Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

||

Diskuzní fórum / Hydraulika, řízení, brzdy / Auto se nezvedá
|< < 1 ... 44 45 46 47
02.04.2023 17:27 - Re: Auto se nezvedá 3359066
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 11752

U??vate? Poslat soukromou zprávu
Hexapalo napsal(a):
Zdravím. Při vypuštění tlaku ze systemu za ucelem kontroly hladiny lds, doliti cca 1dcl se auto jiz nezvedlo. Dodrzel jsem postup. Zapalování vyp. Na 1 min. Odpojení baterie. No hlásí chybu odpružení, chyba sklonu reflektorů. Žádná komunikace s CSS.
No zkusil jsem test akcnich členů ventilu zdvihu. Sepne zdvih ale jen asi 1sek. Interval.

Jo a chyba spatnych hodnot korekce.
Dik za rady a náměty.

Kdyby jste neštrachli v tom čemu nerozumíte bylo by asi lépe - zkus tlačitko v kufru a zkontoluj tahlo zadniho korektoru 🤗

03.04.2023 11:29 - Re: Auto se nezvedá 3359084
Hexapalo
Město: Karviná , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) TourerPočet příspěvků: 3
Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Tahla na korektorech jsiu ok. To byla první vec co jsem kontroloval. Tlacitko v kufru jenom vystrazny zvukovy signal. Tak jsem zkusil korekci vysky podvozku no a tam napsalo programování nebylo dokonceno. Esp a bsm hlasi zavadu komunikace s pocitacem odpružení. Esp ze data nejsou spravna. Muzou to způsobovat vadne korektory výšek. Jsou asi ještě původní.
Pred rokem cca pri testu zdvihu tak predek jen o nějaký krok cca do 5mm,, zadek se zvedl na max a pote se spustil na jizdni polohu. Teď predek i zadek jen sekundu nahoru a vypne se zdvih.

Kabelហjsem prohlidl. Nikde nic nevidim.
A snizeni tlaku jsem jiz delal napriklad pri výměně pístnice, zadniho ventilu tuhoszi odpruzeni. V tom nevidim problem. Spíš ze pocitac nevidí hodnoty korektoru.

A zadneho odbornika na hydrauliku v okoli neznám. Kdysi byl v N. Jičíně pan Hornstainer ale xantii ano ale jak jsem tam prijel s x7 a povoloval koule pod tlakem tak jsem usoudil ze x7 je pro ne moc. Tvrdil ze k vypuštění tlaku staci dat auto do spodní polohy.
Tak dik za rady.

03.04.2023 17:01 - Re: Auto se nezvedá 3359098
Pedro
Město: Třebíč, Auto: Citroën Xantia Break 2.0 HDi Kat. (80kW) Počet příspěvků: 110
Na Citroeny se specializuje p. Jaroslaw Wala v Rybarzowice u Szczyrku, tel +48 500 414 691.

07.04.2023 16:54 - Re: Auto se nezvedá 3359350
Hexapalo
Město: Karviná , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) TourerPočet příspěvků: 3
Tak vyřešeno, po výměně zadniho korektoru a po vymazu chyb se to rozhoupalo.

18.04.2023 14:26 - Re: Auto se nezvedá 3359823
Bačus
Město: Týniště nad Orlicí, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) TourerPočet příspěvků: 1
Zdravím všechny C5.
Chtěl jsem se zeptat, jak je to s tlakem v nádržce hydraulické kapaliny.
Před rokem jsem dolil cca 2 litry LDS kapaliny, provedl několikrát zvednutí a snížení polohy vozidla a vše OK. Dnes jsem opět přezouval kola na zvedáku a zapomněl jsem zvednou auto do horní polohy, tak jako na jaře. Auto samozřejmě sjelo do nejnižší polohy. Následně začala kapat hydr. kapalina pod pravým předním kole na zem (cca 1 dcl). Pravděpodobně vytéká přepadem nebo jiným místem pod nádržkou a čerpadlem. Po otevření víčka, si víčko tzv. lehce odfouklo (vyšel vzduch). Je to normální nebo může být víčko přicpané a tvoří se tlak v nádobce. Po otevření víčka a snížení tlaku kapalina přestala kapat. Jinak kapalina neutíká. Hydractice 3+ bez problémů.
Před tím než jsem kapalinu doléval, problém nebyl. Po dolití kapaliny v nejnižší poloze auta kapalina nedosahovala ani spodního okraje koše. Je možné, že ji tam je i přesto více než má být.
Co se týče nezvedání auta z nejniží polohy po zvednutí na zvedáku, vždy pomůže chytnou auto pod podběhem a s autem zahoupat. Pak se chytne a už se zvedá.
Děkuju za rady a typy.

