| |  |
|
03.02.2012 18:16 -
Přehřátí motoru
|
2447075
|
|
|
olin12
|
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 10 |
|
|
Při pojíždění po městě mi najednou vyletěla teplota vody po odšroubování vička z nádobky voda vylítala ven tak jsem ošahal hadice u chladiče a zjistil, že horní byla vařicí, spodní uplně studená. Myslím že by to mohl být vadný termostat. Rád bych se zeptal jaké s tím kdo má zkušenosti a kde se termostat dá koupit.Benex,kely nemaji objednat pouze z ciziny.Dík za porady.
Při pojíždění po městě mi najednou vyletěla teplota vody po odšroubování vička z nádobky voda vylítala ven tak jsem ošahal hadice u chladiče a zjistil, že horní byla vařicí, spodní uplně studená. Myslím že by to mohl být vadný termostat. Rád bych se zeptal jaké s tím kdo má zkušenosti a kde se termostat dá koupit.Benex,kely nemaji objednat pouze z ciziny.Dík za porady.
|
|
|
|
|
|
03.02.2012 18:28 -
Re: Přehřátí motoru
|
2447079
|
|
|
tomikm
|
|
Město: Tabor, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 211 |
|

|
možná slabý fridex a zatuhnul, tudíž necirkuluje
možná slabý fridex a zatuhnul, tudíž necirkuluje
|
|
|
|
03.02.2012 18:53 -
|
2447100
|
|
|
Darja
|
|
Město: Uhříněves, Auto: Citroën C5 I Nenažraná exclusivní bestie f třílitru | Počet příspěvků: 2886 |
|

|
Na termostat bych moc nesázela... ten když jde do kytek, většinou zůstane otevřenej, tzn auto se skoro nepodaří ohřát. Normálně sis to uvařil, páč máš blbě namíchanou směsku vody a fridexu
Na termostat bych moc nesázela... ten když jde do kytek, většinou zůstane otevřenej, tzn auto se skoro nepodaří ohřát. Normálně sis to uvařil, páč máš blbě namíchanou směsku vody a fridexu
|
|
|
|
03.02.2012 19:11 -
|
2447109
|
|
|
CC5
|
|
Město: Praha-Modřany, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive Break | Počet příspěvků: 341 |
|

|
jéééé kelly nebrááát,vlastí zkušenost a draháááááá
jéééé kelly nebrááát,vlastí zkušenost a draháááááá
|
|
|
|
03.02.2012 19:34 -
|
2447131
|
|
|
Mamlas
|
|

|
Jo jo asi ti zamrzla voda. Malo fridexu v chladici.
Kdysi se mi to stalo na felicii a stacilo jen chvili pockat az to motor rozehral, jenze ten motor vydrzel cokoliv. U C5 bych se bal co vsechno to muze zpusobit.
Zkus si zmerit do kolika stupnu mas fridex v chladici.
Jo jo asi ti zamrzla voda. Malo fridexu v chladici.
Kdysi se mi to stalo na felicii a stacilo jen chvili pockat az to motor rozehral, jenze ten motor vydrzel cokoliv. U C5 bych se bal co vsechno to muze zpusobit.
Zkus si zmerit do kolika stupnu mas fridex v chladici.
|
|
|
|
03.02.2012 20:01 -
Přehřívání motoru
|
2447146
|
|
|
olin12
|
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 10 |
|
|
Dík všem za odpovědi, auto se ohřálo v garáži, změřil jsem nemrznoucí směs a ta vlastně byla jen do -5. Asi jak jsem během roku doléval, tak se naředila a nyní zmrzla. Prostě již demence.
Dík všem za odpovědi, auto se ohřálo v garáži, změřil jsem nemrznoucí směs a ta vlastně byla jen do -5. Asi jak jsem během roku doléval, tak se naředila a nyní zmrzla. Prostě již demence.
|
|
|
|
03.02.2012 20:20 -
Re: Přehřívání motoru
|
2447157
|
|
|
tomikm
|
|
Město: Tabor, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 211 |
|

|
Ty doléváš? Mám C5 5let let a nedolil jsem kapku vody.
Ty doléváš? Mám C5 5let let a nedolil jsem kapku vody.:palec
|
|
|
|
03.02.2012 21:34 -
|
2447185
|
|
|
Maxifik
|
|
Město: Trutnov 4, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v Break | Počet příspěvků: 517 |
|

