Barlow
|
20.09.2010 11:19 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
|

|
janys napsal(a): @Darja: Auto, které má turbo u tak by se mělo po svínějí jízdě před vypnutím nechat chvíli běet - ochlazení turba. Kvůli fapu se pří regeneraci teplota zvýuje, co turbu jetě více neprospívá, zvlá pokud má nejeto 270000km.
Také se ve výfukovém potrubí před fapem zvyuje tlak (zejména kdy u je více zaneený) a ten můe tlačit více oleje do vzduchového potrubí - zanáí se váha vzduchu, erg-ventlil.
Kvůli vysoké teplotě při regeneraci se zapíná ventilátor - sepnutí při volnoběhu je pro motor víc citelné ne sputění klimatizace, tedy zátě i pro alternátor. Mne tedy spína vdy druhá rychlost ventilátoru, první je nevím proč u nefunkční. Myslím, e je to právě kvůli fapu.
Jak jsem se dočetl o fapu, při regeneraci jsou tam i nějaké vstřiky nafty navíc, aby do výf. potrubí el plamen - tzn. několik x vstřiků navíc, a vstřiky jako takové nejsou věčné.
Viml jsem si, e katalizátor, fapfiltr jsou víc zkorodované ne potrubí na mě předchozí C5, kterou jsme el vyváleli. Myslím si, e je to i tou vyí teplotou potrubí, které se regenerací přehřívá.
Samozřejmě jsou tu i ty klasické aspekty jako výf. potrubí bez "ucpávky" - lepí akcelerace.
Nií spotřeba - ty vstřiky navíc, plus více paliva pro dostatečný výkon před regeneraci nebo vyčitěním fapu.
Určitě je tu navíc čerpadlo pro eolys, nádr, relé pro spínání regenerace a poměrně těký fapfiltr.
Jsem teď nakloněn k jednoduímu řeení výf. potrubí. My mui jsme takoví jednoduí - no alespoň já (abych se někoho z chlapů nedotknul).
Pravda je taková, e to dělám kvůli najetým km. S motorem jsem velmi spokojen - lape jako hodinky!
Nezlob se, ale v tvem pripade bys mel min cist a nebo si aspon ty informace overit a patrat i v jinych zdrojich. Splacal jsi vsechno dohromady a velmi ucelove. Navic tim mates ostatni mene poucene jedince z fora. |
| |
| |