| |  |
|
26.07.2012 20:46 -
Re: Turbo 1.6 HDi / C5 II
|
2495372
|
|
|
Hanz 397
|
|

|
rover416 napsal(a): Ahoj. Potřeboval bych poradit. Kdy sundám trubku z turba co vede do filtru tak je vidět e je v ní olej.A v turbu taky. Turbo nevydává ádný podezřelý zvuky. Vidím to asi na repas co?
Do tý trubky je(před turbo) vyvedený odvětrání klikový skříně,take je normální,e je v ní olej. No a tím pádem i v turbu. Jen záleí na tom,jestli ho v tom turbu není nějak neúměrně moc oproti té trubce... To by se tam pak tlačil i přes to turbo. Na některých (nad)autech se dle předpisu mění i odlučovač oleje,který zmenuje mnoství oleje,který projde přes odvětrání,ale nevím,jestli se dá vyměnit i tady,nebo je třeba součástí ventildeklu...(bude vědět Jumep)
Do tý trubky je(před turbo) vyvedený odvětrání klikový skříně,take je normální,e je v ní olej. No a tím pádem i v turbu. Jen záleí na tom,jestli ho v tom turbu není nějak neúměrně moc oproti té trubce... To by se tam pak tlačil i přes to turbo. Na některých (nad)autech se dle předpisu mění i odlučovač oleje,který zmenuje mnoství oleje,který projde přes odvětrání,ale nevím,jestli se dá vyměnit i tady,nebo je třeba součástí ventildeklu...(bude vědět Jumep)
|
|
|
|
26.07.2012 21:08 -
|
2495377
|
|
|
rover416
|
|
Město: Nová Paka, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 32 |
|
|
Teče to trochu po turbu dolů.Asi má dost.
Teče to trochu po turbu dolů.Asi má dost.
|
|
|
|
26.07.2012 22:30 -
|
2495401
|
|
|
rover416
|
|
Město: Nová Paka, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 32 |
|
|
Vůle tam trochu je.
Vůle tam trochu je.
|
|
|
|
26.07.2012 22:54 -
|
2495407
|
|
|
Hanz 397
|
|

|
rover416 napsal(a): Vůle tam trochu je.
Nepatrnou vůli má kadý,i nový turbo. Zajeď k někomu,kdo tomu rozumí a nevyhazuj peníze zbytečně. Od počítače ti nikdo neřekne,jestli ta vůle je normální,nebo ne. Ale pokud se ti to nezdá,tak neváhej s kontrolou ani minutu.
Nepatrnou vůli má kadý,i nový turbo. Zajeď k někomu,kdo tomu rozumí a nevyhazuj peníze zbytečně. Od počítače ti nikdo neřekne,jestli ta vůle je normální,nebo ne. Ale pokud se ti to nezdá,tak neváhej s kontrolou ani minutu.
|
|
|
|
19.09.2012 21:10 -
|
2506353
|
|
|
ozzy57
|
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 66 |
|
|
Zdravím vechny, je moné aby kolem hřídelky turba ,ly do motorového prostoru,tím pádem i do kabiny spaliny. Mám u přetěsněný úplně vechno a přesto mě v kabině po pár km začnou típat oči a cítím spaliny. Kolem hřídele je to očouzené. Dík za odpověď.Vechny spony ,těsnění jsem u zrevidoval a vyměnil
Zdravím vechny, je moné aby kolem hřídelky turba ,ly do motorového prostoru,tím pádem i do kabiny spaliny. Mám u přetěsněný úplně vechno a přesto mě v kabině po pár km začnou típat oči a cítím spaliny. Kolem hřídele je to očouzené. Dík za odpověď.Vechny spony ,těsnění jsem u zrevidoval a vyměnil:nevim
|
|
|
|
19.09.2012 21:17 -
|
2506354
|
|
|
jumep
|
|

|
vacsinou to ide okolo vystupu z turba na fap a len to vypada ako z hriadele
ak je zacpaty fap, robi to obdobne
vacsinou to ide okolo vystupu z turba na fap a len to vypada ako z hriadele
ak je zacpaty fap, robi to obdobne
|
|
|
|
19.09.2012 21:25 -
|
2506356
|
|
|
ozzy57
|
|
|
|
Fap je čitěný wapkou zhruba před 20 000km.to je jetě brzy,ne?
Fap je čitěný wapkou zhruba před 20 000km.to je jetě brzy,ne?
|
|
|
|
19.09.2012 21:33 -
|
2506357
|
|
|
Mikra
|
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|