|
Hurá, nejsem sám. Dnes, po nočních mrazech a týdením stání auta venku jsem ho šel nastartovat. Moc se mu nechtělo, ale dalo si říct. A pak se počůralo u pravého předního kola. Nádobka vařila a šlo to ven. Léta používám -25°c směs a bez problémů. Tomuhle se to asi nelíbilo. Hadice horní i dolní a chladič teplej, hadičky k topení studený furt. Na nich jsou konvová Téčka a od nich hadice vyhřívající zplynovač LPG. Ten i hadice k němu taky studený. Takže asi počkám do jara
Hurá, nejsem sám. Dnes, po nočních mrazech a týdením stání auta venku jsem ho šel nastartovat. Moc se mu nechtělo, ale dalo si říct. A pak se počůralo u pravého předního kola. Nádobka vařila a šlo to ven. Léta používám -25°c směs a bez problémů. Tomuhle se to asi nelíbilo. Hadice horní i dolní a chladič teplej, hadičky k topení studený furt. Na nich jsou konvová Téčka a od nich hadice vyhřívající zplynovač LPG. Ten i hadice k němu taky studený. Takže asi počkám do jara :-))
|
|
|
|
03.02.2012 22:20 -
|
2447223
|
|
|
Maxifik
|
|
|

|
Je to divný, bylo tu cca -26°c, to by mělo být OK. Myslím, že to ztuhlo v těch kovových T kusech. Zítra to zase budu celý den pomalu startovat a ohřívat vždy do stoupnutí hladiny kapaliny. Už ji je na parkovišti cca 5L . Poslední možnost příští týdem do rána teplá garáž, snad to dopadne. Je to divný. Kdyby visel zavřenej termostat, tak nebude ani hadice a chladič teplej. Ale zase je divný, že to vaří. .
Je to divný, bylo tu cca -26°c, to by mělo být OK. Myslím, že to ztuhlo v těch kovových T kusech. Zítra to zase budu celý den pomalu startovat a ohřívat vždy do stoupnutí hladiny kapaliny. Už ji je na parkovišti cca 5L :-). Poslední možnost příští týdem do rána teplá garáž, snad to dopadne. Je to divný. Kdyby visel zavřenej termostat, tak nebude ani hadice a chladič teplej. Ale zase je divný, že to vaří. :nevim.
|
|
|
|
04.02.2012 10:55 -
|
2447350
|
|
|
Maxifik
|
|
|

|
Jojo,zkusím, až se do toho odpoledne opře slunce a ohřeju to motorem aby bylo pod kapotou teplíčko . Ale i kdyby visel zavřenej termostat, tak by topení mělo topit. Hadice jsou napojený před termostatem.
Jojo,zkusím, až se do toho odpoledne opře slunce a ohřeju to motorem aby bylo pod kapotou teplíčko :-)). Ale i kdyby visel zavřenej termostat, tak by topení mělo topit. Hadice jsou napojený před termostatem.
|
|
|
|
04.02.2012 15:43 -
|
2447434
|
|
|
Maxifik
|
|
|

|
Tak asi špunt povolil, už to topí a taky ohřívá zplynovač LPG. ALE stejně to po chvíli vyhází vodu ven. To vypadá na zaseklý termostat. Z přepadu ze zhora chladiče voda do nádobky normálně cáká, teploměr sedí celou dobu na středu stupnice (vodorovně). Ventilátor chladiče se nespustí. Může se nějak želatinovou chladicí směsí poškodit termostat. Stalo se to někomu?
Tak asi špunt povolil, už to topí a taky ohřívá zplynovač LPG. ALE stejně to po chvíli vyhází vodu ven. To vypadá na zaseklý termostat. Z přepadu ze zhora chladiče voda do nádobky normálně cáká, teploměr sedí celou dobu na středu stupnice (vodorovně). Ventilátor chladiče se nespustí. Může se nějak želatinovou chladicí směsí poškodit termostat. Stalo se to někomu?
|
|
|
|
04.02.2012 15:49 -
|
2447435
|
|
|
jumep
|
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi PACK | Počet příspěvků: 6898 |
|

|
vymenit by ho nemal byt problem, na svojom som ho dokonca vymenil bez vypustenia vody
v tvojom pripade by som vymenil termostat a nemrzku a modlil sa aby nebola nacata hlava
vymenit by ho nemal byt problem, na svojom som ho dokonca vymenil bez vypustenia vody
v tvojom pripade by som vymenil termostat a nemrzku a modlil sa aby nebola nacata hlava
|
|
|
|
04.02.2012 16:01 -
|
2447437
|
|
|
Maxifik
|
|
|

|
Ale v garáži a ne venku pri -15°C . Kde je teplotní čidlo určující spínání sahary a ukazování teploměru na přístrojovce?
Ale v garáži a ne venku pri -15°C :-)))). Kde je teplotní čidlo určující spínání sahary a ukazování teploměru na přístrojovce?
|
|
|
| |
|
|