| |  |  |  | 

| 		

| 
			| 20.11.2016 19:33 -
		Re: havící svíčky | 3014135 |  |  
					| mrazek | 
			| Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 62 |  |  

|     
 | Čus bus já měnil nedávno vechny jen proto e byly patné,na startování ani chod motoru to nemělo áden vliv a to mám nalítáno 350 tis.,ale nebylo jetě tak chladno.
Čus bus já měnil nedávno vechny jen proto e byly patné,na startování ani chod motoru to nemělo áden vliv a to mám nalítáno 350 tis.,ale nebylo jetě tak chladno. 
 |  
				|  |  

| 
			| 20.11.2016 23:12 -
		Re: havící svíčky | 3014180 |  |  
					| jumep |  |  

|  

| 63zdenda napsal(a): Já si myslím, e to svíčkama nebude, havěji a někde od -5, větinou i kdy je nějaká patná, pořád to natočit de v pohodě, spí bude problém jinde.  
 Zhavia vzdy - aj pred aj po starte aj v lete, to ze nesvieti kontrolka neznamena ze nezhavia (uz sa to tu pisalo aspon raz)

DOUFAK: kedze mas RHZ, tak to kludne vymen, tam to je uplne v pohode a moze to pomoct, ale kludne nemusi (a diagnostika by to mala napisat ak su zle)

Zdendo: on nehovori ze to nejde natocit, akurat ze ked je chladno tak sa to mierne hada, co mozu robit aj zhavice - kazdopadne ja odporucam diagnostiku za studena s hodnotami
Zhavia vzdy - aj pred aj po starte aj v lete, to ze nesvieti kontrolka neznamena ze nezhavia (uz sa to tu pisalo aspon raz)
DOUFAK: kedze mas RHZ, tak to kludne vymen, tam to je uplne v pohode a moze to pomoct, ale kludne nemusi (a diagnostika by to mala napisat ak su zle)
Zdendo: on nehovori ze to nejde natocit, akurat ze ked je chladno tak sa to mierne hada, co mozu robit aj zhavice - kazdopadne ja odporucam diagnostiku za studena s hodnotami

|  
				|  |  

| 
			| 20.11.2016 23:25 -
		Re: havící svíčky | 3014182 |  |  
					| 63zdenda | 
			| Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |  |  

|  

| Samozřejmě má pravdu, patně jsem to napsal, kdy jsou větí mrazy, je potřeba nechat dýl havit před startem, ne v teplejím počasí, je to vidět i na té kontrolce havení, po startu jetě nějakou dobu dohavuje.  Samozřejmě má pravdu, patně jsem to napsal, kdy jsou větí mrazy, je potřeba nechat dýl havit před startem, ne v teplejím počasí, je to vidět i na té kontrolce havení, po startu jetě nějakou dobu dohavuje. :-) 
 |  
				|  |  

| 
			| 21.11.2016 01:55 -
		Re: havící svíčky | 3014184 |  |  
					| jruze |  |  

|  

| Má stará C5 I 2.2HDI kdy jsem likvidoval najeto +- půl mega (odemne asi 200 tisíc) vstřiků jsem se nedotl,startér neměl uhlíky(běhalo to po měděných páskách od uhlíků),dobrou 1.havku, = start co si pamatuji i v -15 max druhá otočka a tak 4.-5. vteřin hlučný. - pokud má motor dobré tlaky,sluné vstřiky nemá problém se startem(havičky ani nepotřebuje) - pokud je ve nějakým způsobem načaté tak to havky nezachrání  (není to starej mercedes s atmosférákem a mega nájezdem. (jediné co potřebuje aby s tím pořádně zatočil startér)  Má stará C5 I 2.2HDI kdy jsem likvidoval najeto +- půl mega (odemne asi 200 tisíc) vstřiků jsem se nedotl,startér neměl uhlíky(běhalo to po měděných páskách od uhlíků),dobrou 1.havku, = start co si pamatuji i v -15 max druhá otočka a tak 4.-5. vteřin hlučný. - pokud má motor dobré tlaky,sluné vstřiky nemá problém se startem(havičky ani nepotřebuje) - pokud je ve nějakým způsobem načaté tak to havky nezachrání;-) (není to starej mercedes s atmosférákem a mega nájezdem. (jediné co potřebuje aby s tím pořádně zatočil startér);-) 
 |  
				|  |  

