| |  |
|
06.03.2011 21:35 -
škubání vozu při rozjezdu
|
2376476
|
|
|
C5C5C5
|
|
Město: Praha 4, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Dobrý den citroeňáci, mám problém. Při rozjíždění vozu při zahřátém motoru mě auto trhavě škubě, pokud je ale motor studený, tak je vše v pořádku a nic neškube. Při řazení při jízdě se auto chová i při zahřátém motoru normálně.
Dobrý den citroeňáci, mám problém. Při rozjíždění vozu při zahřátém motoru mě auto trhavě škubě, pokud je ale motor studený, tak je vše v pořádku a nic neškube. Při řazení při jízdě se auto chová i při zahřátém motoru normálně.
|
|
|
|
|
|
06.03.2011 21:38 -
Re: škubání vozu při rozjezdu
|
2376477
|
|
|
jumep
|
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi PACK | Počet příspěvků: 6893 |
|

|
kratka rada - na diagnostike si bol?
aku teplotu ti ukazuje motor?
kratka rada - na diagnostike si bol?
aku teplotu ti ukazuje motor?
|
|
|
|
06.03.2011 21:40 -
|
2376481
|
|
|
C5C5C5
|
|
Město: Praha 4, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 5 |
|
|
teplota je cca 90 st., na diagnostiku jsem se objednal, nemohla by to být spojka?
Děkuji
teplota je cca 90 st., na diagnostiku jsem se objednal, nemohla by to být spojka?
Děkuji
|
|
|
|
06.03.2011 21:41 -
|
2376482
|
|
|
jumep
|
|
|

|
no to sa moc z toho popisu neda usudit
no to sa moc z toho popisu neda usudit
|
|
|
|
06.03.2011 22:26 -
|
2376530
|
|
|
Pali
|
|
Město: Vejprnice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 29 |
|

|
Mě to dělá za studena
Mě to dělá za studena:nevim
|
|
|
|
07.03.2011 17:38 -
|
2376673
|
|
|
TheOne
|
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 357 |
|
|
axialní vůle setrváku.
axialní vůle setrváku.
|
|
|
|
07.03.2011 19:21 -
|
2376681
|
|
|
tief
|
|

|
maly zakerny trpaslik s pasovou brzdou
maly zakerny trpaslik s pasovou brzdou
|
|
|
|
07.03.2011 20:57 -
|
2376690
|
|
|
jruze
|
|

|
Axiální vůle neškube,spojkou to opřeš do jedné krajní polohy.Škube dvouhmoťák,péra v lamele,zkroucená lamela.Na XM mi jezdila klika o centimetr a spojka ani neškubla
Axiální vůle neškube,spojkou to opřeš do jedné krajní polohy.Škube dvouhmoťák,péra v lamele,zkroucená lamela.Na XM mi jezdila klika o centimetr a spojka ani neškubla:-)
|
|
|
|
07.03.2011 20:59 -
|
2376691
|
|
|
jumep
|
|
|

|
priklanam sa k tiefovy a pasovej pile ....
tu rozoberame nieco co sa rozoberat takto proste neda ...
to moze byt od mechanickej veci (spojka) az po pocitac, vstrek, egr ....
priklanam sa k tiefovy a pasovej pile ....
tu rozoberame nieco co sa rozoberat takto proste neda ...
to moze byt od mechanickej veci (spojka) az po pocitac, vstrek, egr ....
|
|
|
|
27.09.2011 10:05 -
Tak mi to začalo za studena poškubávat
|
2415895
|
|
|
czpepikcz
|
|
Město: Mnisek pod Brdy, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 62 |
|
|
Ahoj kolegové,
dnes cestou do práce mi C5tka začala poškubávat. Motor studený, jízda po dálnici z mírného kopečka, 90, na čtyřku, přibližně 1600-1700 otáček, jen tak jsem to lechtal. Poškubávalo to. Při přidání plynu to přestane, o maličko míň to při téhle rychlosti dělalo na tempomat. Projevovalo se to při stejných otáčkách i na pětku i šestku. Podle zrcátek jsem si žádnýho kouře nevšimnul. Poté, co jsem to zjistil, jsem se samozřejmě snažil jet tak, aby to neškubalo.
Po zahřátí se auto chovalo naprosto normálně.
Před 12ti tisíci jsem si nechal měnit spojku a dvojhmoťák. Log v PP neukazuje nic. Na diagnostice jsem ještě nebyl, dělalo to dnes ráno. Palivo beru Vervu, bral jsem v neděli, včera se auto chovalo naprosto příkladně.
Dá se podle tohohle popisu tipnout, čím by to mohlo být?
Díky...
Ahoj kolegové,
dnes cestou do práce mi C5tka začala poškubávat. Motor studený, jízda po dálnici z mírného kopečka, 90, na čtyřku, přibližně 1600-1700 otáček, jen tak jsem to lechtal. Poškubávalo to. Při přidání plynu to přestane, o maličko míň to při téhle rychlosti dělalo na tempomat. Projevovalo se to při stejných otáčkách i na pětku i šestku. Podle zrcátek jsem si žádnýho kouře nevšimnul. Poté, co jsem to zjistil, jsem se samozřejmě snažil jet tak, aby to neškubalo.
Po zahřátí se auto chovalo naprosto normálně.
Před 12ti tisíci jsem si nechal měnit spojku a dvojhmoťák. Log v PP neukazuje nic. Na diagnostice jsem ještě nebyl, dělalo to dnes ráno. Palivo beru Vervu, bral jsem v neděli, včera se auto chovalo naprosto příkladně.
Dá se podle tohohle popisu tipnout, čím by to mohlo být?
Díky...
|
|
|
|
27.09.2011 10:37 -
|
2415898
|
|
|
tief
|
|

|
diagnostika ... ale co mozes spravit sam je vymenit palivovy a vzduchovy filter a zbezne skontrolovat hadice, podtlaky a podobne ...
diagnostika ... ale co mozes spravit sam je vymenit palivovy a vzduchovy filter a zbezne skontrolovat hadice, podtlaky a podobne ...
|
|
|
|
27.09.2011 11:21 -
|
2415918
|
|
|
jumep
|
|
|

|
su 2 veci co som k tomu videl/cital
1. EGR
2. soft v ECU - aktualizovat
su 2 veci co som k tomu videl/cital
1. EGR
2. soft v ECU - aktualizovat
|
|
|
|
06.10.2011 14:30 -
|
2417653
|
|
|
czpepikcz
|
|
Město: Mnisek pod Brdy, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 62 |
|
|
Tak vyřešeno. Pár dní po tomhle to začalo syčet, když bylo turbo v záběhu, nekde to profukovalo. Byl prasklý plastový díl za turbem, pod plastovým krytem s nápisem HDI, směrem do motoru. EGR by melo byt OK.
Zase to jede jak raketa
Tak vyřešeno. Pár dní po tomhle to začalo syčet, když bylo turbo v záběhu, nekde to profukovalo. Byl prasklý plastový díl za turbem, pod plastovým krytem s nápisem HDI, směrem do motoru. EGR by melo byt OK.
Zase to jede jak raketa :-)
|
|
|
|
20.11.2011 11:51 -
|
2426143
|
|
|
stejskli
|
|
|
Můj problém je výrazně určitější: po víc než třech hodinách neustálýho popojíždění a rozjíždění v ucpaný Praze začalo auto škubat při rozjezdu na jedničku a potom ještě víc při přeřazení na dvojku v momentu pouštění spojky. Všechno bylo dávno zahřáté; podezříval jsem se, že už únavou a nervama špatně (=málo) šlapu na plyn nebo prudce pouštím spojku - ale pak jsem tomu věnoval maximální pozornost, zkoušel ubírat, přidávat, a ono pořád. Druhý a další dny zase fungovalo všechno jak má, záběr jde hladce a plynule. Auto má skutečných 77 tisíc km.
Nemohlo to být extrémní zátěží spojky v krátkém čase? Během těch 3-4 hodin proběhlo tolik rozjezdů, jako jindy za celý měsíc.
Můj problém je výrazně určitější: po víc než třech hodinách neustálýho popojíždění a rozjíždění v ucpaný Praze začalo auto škubat při rozjezdu na jedničku a potom ještě víc při přeřazení na dvojku v momentu pouštění spojky. Všechno bylo dávno zahřáté; podezříval jsem se, že už únavou a nervama špatně (=málo) šlapu na plyn nebo prudce pouštím spojku - ale pak jsem tomu věnoval maximální pozornost, zkoušel ubírat, přidávat, a ono pořád. Druhý a další dny zase fungovalo všechno jak má, záběr jde hladce a plynule. Auto má skutečných 77 tisíc km.
Nemohlo to být extrémní zátěží spojky v krátkém čase? Během těch 3-4 hodin proběhlo tolik rozjezdů, jako jindy za celý měsíc.
|
|
|
|
20.11.2011 16:13 -
|
2426181
|
|
|
TheOne