| |  |
|
|
|
dick
|
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Dnes jse mi rosv.SERVIS a na malim displeji 13800km se symbolem klíče.Po vypnuti a zapnuti SERVIS je pryč,ale 13800km se symbolem klíče zustává.Co to znamena dík dick
Dnes jse mi rosv.SERVIS a na malim displeji 13800km se symbolem klíče.Po vypnuti a zapnuti SERVIS je pryč,ale 13800km se symbolem klíče zustává.Co to znamena :nevim dík dick
|
|
|
|
|
|
02.04.2010 01:32 -
Re: SERVIS
|
2340775
|
|
|
jumep
|
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi PACK | Počet příspěvků: 6867 |
|

|
kedy si naposledy menil olej / resetoval pocitadlo?
kedy si naposledy menil olej / resetoval pocitadlo?
|
|
|
|
02.04.2010 01:39 -
|
2340776
|
|
|
dick
|
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Loni v Mai a dělali mi i rozvody a diag. v citroenu,najeto asi 8000km.dick
Loni v Mai a dělali mi i rozvody a diag. v citroenu,najeto asi 8000km.dick:nevim
|
|
|
|
02.04.2010 01:44 -
|
2340777
|
|
|
jumep
|
|
|

|
C5 1 ma nastavenie 20000km alebo 12 mesiacov na servisnu prehliadku, predpokladam ze sa ozvalo 12 mesiacov
C5 2 to ma standartne na 30000km a 24 mesiacov
C5 1 ma nastavenie 20000km alebo 12 mesiacov na servisnu prehliadku, predpokladam ze sa ozvalo 12 mesiacov
C5 2 to ma standartne na 30000km a 24 mesiacov
|
|
|
|
02.04.2010 16:29 -
|
2340804
|
|
|
Jeffrey
|
|

|
dick napsal(a): Dnes jse mi rosv.SERVIS a na malim displeji 13800km se symbolem klíče.Po vypnuti a zapnuti SERVIS je pryč,ale 13800km se symbolem klíče zustává.Co to znamena dík dick
Loni v Mai a dělali mi i rozvody a diag. v citroenu,najeto asi 8000km.dick 
...že by v Citroenu zapomněli vynulovat počítadlo? No, stát se to může. Tedy, máš dvě možnosti:
1) vynulovat service počítadlo a myslet si na to, že už jsi najel 8tis. km od výměny oleje a pohlídat si to. (počítadlo začne odečítat od 20.000km, viz, co píše jumep výše)
2) nechat to být a vynulovat při další výměně oleje + filtrů, což budeš mít za 12tis. km, předpokládám.
Postup na vynulování počítadla:
1) vypnout klíček
2) stisknout levé tlačítko vedle ukazatele množství paliva a držet stisknuté
3) zapnout klíček (interval do příští prohlídky bliká)
4) tlačítko držet stisknuté až do té doby, dokud se na displayi neobjeví "=0" a zároveň nezmizí symbol klíče
...že by v Citroenu zapomněli vynulovat počítadlo? No, stát se to může. Tedy, máš dvě možnosti:
1) vynulovat service počítadlo a myslet si na to, že už jsi najel 8tis. km od výměny oleje a pohlídat si to. (počítadlo začne odečítat od 20.000km, viz, co píše jumep výše)
2) nechat to být a vynulovat při další výměně oleje + filtrů, což budeš mít za 12tis. km, předpokládám.
Postup na vynulování počítadla:
1) vypnout klíček
2) stisknout levé tlačítko vedle ukazatele množství paliva a držet stisknuté
3) zapnout klíček (interval do příští prohlídky bliká)
4) tlačítko držet stisknuté až do té doby, dokud se na displayi neobjeví "=0" a zároveň nezmizí symbol klíče
|
|
|
|
02.04.2010 17:07 -
|
2340807
|
|
|
jumep
|
|
|

|
Jeffrey: si prehliadol ten dolezity fakt o ktorom som pisal
20000km alebo 12 mesiacov - co pride skor !
skor prislo 12 mesiacov, akurat mi pride ze je ich len 10 a to moze byt zle nastavene, da sa to nastavit
Jeffrey: si prehliadol ten dolezity fakt o ktorom som pisal
20000km alebo 12 mesiacov - co pride skor !
skor prislo 12 mesiacov, akurat mi pride ze je ich len 10 a to moze byt zle nastavene, da sa to nastavit
|
|
|
|
02.04.2010 18:35 -
|
2340818
|
|
|
jruze
|
|

|
Tam buď nastaví a nebo nenastaví- když nenastaví tak by to asi hlásilo hned a ne po roce.
Tam buď nastaví a nebo nenastaví- když nenastaví tak by to asi hlásilo hned a ne po roce.
|
|
|
|
05.04.2010 12:01 -
|
2341042
|
|
|
jumep
|
|
|

|
V diagnostike je nastaveny pocet km na servis a pocet mesiacov na servis.
Tieto udaje sa "znuluju" resetom.
Ako som uz pisal, castokrat nevedia co to je a mozu tam nastavit vsetlico ...
SERVICE zacne svietit pri vselicom, moze to byt zhoda okolnosti, ale isto klucik svieti len ked treba ist na servisnu prehliadku, nezavysle na tom ci je alebo nie je nejaka chyba.
V diagnostike je nastaveny pocet km na servis a pocet mesiacov na servis.
Tieto udaje sa "znuluju" resetom.
Ako som uz pisal, castokrat nevedia co to je a mozu tam nastavit vsetlico ...
SERVICE zacne svietit pri vselicom, moze to byt zhoda okolnosti, ale isto klucik svieti len ked treba ist na servisnu prehliadku, nezavysle na tom ci je alebo nie je nejaka chyba.
|
|
|
|
06.04.2010 23:08 -
|
2341151
|
|
|
jruze
|
|

|
TomasT napsal(a): Jak už psali ostatní, kontrolka SERVICE může mít různé příčiny - pokud zmizela a už se neobjevila, nemusíš to řešit. Km s klíčem po zapnutí zapalování ti říkají kolik km zbývá do nejbližší servisní prohlídky (výměny oleje). Takže pokud máš interval 20000 tak máš od resetu čítače ujeto 6200 km a zbývá ti 13800 km. Posledních 1000km před servisem zůstane klíč rozsvícen trvale. Máš to popsané v manuálu. To co radí jruze bych nedělal - není důvod.
Tady se řešilo to že mu vadí rozsvěcování servisu a zobrazení klíče-né informace o průběhu KM(servisním intervalu) - mně osobně nutí každá taková hláška ke zjištění příčiny také a potom buď odstraním nebo přehlížím , ale nemám rád překvápko po zanedbání.Kilometry nepřejel-tak může jít o časoví údaj jak uvádí jumep a nebo ještě něco jiného - pokud chce mít jistotu tak je to to nejlevnější řešení. Mně to na bar.displeji odhlásilo při každé zmněně (třeba otevření dveří) nedostatek aditiv,málo vody ostřikovače,nezaplí pás občas v překladu stroj na čištění motoru vadný-Tak když jsem někoho vezl tak čučel jak .... a psal závěť .No a když si zadáš do navigace adresu a pustíš třeba ostřikovače tak je ti kničemu- ty hlášky mají přednost.
Jak už psali ostatní, kontrolka SERVICE může mít různé příčiny - pokud zmizela a už se neobjevila, nemusíš to řešit. Km s klíčem po zapnutí zapalování ti říkají kolik km zbývá do nejbližší servisní prohlídky (výměny oleje). Takže pokud máš interval 20000 tak máš od resetu čítače ujeto 6200 km a zbývá ti 13800 km. Posledních 1000km před servisem zůstane klíč rozsvícen trvale. Máš to popsané v manuálu. To co radí jruze bych nedělal - není důvod.
Tady se řešilo to že mu vadí rozsvěcování servisu a zobrazení klíče-né informace o průběhu KM(servisním intervalu) - mně osobně nutí každá taková hláška ke zjištění příčiny také a potom buď odstraním nebo přehlížím , ale nemám rád překvápko po zanedbání.Kilometry nepřejel-tak může jít o časoví údaj jak uvádí jumep a nebo ještě něco jiného - pokud chce mít jistotu tak je to to nejlevnější řešení. Mně to na bar.displeji odhlásilo při každé zmněně (třeba otevření dveří) nedostatek aditiv,málo vody ostřikovače,nezaplí pás občas v překladu stroj na čištění motoru vadný-Tak když jsem někoho vezl tak čučel jak .... a psal závěť .No a když si zadáš do navigace adresu a pustíš třeba ostřikovače tak je ti kničemu- ty hlášky mají přednost.
|
|
|
|
14.04.2010 10:13 -
|
2342044
|
|
|
TomasT
|
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 775 |
|
|
Přidám svůj dotaz sem, protože se tématicky shoduje:
Při koupi auta se zobrazil údaj 10300 s klíčem (zbývá 10300km do nejbližší prohlídky/výměny oleje), pak OIL OK a pak normálně ujeté km.
Od koupě jsem ujel cca 400km/jednou tankoval, ale po zapnutí klíčku se pořád zobrazuje 10300.
Ujeté km mi oba displeje (v tachometru i středový nahoře) ukazují správně.
Je něco špatně na autě nebo jen něco špatně chápu já?
Přidám svůj dotaz sem, protože se tématicky shoduje:
Při koupi auta se zobrazil údaj 10300 s klíčem (zbývá 10300km do nejbližší prohlídky/výměny oleje), pak OIL OK a pak normálně ujeté km.
Od koupě jsem ujel cca 400km/jednou tankoval, ale po zapnutí klíčku se pořád zobrazuje 10300.
Ujeté km mi oba displeje (v tachometru i středový nahoře) ukazují správně.
Je něco špatně na autě nebo jen něco špatně chápu já?
|
|
|
| |
|
|