| 
			| 22.11.2016 18:45 -
		Re: havící svíčky | 3014598 |  |  
					| DOUFAK |  |  

|     
 | Já u to jednou takhle měl,kdy jsem měnil ty první havky,kdysi v r. 2010.Motor se pár vteřin jako chvíli rozbíhal na dva válce a pak ly u vechny 4 válce. Po výměně havičů a jetě při větí zimě motor startoval úplně suprově. Ten problém se ted opakuje. Zbytečně jsem se ptal-sorry. A je vyměním tak napíu...  Já u to jednou takhle měl,kdy jsem měnil ty první havky,kdysi v r. 2010.Motor se pár vteřin jako chvíli rozbíhal na dva válce a pak ly u vechny 4 válce. Po výměně havičů a jetě při větí zimě motor startoval úplně suprově. Ten problém se ted opakuje. Zbytečně jsem se ptal-sorry. A je vyměním tak napíu... :palec 
 |  
				|  |  

| 
			| 29.11.2016 18:31 -
		Re: havící svíčky | 3016395 |  |  
					| DOUFAK |  |  

|     
 | Tak přátelé ehu a C5 - bylo to tak,jak jsem říkal.V sobotu vyměněny 4 havky od Boba,co-by Nejlevnějí havičky.Kus za 186 kč Febi-Bilstein a motor včera -6C a dnes -10C startuje jako za mlada na tři protočení kliky motoru a má KULTIVOVANÝ,PRAVIDELNÝ chod a ádné třesení apod. Bez kouře !!! zdar a sílu C5     Tak přátelé ehu a C5 - bylo to tak,jak jsem říkal.V sobotu vyměněny 4 havky od Boba,co-by Nejlevnějí havičky.Kus za 186 kč Febi-Bilstein a motor včera -6C a dnes -10C startuje jako za mlada na tři protočení kliky motoru a má KULTIVOVANÝ,PRAVIDELNÝ chod a ádné třesení apod. Bez kouře !!! zdar a sílu C5 :palec :-d:-)) 
 |  
				|  |  

| 
			| 29.11.2016 18:42 -
		Re: havící svíčky | 3016405 |  |  
					| 63zdenda | 
			| Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |  |  

|  

| Tak se zadařilo.  Já měl stejné příznaky a po výměně hávek ádné změny
  , začal jsem na doporučení tankovat kvalitnějí naftu ( vervu ) a bylo po problému.  Tady je vidět, stejné problémy, jině řeení, pak hledej.
  Tak se zadařilo. :palec
Já měl stejné příznaky a po výměně hávek ádné změny :-((((, začal jsem na doporučení tankovat kvalitnějí naftu ( vervu ) a bylo po problému. :-)
Tady je vidět, stejné problémy, jině řeení, pak hledej. ;-) 
 |  
				|  |  

| 
			| 29.11.2016 18:52 -
		Re: havící svíčky | 3016407 |  |  
					| DOUFAK |  |  

|     
 | P.S. 400000 km....  P.S. 400000 km....   ;-) 
 |  
				|  |  

| 
			| 11.12.2016 15:36 -
		Re: havící svíčky | 3019237 |  |  
					| jurik | 
			| Město: Prachatice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 2 |  |  

|     
 | Ahoj . potřebuj poradit po připadě navod na vymenu havicich sviček.  DIK
Ahoj . potřebuj poradit po připadě navod na vymenu havicich sviček.  DIK 
 |  
				|  |  

| 
			| 11.12.2016 16:48 -
		Re: havící svíčky | 3019243 |  |  
					| jumep |  |  

|  

| a na com? na tom benzine co mas uvedeny v profile toho moc vymenit nepojde
a na com? na tom benzine co mas uvedeny v profile toho moc vymenit nepojde 
 |  
				|  |  

| 
			| 11.12.2016 21:17 -
		Re: havící svíčky | 3019317 |  |  
					| jurik | 
			| Město: Prachatice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 2 |  |  

