| |  |
|
15.07.2011 13:20 -
Re: Nefunkční ABS, ESP, ASR atd.
|
2401834
|
|
|
jruze
|
|

|
V podstatě je potřeba zkontrolovat všechny.Na diag. ti to na 99% bude hlásit vysoký tlak turba.Většinou praskne některé gumové kolínko- můj typ je membrána ovládání turba(méně pravděpodobné),nebo spíš proměnné délky sání(táhlo na pravé straně hlavy válců směřující dolů-dole membrána a přívod podtlaku),jinak projít všechny takové spoje (ty gumové kolínka jestli nejsou spuchřelé-popraskané).Nebo pokud to nemáš moc daleko od ,,bratra" jumepa zajeď tam on bude vědět
V podstatě je potřeba zkontrolovat všechny.Na diag. ti to na 99% bude hlásit vysoký tlak turba.Většinou praskne některé gumové kolínko- můj typ je membrána ovládání turba(méně pravděpodobné),nebo spíš proměnné délky sání(táhlo na pravé straně hlavy válců směřující dolů-dole membrána a přívod podtlaku),jinak projít všechny takové spoje (ty gumové kolínka jestli nejsou spuchřelé-popraskané).Nebo pokud to nemáš moc daleko od ,,bratra" jumepa zajeď tam on bude vědět :-d
|
|
|
|
|
|
22.07.2011 09:15 -
|
2402645
|
|
|
sanchez
|
|

|
Zdravím,
při opravě klimatizace se nám podařilo přetrhnout COM pásku ve volantu, poté začalo auto házet hlášky, že nejde airbag, klakson, ESP/ASR. Páska byla opravena, napájena přímo na celý segment (blinkry, ovládání rádia) u volantu. Klakson i airbag v pořádku, bohužel ESP/ASR faulty auto hlásí pořád. Ještě se mi přestaly vracet páčky blinkrů. Má vliv nefunkční ESP na zatáčení? Přijde mi, že auto byť v malé rychlosti při průjezdu zatáčkou tak zvláštně zaplave. Jde mi hlavně o to ESP , nevíte kde může být chyba?
Zdravím,
při opravě klimatizace se nám podařilo přetrhnout COM pásku ve volantu, poté začalo auto házet hlášky, že nejde airbag, klakson, ESP/ASR. Páska byla opravena, napájena přímo na celý segment (blinkry, ovládání rádia) u volantu. Klakson i airbag v pořádku, bohužel ESP/ASR faulty auto hlásí pořád. Ještě se mi přestaly vracet páčky blinkrů. Má vliv nefunkční ESP na zatáčení? Přijde mi, že auto byť v malé rychlosti při průjezdu zatáčkou tak zvláštně zaplave. Jde mi hlavně o to ESP , nevíte kde může být chyba?
|
|
|
|
22.07.2011 09:50 -
|
2402648
|
|
|
jruze
|
|

|
Snímač natočení volantu(ASR/ESP)- ano má to vliv na jízdní vlastnosti, páčky - špatně složeno nebo ulomeno.Více v SZ
Snímač natočení volantu(ASR/ESP)- ano má to vliv na jízdní vlastnosti, páčky - špatně složeno nebo ulomeno.Více v SZ
|
|
|
|
22.07.2011 09:53 -
|
2402649
|
|
|
TomasT
|
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 776 |
|
|
Odhad - asi se ti ztrácí informace o natočení volantu a bez té ESP fungovat neumí.
Ale to ti přesněji řekne diagnostika.
Odhad - asi se ti ztrácí informace o natočení volantu a bez té ESP fungovat neumí.
Ale to ti přesněji řekne diagnostika.
|
|
|
|
22.07.2011 10:04 -
|
2402650
|
|
|
sanchez
|
|

|
Páčky se vrací, ale až při průjezdu opravdu velkou zatáčkou, při klasickém odbočení ne. Potřeboval bych o čtvrt, půl otáčky méně, aby se vrátily. Diagnostikou lze nastavit přesný moment vracení páček??Odpoledne sjedu na diagnostiku a uvidím..
Páčky se vrací, ale až při průjezdu opravdu velkou zatáčkou, při klasickém odbočení ne. Potřeboval bych o čtvrt, půl otáčky méně, aby se vrátily. Diagnostikou lze nastavit přesný moment vracení páček??Odpoledne sjedu na diagnostiku a uvidím..
|
|
|
|
22.07.2011 10:21 -
|
2402653
|
|
|
tief
|
|

|
Packy su snad mechanicke ne ? jinak spatny snimac natocenia volantu ti zhorsi jazdne vlastnosti a bezpecnost auta. U h3+ vyznamne aj pracu hydrauliky.
Packy su snad mechanicke ne ? jinak spatny snimac natocenia volantu ti zhorsi jazdne vlastnosti a bezpecnost auta. U h3+ vyznamne aj pracu hydrauliky.
|
|
|
|
22.07.2011 10:21 -
|
2402654
|
|
|
TomasT
|
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 776 |
|
|
Vracení páčky blinkru je mechanická záležitost, to elektronicky nijak nenastavíš.
Vracení páčky blinkru je mechanická záležitost, to elektronicky nijak nenastavíš.
|
|
|
|
22.07.2011 10:40 -
|
2402659
|
|
|
jruze
|
|

|
Páčky jsou mechanické - podle mne to je nějak divně složené,nebo něco ulomené uvnitř comu.Snímač asi jen špatně nastavený při skládání.Diag. mu řekne přesně,ale nemine ho opětovné rozebrání a složení celého comu. a nastavením diag.jinak se té hlášky asi nezbaví a nebude to správně fungovat.
Páčky jsou mechanické - podle mne to je nějak divně složené,nebo něco ulomené uvnitř comu.Snímač asi jen špatně nastavený při skládání.Diag. mu řekne přesně,ale nemine ho opětovné rozebrání a složení celého comu.:nevim a nastavením diag.jinak se té hlášky asi nezbaví a nebude to správně fungovat.
|
|
|
|
22.07.2011 10:42 -
|
2402663
|
|
|
Mikra
|
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 670 |
|

|
Nefunguje ESP, špatně vrací páčky, přetržená páska ... Už sis nadělal škody dost. Dej to opravit někomu, kdo to už zná. Podle všeho jsi to prostě špatně složil a bez zkušeností máš malou šanci, že to dáš dohromady a nedok....š ještě víc. Všechno co ti zlobí jsou životně důležitý věci, tak si s tím nehraj a svěř to odborníkovi.
Nefunguje ESP, špatně vrací páčky, přetržená páska ... Už sis nadělal škody dost. Dej to opravit někomu, kdo to už zná. Podle všeho jsi to prostě špatně složil a bez zkušeností máš malou šanci, že to dáš dohromady a nedok....š ještě víc. Všechno co ti zlobí jsou životně důležitý věci, tak si s tím nehraj a svěř to odborníkovi.
|
|
|
|
22.07.2011 11:09 -
|
2402675
|
|
|
jruze
|
|

|
sanchez napsal(a): Páčky se vrací, ale až při průjezdu opravdu velkou zatáčkou, při klasickém odbočení ne. Potřeboval bych o čtvrt, půl otáčky méně, aby se vrátily. Diagnostikou lze nastavit přesný moment vracení páček??Odpoledne sjedu na diagnostiku a uvidím..
No spíš se modli abys neponičil,nebo nebyl poničený tišťák comu-ty páčky(kontakty páček) jezdí přímo po něm a jestli páčky nesedí tam kde mají(příčina špatného vypínání blinkrů)a poničíš ty cesty tak sháněj rovnou celej com a jestli jsi je zohýbal, tak chci vidět kdo to dá dohromady.Kolik času jsi nad tím už strávil?
No spíš se modli abys neponičil,nebo nebyl poničený tišťák comu-ty páčky(kontakty páček) jezdí přímo po něm a jestli páčky nesedí tam kde mají(příčina špatného vypínání blinkrů)a poničíš ty cesty tak sháněj rovnou celej com a jestli jsi je zohýbal, tak chci vidět kdo to dá dohromady.Kolik času jsi nad tím už strávil?:-o
|
|
|
|
22.07.2011 11:37 -
|
2402690
|
|
|
sanchez
|
|

|
...páska se utrhla na samém konci, tam je připojena k segmentu. Je zasunutá pod takovým plastíkem. Plastík se sundal, odbrousilo se kus plastu, dostali jsme se na kontakty z kterých byla páska vytržena. Tam sme pásku připájeli a vše mimo ESP běhá. Práce strašná, co kablík na pásce to hodina. Je jich tam 7.
...páska se utrhla na samém konci, tam je připojena k segmentu. Je zasunutá pod takovým plastíkem. Plastík se sundal, odbrousilo se kus plastu, dostali jsme se na kontakty z kterých byla páska vytržena. Tam sme pásku připájeli a vše mimo ESP běhá. Práce strašná, co kablík na pásce to hodina. Je jich tam 7.
|
|
|
|
22.07.2011 12:37 -
|
2402697
|
|
|
tief
|
|

|
predpokladam ze su tam zdvojene drahy kvoli kontrole a proste jedna s tych drah uz nedava spravny udaj ... ostatne veci ( napriklad xenony ) si vystacia s neverifikovanou drahou ale esp vyzaduje 100% funkcnost.
predpokladam ze su tam zdvojene drahy kvoli kontrole a proste jedna s tych drah uz nedava spravny udaj ... ostatne veci ( napriklad xenony ) si vystacia s neverifikovanou drahou ale esp vyzaduje 100% funkcnost.
|
|
|
|
22.07.2011 17:52 -
|
2402760
|
|
|
sanchez
|
|

|
tief měl pravdu..chybný snímač volantu.., chyba nešla na diag smazat, ani nastavit správné otáčky. Zřejmě verifikace dráhy. Oprava 3500,- za com z vrakáče. Vše již funguje. Za ochotu jruze děkuji.
tief měl pravdu..chybný snímač volantu.., chyba nešla na diag smazat, ani nastavit správné otáčky. Zřejmě verifikace dráhy. Oprava 3500,- za com z vrakáče. Vše již funguje. Za ochotu jruze děkuji.
|
|
|
|
22.07.2011 17:53 -
|
2402762
|
|
|
TomasT
|
|
|
|
Co je to "snímač ESP"?
Neměl jsi na mysli snímač natočení volantu?
Co je to "snímač ESP"?
Neměl jsi na mysli snímač natočení volantu?
|
|
|
|
21.02.2012 07:30 -
|
2452804
|
|
|
artsvec
|
|

|
Už nějaký čas mi občas vyskočí hláška ESP/ABS NOT FUNCTION. Stává se to většinou aspoň co jsem vypozoroval při průjezdu nějakou zatáčkou. Včera jsem to zkusil připojit na diagnostiku a tam mi vyjela: Trvalá závada - signál snímače úhlu volantu Koherence. Můžete mi někdo prosím poradit co s tím ? Předem moc díky.
Už nějaký čas mi občas vyskočí hláška ESP/ABS NOT FUNCTION. Stává se to většinou aspoň co jsem vypozoroval při průjezdu nějakou zatáčkou. Včera jsem to zkusil připojit na diagnostiku a tam mi vyjela: Trvalá závada - signál snímače úhlu volantu Koherence. Můžete mi někdo prosím poradit co s tím ? Předem moc díky.
|
|
|
|
21.02.2012 13:15 -
|
2452844
|
|
|
jumep
|
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi PACK | Počet příspěvků: 6892 |
|

|
tato zavada bola predpokladam v jednotke esp, nie v perovani .... ak si toto vycital v perovani, tak to je normalne a to neries
mne toto robili zadne naboje vybehane, natolko sa v ostrejsej zakrute oddialil magneticky pasik od snimaca az to padlo do poruchy
tato zavada bola predpokladam v jednotke esp, nie v perovani .... ak si toto vycital v perovani, tak to je normalne a to neries
mne toto robili zadne naboje vybehane, natolko sa v ostrejsej zakrute oddialil magneticky pasik od snimaca az to padlo do poruchy
|
|
|
|
21.02.2012 19:20 -
|
2452940
|
|
|
artsvec
|
|

|
V pérování se chyba také ukázala, ale myslím, že tam bylo, že chybu způsobil jiný počítač. Závada byla jako trvalá v jednotce protiblokovací systém.
V pérování se chyba také ukázala, ale myslím, že tam bylo, že chybu způsobil jiný počítač. Závada byla jako trvalá v jednotce protiblokovací systém.
|
|
|
| |
|
|