19.04.2023 13:59 - Re: Auto se nezvedá 3359872
PATaMAT
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive BreakPočet příspěvků: 1272

Bačus napsal(a):
Zdravím všechny C5.
Chtěl jsem se zeptat, jak je to s tlakem v nádržce hydraulické kapaliny.
Před rokem jsem dolil cca 2 litry LDS kapaliny, provedl několikrát zvednutí a snížení polohy vozidla a vše OK. Dnes jsem opět přezouval kola na zvedáku a zapomněl jsem zvednou auto do horní polohy, tak jako na jaře. Auto samozřejmě sjelo do nejnižší polohy. Následně začala kapat hydr. kapalina pod pravým předním kole na zem (cca 1 dcl). Pravděpodobně vytéká přepadem nebo jiným místem pod nádržkou a čerpadlem. Po otevření víčka, si víčko tzv. lehce odfouklo (vyšel vzduch). Je to normální nebo může být víčko přicpané a tvoří se tlak v nádobce. Po otevření víčka a snížení tlaku kapalina přestala kapat. Jinak kapalina neutíká. Hydractice 3+ bez problémů.
Před tím než jsem kapalinu doléval, problém nebyl. Po dolití kapaliny v nejnižší poloze auta kapalina nedosahovala ani spodního okraje koše. Je možné, že ji tam je i přesto více než má být.
Co se týče nezvedání auta z nejniží polohy po zvednutí na zvedáku, vždy pomůže chytnou auto pod podběhem a s autem zahoupat. Pak se chytne a už se zvedá.
Děkuju za rady a typy.

buď mᚠprasklou nádobku ( praskaá vespod uprostřed) nebo nějaká hadice pod nádobkou je špatná a propouští.
Je možné, že tam mᚠmoc kapaliny, na kontrolu je potřeba systém ODTLAKOVAT, nestačí spustit do nejnižší polohy, opravdu NE. Pro kontrolu hladiny se musí systém ODTLAKOVAT !!!

28.08.2023 16:09 - auto se nechce zvednout 3366993
citroš
Město: Chudobín, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SXPočet příspěvků: 2
Dobrý den,mám citroen c ř r.v.2008 a nejdříve mi to hlásilo chybu pérování a ted auto sedlo uplně na zem a nejde zvednout nevíte o někým kdo to umí opravit okolí Olomouce nebo Litovle?Diky

28.08.2023 16:25 - Re: auto se nechce zvednout 3366994
Frenky
Město: Knezeves u Rakovnika, Auto: Citroën C5 II 1.8i 16v X BreakPočet příspěvků: 29
PATaMAT. To není nadávka, ale naopak borec přes hydrauliku. .link.

28.08.2023 18:46 - Re: auto se nechce zvednout 3367005
citroš
Město: Chudobín, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SXPočet příspěvků: 2
Prosim tě kdo je borec přes hydro?

29.08.2023 00:44 - Re: auto se nechce zvednout 3367042
miskod
Město: Praha - Stodulky, Banská Bystrica, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v ExclusivePočet příspěvků: 426
Frenky ti napisal jeho nick a linku na profil, kde mas aj telefon...co by si este viac rad?

29.08.2023 07:40 - Re: auto se nechce zvednout 3367045
autodiag
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDiPočet příspěvků: 6502

citroš napsal(a):
Dobrý den,mám citroen c ř r.v.2008 a nejdříve mi to hlásilo chybu pérování a ted auto sedlo uplně na zem a nejde zvednout nevíte o někým kdo to umí opravit okolí Olomouce nebo Litovle?Diky

co napsat informace ?
BHI bezi ?
netece nekde kapalina?
na zadni korektor jsi se dival?
stalo se to nahle nebo postupne ?

29.08.2023 08:34 - Re: auto se nechce zvednout 3367046
PATaMAT
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive BreakPočet příspěvků: 1272

autodiag napsal(a):
co napsat informace ?
BHI bezi ?
netece nekde kapalina?
na zadni korektor jsi se dival?
stalo se to nahle nebo postupne ?

poslal mi SZ ...
""Dobrý večer,mám Citroen C5 r.v.2008 2,0hdi 100kw,máme problém s podvozkem.Auto nejdříve hlásilo chybu pérování,ale nyní sedlo úplně na zem a nejde zvednout.Máme auto už měsíc v servisu,ale už si nevědí rady co stím může být tak bych se chtěl Vás zeptat na jakoukoliv radu,jelikož jsme od Litovle tak to máme do Brna daleko a auto už sedí úplně na zemi takže by to ani neodjelo.Děkuji za jakoukoliv radu""

Dal jsem mu kontakt na tebe

|< < 1 ... 44 45 46 47

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  

Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator