Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Česky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

||

Diskuzní fórum / Ostatní technická diskuze / Tyčka v příslušenství u rezervy - na co to je?
03.04.2009 16:57 - Tyčka v příslušenství u rezervy - na co to je? 659787
Nezmar
Město: Okříšky, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive BreakPočet příspěvků: 87

Uživatel Poslat soukromou zprávu
Při výměně kol na letní jsem našel pod heverem železnou tyčku asi 15 cm dlouhou, průměr asi 12mm z jedné strany je závit a z druhé tisícihran. Po dotazu na tři mechaniky a dotaz v Citroenu - závrtný šroub. Ale k čemu to je ví to někdo?

03.04.2009 17:12 - Re: Tyčka v příslušenství u rezervy - na co to je? 659790
alx
Město: Praha 2 - Nove mesto, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi BreakPočet příspěvků: 781

Moderátor Poslat soukromou zprávu
Nezmar napsal(a):
Při výměně kol na letní jsem našel pod heverem železnou tyčku asi 15 cm dlouhou, průměr asi 12mm z jedné strany je závit a z druhé tisícihran. Po dotazu na tři mechaniky a dotaz v Citroenu - závrtný šroub. Ale k čemu to je ví to někdo?

tak ta odpoved z Citroen servisu je fakt usmevna

ten radoby sroub je pomucka na jednodussi nasazeni kola na naboj.
Pred nasazovanim kola nasroubujes tu tycku do jednoho z otvoru, pote vemes kolo a nasadis na spravnym otvorem pro sroub na tu tycku, zatlacis a kolo je nasazene Osadis alespon jeden sroub a muzes tycku za ten tisicihran vysroubovat

Kdyz se podivas na originalni hever, jsou na nem samolepky, na kterych to je vyobrazeno

03.04.2009 22:08 - Re: Tyčka v příslušenství u rezervy - na co to je? 659800
Nezmar
Město: Okříšky, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive BreakPočet příspěvků: 87

Tak na heveru nemám žádnou nálepku.
Ale díky za radu, aspoň můžu zafrajeřit před mím dvorním servismanem. Má taky C5, ale prej do těch míst ho ani nenapadlo se dívat. Ještě prej v životě nepíchl - klikař.

03.04.2009 23:05 - Re: Tyčka v příslušenství u rezervy - na co to je? 659801
drobec
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SXPočet příspěvků: 212

ja som si v tejto suvislosti uvedomil ze by som si mal k rezerve hodit aj ten bezpecnostny zavit inak mi je cela rezerva na nic

04.04.2009 06:26 - Re: Tyčka v příslušenství u rezervy - na co to je? 659802
Seki
Město: Velké Meziříčí, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SXPočet příspěvků: 58

Začátečník Poslat soukromou zprávu
Já sem zase nevěděl, na co je takovej žlutej plastovej šestihran s dvěma háčkama a docela mi trvalo, než sem si ho spojil s podivně velkejma šroubama na kolech

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  

© 2007-2010 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator, eGaraz