|     
 | NE na 2litr HDI
NE na 2litr HDI 
 |  
				|  |  

| 
			| 11.12.2016 22:01 -
		Re: havící svíčky | 3019339 |  |  
					| jumep |  |  

|  

| podla roku vyrobi co je uvedeny v profile a toho ze hovori 2.0hdi a ze ma 2.0i s 6r v profile by som dedukoval RHR motor 
 tuto ti odporucim dat to spravit niekomu kto to pozna, tie zhavice su zozadu, treba povolit a zhodit vymenik a EGR a potom gynekologycky vymontovat a namontovat
podla roku vyrobi co je uvedeny v profile a toho ze hovori 2.0hdi a ze ma 2.0i s 6r v profile by som dedukoval RHR motor
tuto ti odporucim dat to spravit niekomu kto to pozna, tie zhavice su zozadu, treba povolit a zhodit vymenik a EGR a potom gynekologycky vymontovat a namontovat

|  
				|  |  

| 
			| 14.12.2016 13:00 -
		Re: havící svíčky | 3019868 |  |  
					| MacoLM |  |  

|     
 | Ahojte. vedeli by ste mi pomoct s vyberom zahvacej sviecky na 2.0HDI 100kW RHR? 2007, motor uz bol meneny v citroene tiez za RHR... takze je mozno rok novsi? znamy mi ponukol zhaviace sviecky BOSCH z byvalej predajne PEUGEOT. ich oznacenie je 5960.64 (0 250 202 048-71E), technicka dokumentacia k autu vsak ukazuje, ze tam ma ist 5960 F4, ktora je kusok dlhsia...
 i ked podla katalogoveho cisla BOSCH by mala pasovat.
 velmi pekne dakujem.
Ahojte. vedeli by ste mi pomoct s vyberom zahvacej sviecky na 2.0HDI 100kW RHR? 2007, motor uz bol meneny v citroene tiez za RHR... takze je mozno rok novsi?
znamy mi ponukol zhaviace sviecky BOSCH z byvalej predajne PEUGEOT. ich oznacenie je 5960.64 (0 250 202 048-71E), technicka dokumentacia k autu vsak ukazuje, ze tam ma ist 5960 F4, ktora je kusok dlhsia...
i ked podla katalogoveho cisla BOSCH by mala pasovat.
velmi pekne dakujem.

|  
				|  |  

| 
			| 14.12.2016 20:14 -
		Re: havící svíčky | 3020011 |  |  
					| M.P | 
			| Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |  |  

|  

| No ale neví jestli tam v minulosti nedal někdo jinou ( delí - kratí ) ... Pokud jo , tak tam dá zase blbou  No ale neví jestli tam v minulosti nedal někdo jinou ( delí - kratí ) ... Pokud jo , tak tam dá zase blbou :nevim 
 |  
				|  |  

| 
			| 20.12.2016 21:46 -
		Re: havící svíčky | 3021866 |  |  
					| MacoLM |  |  

|     
 | tak je to vymenene  boli to ony... bosch mal v priebehu vyroby nejake zmeny a povodne oiznacenie katalogom citroen bolo pre iny typ, ale bosch to mal ako nahradu za ten povodny. rozdiel cca v 1 milimetri. takze vymenene a funguje (original peugeot krabicka a bosch diel). start sa vsak az tak nezlepsil ako som cakal... stale to ide trochu natvrdo... bud este nafta, alebo vstrek?
 je pravda ze s autom uz skor jazdi len manzelka kratke trasy mozno raz za tyzden, co mu neprospieva.
tak je to vymenene :) boli to ony... bosch mal v priebehu vyroby nejake zmeny a povodne oiznacenie katalogom citroen bolo pre iny typ, ale bosch to mal ako nahradu za ten povodny. rozdiel cca v 1 milimetri. takze vymenene a funguje (original peugeot krabicka a bosch diel).
start sa vsak az tak nezlepsil ako som cakal... stale to ide trochu natvrdo... bud este nafta, alebo vstrek?
je pravda ze s autom uz skor jazdi len manzelka kratke trasy mozno raz za tyzden, co mu neprospieva.

|  
				|  |  

|  | 
 |  |