vznikají právě v tom ventilu před výměníkem, proto je slyší vevnitř v autě. Vůbec to ale neznamená že příčinou je špatný ventil nebo výměník a musí hned rozdělávat palubovku a výměník a tam něco měnit. Prostě má jenom málo chladiva - utéct mohlo kdekoliv (chybička může být i u toho výměníku vevnitř), ale největší pravděpodobnost závady je právě u těch spojů a dílů co jsou venku.
Kdybych nezažil to stejné, tak to nepíšu. U mě po naplnění klimy ok, postupně se ozývalo stejné syčení a klima umírala. Netěsnost byla na chladiči vpředu, po výměně chladiče klima funguje a nesyčí.


Souhlasím s tebou, ale s tím utíkáním....syčela už loni v srpnu...Zitra pokud to vyjde, zajdu naplnit s vymenou ventilu plnicich a dam vedet jak to dopadlo

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator