| |  |
|
29.08.2010 13:27 -
Převodka řízení
|
2354063 |
|
|
kočka
|
|
Město: hudlice, Auto: C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 16 |
|

|
Blíží se technická, tak jsem začal zjišťovat původ vůle v řízení. Když mi někdo pomalu hýbe volantem a já ležím pod autem a zjišťuji vůli, tak jsem zjistil, že vůle není ani v řídící tyči ani v čepech, ale v převodce řízení. když mi někdo lehce pohybuje volantem, tak to úplně klepe. Mám obavy, že se jim to na technické nebude líbit a že mě s tím "vyrazí". Řešil to někdo už?
Blíží se technická, tak jsem začal zjišťovat původ vůle v řízení. Když mi někdo pomalu hýbe volantem a já ležím pod autem a zjišťuji vůli, tak jsem zjistil, že vůle není ani v řídící tyči ani v čepech, ale v převodce řízení. když mi někdo lehce pohybuje volantem, tak to úplně klepe. Mám obavy, že se jim to na technické nebude líbit a že mě s tím "vyrazí". Řešil to někdo už?
|
|
|
|
|
|
29.08.2010 13:49 -
Re: Převodka řízení
|
2354064 |
|
|
jumep
|
|
Město: Piestany, Auto: C5 I 2.2HDi PACK | Počet příspěvků: 6186 |
|

|
skus pozret toto:
.link.
skus pozret toto:
http://www.c5club.cz/showpic/technika/technika/82665816
|
|
|
|
29.08.2010 14:37 -
|
2354065 |
|
|
kočka
|
|
|

|
Dík za radu, to by mohlo být opravdu ono. To je ten kroužek kolem řídící tyče? Na fotce to vypadá jako kov. Určitě to nejde koupit v citroenu jako díl co? co s tím?
Dík za radu, to by mohlo být opravdu ono. To je ten kroužek kolem řídící tyče? Na fotce to vypadá jako kov. Určitě to nejde koupit v citroenu jako díl co? co s tím?
|
|
|
|
29.08.2010 17:01 -
|
2354070 |
|
|
jardda
|
|

|
Nad tou fotkou je popis vymačkané silonové futro tak že ne kov.
Nad tou fotkou je popis vymačkané silonové futro tak že ne kov.
|
|
|
|
29.08.2010 20:19 -
|
2354093 |
|
|
DOUFAK
|
|

|
Jestli ti to nedělá za jízdy a neprosakuje nikde olej,tak bych se vůbec nevzrušoval... Mě to dělá taky na místě. Za jízdy,se to zátáhne a krásně drží stopu.
Jestli ti to nedělá za jízdy a neprosakuje nikde olej,tak bych se vůbec nevzrušoval... Mě to dělá taky na místě. Za jízdy,se to zátáhne a krásně drží stopu.;-)
|
|
|
|
29.08.2010 20:30 -
|
2354094 |
|
|
kočka
|
|
|

|
jo maš asi pravdu tu vuli vyplni proudici olej . nikde to neteče jen to je neřijemne a mam obavu z STK, protože znáš to jaký jsou tam znalci. Jen by mě zajímalo, jestli ten silon jde vyměnit, nebo se to musí řešit celou převodkou. A tam bude asi nějaké gufero, které je pod tím silonem.
jo maš asi pravdu tu vuli vyplni proudici olej . nikde to neteče jen to je neřijemne a mam obavu z STK, protože znáš to jaký jsou tam znalci. Jen by mě zajímalo, jestli ten silon jde vyměnit, nebo se to musí řešit celou převodkou. A tam bude asi nějaké gufero, které je pod tím silonem.
|
|
|
|
29.08.2010 21:02 -
|
2354103 |
|
|
TomasT
|
|
Město: Praha 15, Auto: C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 703 |
|

|
Teď mě napadlo, že když jsem byl posledně u Tiefa, tak mi z nudy jen tak cvičně hýbal volantem a taky říkal, že to nějak klepe - a mě to přitom za jízdy nic nedělá - asi je to opravdu normální.
Teď mě napadlo, že když jsem byl posledně u Tiefa, tak mi z nudy jen tak cvičně hýbal volantem a taky říkal, že to nějak klepe - a mě to přitom za jízdy nic nedělá - asi je to opravdu normální.
|
|
|
|
29.08.2010 21:21 -
|
2354105 |
|
|
tief
|
|

|
A ja blb to nechal opravit a po oprave se malinko stisila predni naprava. Sem to ja ale hlupak
A ja blb to nechal opravit a po oprave se malinko stisila predni naprava. Sem to ja ale hlupak :)
|
|
|
|
12.10.2010 08:36 -
|
2358331 |
|
|
tief
|
|

|
vola v 1000hrane medzi tycou a klbom
vola v 1000hrane medzi tycou a klbom
|
|
|
|
12.10.2010 09:47 -
|
2358342 |
|
|
autodiag
|
|
Město: -, Auto: | Počet příspěvků: 2115 |
|

|
znama to bolest C5 prvni generace,spojeni volantove tyce s rizenim,jak pise Matus ,1000 hran
znama to bolest C5 prvni generace,spojeni volantove tyce s rizenim,jak pise Matus ,1000 hran
|
|
|
|
12.06.2011 12:41 -
|
2396589 |
|
|
Mamlas
|
|

|
Trochu ozivim toto tema. U me vule v rizeni vypada tak, ze ve volantu je citit jakoby samovolny pohyb kol do stran. Vse na naprave zkontolovano. Na silonove krouzky jsem jeste nekoukal, ale nasel jsem na starem foru citroeny.cz podobne tema. Nasel jsem tam, ze muze byt vule mezi pastorkem a hrebenem rizeni a ze to lze dotahnout. Na stare skodovce byl zvenku sroub, kterym se tato vle dala nastavit. Jak je to ale udelane na C5? Lze to taky nejak dotahnout?
Trochu ozivim toto tema. U me vule v rizeni vypada tak, ze ve volantu je citit jakoby samovolny pohyb kol do stran. Vse na naprave zkontolovano. Na silonove krouzky jsem jeste nekoukal, ale nasel jsem na starem foru citroeny.cz podobne tema. Nasel jsem tam, ze muze byt vule mezi pastorkem a hrebenem rizeni a ze to lze dotahnout. Na stare skodovce byl zvenku sroub, kterym se tato vle dala nastavit. Jak je to ale udelane na C5? Lze to taky nejak dotahnout?
|
|
|
| |
|
|