| |  |  |  | 

| 		

| 
			| 03.10.2012 13:56 -
		Maximální otáčky na neutrál | 2509824 |  |  
					| Daiho | 
			| Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 6 |  |  

|     
 | Ahoj, viml jsem si u své C5 III  2.2HDi téhle věci - pokud auto stojí na místě a já dám plný plyn, vyběhnou otáčky na cca 3000 a dál u nejdou. Pokud jedu třeba jenom 10 km/h, vyřadím na neutrál a dám plný plyn, otáčky jdou normálně a do červeného pole. Je to normální jev (něco jako omezovač otáček u stojícího vozu) nebo je něco v nepořádku? Můe to nějak souviset s lehkým cukáním auta v rozmezí 1500-2000 otáček při mírně selápnutém plynovém pedálu? Jinak pocitově bych řekl, e auto jede, jak má.
Ahoj, viml jsem si u své C5 III  2.2HDi téhle věci - pokud auto stojí na místě a já dám plný plyn, vyběhnou otáčky na cca 3000 a dál u nejdou. Pokud jedu třeba jenom 10 km/h, vyřadím na neutrál a dám plný plyn, otáčky jdou normálně a do červeného pole. Je to normální jev (něco jako omezovač otáček u stojícího vozu) nebo je něco v nepořádku? Můe to nějak souviset s lehkým cukáním auta v rozmezí 1500-2000 otáček při mírně selápnutém plynovém pedálu? Jinak pocitově bych řekl, e auto jede, jak má. 
 |  
				|  |  

| 
			| 03.10.2012 16:50 -
		Re: Maximální otáčky na neutrál | 2509876 |  |  
					| jumep |  |  

|  

| pokial viem, mal by ist normalne az na obmedzovac (tj. 5000rpm)
pokial viem, mal by ist normalne az na obmedzovac (tj. 5000rpm) 
 |  
				|  |  

| 
			| 03.10.2012 19:10 -
		Re: Maximální otáčky na neutrál | 2509893 |  |  
					| epleta |  |  

|  

| musia is a po obmedzovač ako na volnobeh, tak aj za chodu....zajdi na diag.
musia is a po obmedzovač ako na volnobeh, tak aj za chodu....zajdi na diag. 
 |  
				|  |  

| 
			| 03.10.2012 19:26 -
		Re: Maximální otáčky na neutrál | 2509894 |  |  
					| zhrado | 
			| Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |  |  

|     
 | normálna vec u väčiny moderných áut. Podža mňa je to normálne.
normálna vec u väčiny moderných áut. Podža mňa je to normálne. 
 |  
				|  |  

| 
			| 03.10.2012 21:24 -
		Re: Maximální otáčky na neutrál | 2509918 |  |  
					| Hanz 397 |  |  

|  

| U jsem se s tím setkal u více aut a říkám tomu blbuvzdornost  . Je to schválně. Akorát větinou se mi to zastavilo a kolem 4000 ot/m
U jsem se s tím setkal u více aut a říkám tomu blbuvzdornost :-)). Je to schválně. Akorát větinou se mi to zastavilo a kolem 4000 ot/m 
 |  
				|  |  

| 
			| 03.10.2012 21:25 -
		Re: Maximální otáčky na neutrál | 2509919 |  |  
					| jumep |  |  

|  

| mno C5 1 a 2 to nemaju - biturbo neviem isto .. to som neskusal, lebo nebola pricina  mno C5 1 a 2 to nemaju - biturbo neviem isto .. to som neskusal, lebo nebola pricina :) 
 |  
				|  |  

| 
			| 03.10.2012 21:34 -
		Re: Maximální otáčky na neutrál | 2509923 |  |  
					| jumep |  |  

|  

| bavime sa o biturbe, jedine ktore ma napada na rychli test je mikra  bavime sa o biturbe, jedine ktore ma napada na rychli test je mikra :) 
 |  
				|  |  

| 
			| 03.10.2012 22:19 -
		Re: Maximální otáčky na neutrál | 2509948 |  |  
					| jumep |  |  

|  

| ten motor v X7 bude rovnaky, takze by som na jeho mieste siel na diagnostiku ...
ten motor v X7 bude rovnaky, takze by som na jeho mieste siel na diagnostiku ... 
 |  
				|  |  

| 
			| 04.10.2012 07:30 -
		Re: Maximální otáčky na neutrál | 2509964 |  |  
					| Daiho | 
			| Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 6 |  |  

|     
 | jumep napsal(a): ten motor v X7 bude rovnaky, takze by som na jeho mieste siel na diagnostiku ... 
 OK, raději na tu diagnostiku zajedu. Stejně se mi nějak nelíbí to pocukávání při malé zátěi a niích otáčkách. Mimochodem, nevíte o někom s diag. v Plzni nebo okolí?
 ten motor v X7 bude rovnaky, takze by som na jeho mieste siel na diagnostiku ... 
OK, raději na tu diagnostiku zajedu. Stejně se mi nějak nelíbí to pocukávání při malé zátěi a niích otáčkách. Mimochodem, nevíte o někom s diag. v Plzni nebo okolí?

|  
				|  |  

| 
			| 02.11.2012 11:12 -
		Re: Maximální otáčky na neutrál | 2517214 |  |  
					| Daiho | 

|     
 | Tak jsem se konečně dokopal zajet na diagnostiku - nic nenali a technik mi řekl, e je tam prý nějaký omezovač (Bosch Diesel Servis v Plzni). Ale nevím, nějak se mi to nezdá. Navíc mě čím dál víc začíná znervózňovat to pocukávání v niích otáčkách - ale to bude asi na jiné vlákno...
Tak jsem se konečně dokopal zajet na diagnostiku - nic nenali a technik mi řekl, e je tam prý nějaký omezovač (Bosch Diesel Servis v Plzni). Ale nevím, nějak se mi to nezdá. Navíc mě čím dál víc začíná znervózňovat to pocukávání v niích otáčkách - ale to bude asi na jiné vlákno... 
 |  
				|  |  

| 
			| 02.11.2012 13:19 -
		Re: Maximální otáčky na neutrál | 2517225 |  |  
					| jumep |  |  

|  

| bosch servis - to asi nebola najlepsia volba ....
bosch servis - to asi nebola najlepsia volba .... 
 |  
				|  |  

| 
			| 02.11.2012 14:07 -
		Re: Maximální otáčky na neutrál | 2517237 |  |  
					| Daiho | 

|     
 | Proč to nebyla dobrá volba?
Proč to nebyla dobrá volba? 
 |  
				|  |  

| 
			| 02.11.2012 22:38 -
		Re: Maximální otáčky na neutrál | 2517397 |  |  
					| jumep |  |  

|  

| pretoze v 90% pripadoch plati bosch servis = univerzal sdervis pre vsetky auta = co neni vw group nevieme a kym to neni stary typ motora kde zablendujeme co sa da tak s tym moc nevieme ...
pretoze v 90% pripadoch plati
bosch servis = univerzal sdervis pre vsetky auta = co neni vw group nevieme a kym to neni stary typ motora kde zablendujeme co sa da tak s tym moc nevieme ...

|  
				|  |  

|  | 
 |  |