|
Myslím, e kdy to je cítit uvnitř, tak je potřeba najít netěsnost na výfuku. S otevřenou kapotou postát mírně na plynu, moná trochu přicpat výfuk na konci a hledat u motoru i pod autem. Někdy se ten vítr pod autem můe velijak točit a zatáhne to smrádek někudy do kabiny.
Myslím, e kdy to je cítit uvnitř, tak je potřeba najít netěsnost na výfuku. S otevřenou kapotou postát mírně na plynu, moná trochu přicpat výfuk na konci a hledat u motoru i pod autem. Někdy se ten vítr pod autem můe velijak točit a zatáhne to smrádek někudy do kabiny.
|
|
|
|
19.09.2012 21:36 -
|
2506360
|
|
|
Mirrra
|
|

|
Mě to tam funělo a od zadního tlumiče,taky trvalo ne se na to přilo,pořád jsem hledal v motoru a v části pod pilotem a ejhle ho hada
Mě to tam funělo a od zadního tlumiče,taky trvalo ne se na to přilo,pořád jsem hledal v motoru a v části pod pilotem a ejhle ho hada :-)
|
|
|
|
19.09.2012 21:38 -
|
2506361
|
|
|
ozzy57
|
|
|
|
To u řeim s mechanikem poměrně dlouho,jedem vylučovací metodou a ne a ne na to přijít.Auto jsem měl na zvedáku naposled včera,,výfuk vypadá dobře ,ten přicpanej fap mě taky napadl ale mechanik řekl ,e ne. Take nevím .
To u řeim s mechanikem poměrně dlouho,jedem vylučovací metodou a ne a ne na to přijít.Auto jsem měl na zvedáku naposled včera,,výfuk vypadá dobře ,ten přicpanej fap mě taky napadl ale mechanik řekl ,e ne. Take nevím .
|
|
|
|
19.09.2012 21:41 -
|
2506362
|
|
|
Mirrra
|
|

|
vyměnit mechanika anebo jezdit v plynový masce... 
vyměnit mechanika :-) anebo jezdit v plynový masce... :-)))):-p
|
|
|
|
19.09.2012 21:42 -
|
2506363
|
|
|
ozzy57
|
|
|
|
Mirrra napsal(a): Mě to tam funělo a od zadního tlumiče,taky trvalo ne se na to přilo,pořád jsem hledal v motoru a v části pod pilotem a ejhle ho hada 
Ta koncovka výfuku je tak blbě zastrčená pod nárazníkem,je to tam začouzený ,e jsem nad touto moností taky uvaoval.Asi zkusím cvičně koupit nějakej obyč. nástavec a kapku to prodlouit, co to udělá.
Mě to tam funělo a od zadního tlumiče,taky trvalo ne se na to přilo,pořád jsem hledal v motoru a v části pod pilotem a ejhle ho hada :-)
Ta koncovka výfuku je tak blbě zastrčená pod nárazníkem,je to tam začouzený ,e jsem nad touto moností taky uvaoval.Asi zkusím cvičně koupit nějakej obyč. nástavec a kapku to prodlouit, co to udělá.
|
|
|
|
19.09.2012 21:44 -
|
2506364
|
|
|
J.Reno
|
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Konkrétně na C5 mi to dělal podfouklý vstřik, jak jsem stál v koloně, tak se v autě nedalo vydret.
Konkrétně na C5 mi to dělal podfouklý vstřik, jak jsem stál v koloně, tak se v autě nedalo vydret.
|
|
|
|
19.09.2012 21:46 -
|
2506366
|
|
|
jumep
|
|

|
tak ten strik to tiez moze byt, tiez to byva dost bezne ze podfukuju
tak ten strik to tiez moze byt, tiez to byva dost bezne ze podfukuju
|
|
|
|
19.09.2012 23:45 -
|
2506397
|
|
|
jruze
|
|

|
Na FAP dát svorky viz příloha,u vstřiků a sání zkontrolovat gumičky a vzadu ? těsní ti guma kolem 5. dveří,nebo jestli nemá vypadlou průchodku od kabeláe parksenzorů(ta těsnost 5. dveří - jednou jsem jel s něčím kvůli čemu neli zavřít 5. dveře a v autě se nedalo dýchat.)- za autem ti vzniká podtlak a nasaje si to do prostoru posádky
Na FAP dát svorky viz příloha,u vstřiků a sání zkontrolovat gumičky a vzadu ? těsní ti guma kolem 5. dveří,nebo jestli nemá vypadlou průchodku od kabeláe parksenzorů(ta těsnost 5. dveří - jednou jsem jel s něčím kvůli čemu neli zavřít 5. dveře a v autě se nedalo dýchat.)- za autem ti vzniká podtlak a nasaje si to do prostoru posádky;-)
|
|
|
|
05.01.2013 23:52 -
|
2537060
|
|
|
j.pajinek
|
|
Město: Zlín, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v Leader Break | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Zdárec tady,
prosím mám dotaz - co je přívodní olejová trubka na mazání turba,,,tolik psaná i se sítkem na bloku motora,,, se mně kýve ne v roubu ale v tom uchycení mezi trubkou a nalisování roubu na ní,je to na roubu u turba.Mám teda pocit e se malinko hýbe i dole v uchycení roubem do bloku.Olej nikde s ní neprosakuje ani dole ani na hoře --- jak potom velký tlak mazání do ní jde kdy nic neprosakuje a prosím dělá to také někomu?
No já jenom doufám e přes ní jde olej jak má.Turbo zatím OK a na autě nic nepozoruji.Díval jsem se i na lopatky a vůli a je to ve v pohodě.
No a pokud se bude muset konat výměna co vechno musí dolů.
Děkuji za odpovědi.
Zdárec tady,
prosím mám dotaz - co je přívodní olejová trubka na mazání turba,,,tolik psaná i se sítkem na bloku motora,,, se mně kýve ne v roubu ale v tom uchycení mezi trubkou a nalisování roubu na ní,je to na roubu u turba.Mám teda pocit e se malinko hýbe i dole v uchycení roubem do bloku.Olej nikde s ní neprosakuje ani dole ani na hoře --- jak potom velký tlak mazání do ní jde kdy nic neprosakuje a prosím dělá to také někomu?
No já jenom doufám e přes ní jde olej jak má.Turbo zatím OK a na autě nic nepozoruji.Díval jsem se i na lopatky a vůli a je to ve v pohodě.
No a pokud se bude muset konat výměna co vechno musí dolů.
Děkuji za odpovědi.
|
|
|
|
06.01.2013 00:52 -
|
2537061
|
|
|
jruze
|
|

|
To je normální - ty holandry (konce co do nich jdou rouby) jsou těsněné gumičkou.(ale zbytečně s tím nevrklej)Co se týče sítka tak to je ve roubu(pokud ho tam má vydloubni ho)Jinak to je přívodní trubka mazání turba.
Pokud chce dát novou stojí asi 1300,- a bude se hýbat také a musí dolů celej tepelnej tít a tuím i FAP.(nepamatuji si přesně)
To je normální - ty holandry (konce co do nich jdou rouby) jsou těsněné gumičkou.(ale zbytečně s tím nevrklej)Co se týče sítka tak to je ve roubu(pokud ho tam má vydloubni ho)Jinak to je přívodní trubka mazání turba.;-)
Pokud chce dát novou stojí asi 1300,- a bude se hýbat také a musí dolů celej tepelnej tít a tuím i FAP.(nepamatuji si přesně)
|
|
|
|
06.01.2013 08:56 -
|
2537073
|
|
|
j.pajinek
|
|
Město: Zlín, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v Leader Break | Počet příspěvků: 15 |
|
|
...dík u jsem se lekl e je něco v haj..u,jak poznám e ta trubka teda netěsní?začne sní téct olej,nebo nějak prosakovat???
...dík u jsem se lekl e je něco v haj..u,jak poznám e ta trubka teda netěsní?začne sní téct olej,nebo nějak prosakovat???
|
|
|
|
06.01.2013 10:47 -
|
2537102
|
|
|
TomasT
|
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Samozřejmě tak, e ti poteče olej - buď nahoře na turbo, nebo dole po bloku motoru.
Ale spí bych věřil, e po manipulaci s trubičkou (sundání-nandání) nebude těsnit ta měděná podloka (ztvrdne), ne tenhle spoj v trubce - ale podloku stačí na změkčení zahřát nad plamenem a ochladit ve vodě.
Sítko jsem u taky při výměně oleje vydloubnul, katalyzátor/FAP i zadní část tepelného títu jsem sundaval.
Samozřejmě tak, e ti poteče olej - buď nahoře na turbo, nebo dole po bloku motoru.
Ale spí bych věřil, e po manipulaci s trubičkou (sundání-nandání) nebude těsnit ta měděná podloka (ztvrdne), ne tenhle spoj v trubce - ale podloku stačí na změkčení zahřát nad plamenem a ochladit ve vodě.
Sítko jsem u taky při výměně oleje vydloubnul, katalyzátor/FAP i zadní část tepelného títu jsem sundaval.
|
|
|
| |
|
|