| |  |
|
29.03.2011 23:56 -
Osvětlení pedálů a nohou spolujezdce
|
2381241
|
|
|
Boracon
|
|
Město: Praha 9, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 93 |
|

|
Ahoj, sehnal jsem si z vrakáče světla pod palubku co osvětlujou pedály a podlahu u spolujezdce při otevřenejch dveřích, a chtěl bych si je tam zapojit akorát je problém kam že nemoch by mi někdo poradit nejlépe i nějaké to foto by se hodilo kam to mam zapojit? hledal jsem a nikde sem o tom tady nic nenašel, pokud jsem hledal špatně tak se omlouvám
Ahoj, sehnal jsem si z vrakáče světla pod palubku co osvětlujou pedály a podlahu u spolujezdce při otevřenejch dveřích, a chtěl bych si je tam zapojit akorát je problém kam že :-d nemoch by mi někdo poradit nejlépe i nějaké to foto by se hodilo kam to mam zapojit? hledal jsem a nikde sem o tom tady nic nenašel, pokud jsem hledal špatně tak se omlouvám :palec
|
|
|
|
|
|
30.03.2011 06:39 -
Re: Osvětlení pedálů a nohou spolujezdce
|
2381253
|
|
|
JirkaŘ
|
|

|
Já to věděl... a našel to u jumepa 
Takže podle fotek hledej na levém boku (jak je páčka na otevření kapoty) pod tapecem svazek tří káblíků.
Šedý, bílý a světle zelený. Zatáhni za něj a vytáhneš jej celý i s konektorem na konci. Ten zacvakni do osvětlení a .... hotovo ! 
Tak posílám odkaz na něj : .link.
Já to věděl... a našel to u jumepa :-d
Takže podle fotek hledej na levém boku (jak je páčka na otevření kapoty) pod tapecem svazek tří káblíků.
Šedý, bílý a světle zelený. Zatáhni za něj a vytáhneš jej celý i s konektorem na konci. Ten zacvakni do osvětlení a .... hotovo ! :-)
Tak posílám odkaz na něj : http://c5.jumep.com/svetlanohy/
|
|
|
|
30.03.2011 08:32 -
|
2381259
|
|
|
Dutch
|
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 401 |
|

|
Ja nasel konektory, napojil obe svetla taky, ale nesviti
Ja nasel konektory, napojil obe svetla taky, ale nesviti :-(
|
|
|
|
30.03.2011 10:10 -
|
2381275
|
|
|
jumep
|
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi PACK | Počet příspěvků: 6882 |
|

|
v strope mas zapojene vsetko?
stano1 tiez hovori ze mu to nesvieti, zazina a zhasina sa to spolu zo stropnym svetlom
v strope mas zapojene vsetko?
stano1 tiez hovori ze mu to nesvieti, zazina a zhasina sa to spolu zo stropnym svetlom
|
|
|
|
30.03.2011 10:50 -
|
2381284
|
|
|
Dutch
|
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 401 |
|

|
Stropni svetlo - funguje pozvolne zhasinani, funguji i 2 postranni svetyla na tlacitko.
Stropni svetlo - funguje pozvolne zhasinani, funguji i 2 postranni svetyla na tlacitko.
|
|
|
|
30.03.2011 10:51 -
|
2381286
|
|
|
jumep
|
|
|

|
pozrem vecer ako je to zapojene
pozrem vecer ako je to zapojene
|
|
|
|
30.03.2011 11:35 -
|
2381289
|
|
|
jruze
|
|

|
Pokud tam nemáš ty kabely tak je to zapojené do BSI kabel č.3002a v šedá svorkovnice.Světýlka jsou zapojené paraélně druhý drátek kamkoli na kostru.Nebo druhé řešení pokud máš osvětlení ve dveřích tak podle čísla u tohoto světýlka najít stejné ve svazku co jde ze dveří a napojit se na něj.
Pokud tam nemáš ty kabely tak je to zapojené do BSI kabel č.3002a v šedá svorkovnice.Světýlka jsou zapojené paraélně druhý drátek kamkoli na kostru.Nebo druhé řešení pokud máš osvětlení ve dveřích tak podle čísla u tohoto světýlka najít stejné ve svazku co jde ze dveří a napojit se na něj.
Přílohy: 300320111720.jpg | Stáhnout | Zobrazit ( 634726b ) - Staženo:73x. 300320111719.jpg | Stáhnout | Zobrazit ( 728728b ) - Staženo:68x. |
|
|
|
30.03.2011 13:26 -
|
2381325
|
|
|
jumep
|
|
|

|
ja som mal na mysli skor ze s cim je to prepojene, ps. nevidel som auto ktore to nemalo tie konektory
ja som mal na mysli skor ze s cim je to prepojene, ps. nevidel som auto ktore to nemalo tie konektory :)
|
|
|
|
30.03.2011 20:41 -
|
2381471
|
|
|
Boracon
|
|
|

|
JirkaŘ: Dík o víkendu mam volno tak to budu řešit a dám vědět jak jsem dopad, jinak já nemám osvětlení ve dveřích tak snad to nějak pude, ty fotky od jumepa so supr
JirkaŘ: Dík :-)))) o víkendu mam volno tak to budu řešit a dám vědět jak jsem dopad, jinak já nemám osvětlení ve dveřích tak snad to nějak pude, ty fotky od jumepa so supr :palec
|
|
|
|
01.04.2011 14:04 -
|
2381942
|
|
|
Boracon
|
|
|

|
Tak mám hotovo, sice sem tam žádný konektory pro zapojení nenašel ani na jedný straně jak je na fotkách asi nějaká chudší výbava , tak sem to udělal po svém na kažé straně normálně kostra, propojit světla mezi sebou (šedej drát) a pak od řidiče nahoru sloupkem až do stropního světla (viz foto). Vše funguje jak má, světla pozvolna zhasínaj jak na stropě
Tak mám hotovo, sice sem tam žádný konektory pro zapojení nenašel ani na jedný straně jak je na fotkách asi nějaká chudší výbava :-p, tak sem to udělal po svém na kažé straně normálně kostra, propojit světla mezi sebou (šedej drát) a pak od řidiče nahoru sloupkem až do stropního světla (viz foto). Vše funguje jak má, světla pozvolna zhasínaj jak na stropě :palec
Přílohy: drát.jpg | Stáhnout | Zobrazit ( 535476b ) - bílí drát uplně v pravo.Staženo:81x. světlo.jpg | Stáhnout | Zobrazit ( 742198b ) - funguje se stropnim světlem.Staženo:61x. |
|
|
|
02.04.2011 14:45 -
|
2382124
|
|
|
Boracon
|
|
|

|
Tak jsem to ještě trochu předělal modrá je přece jen dobrá
Tak jsem to ještě trochu předělal :-)))) modrá je přece jen dobrá ;-)
Přílohy: 02042011298.jpg | Stáhnout | Zobrazit ( 476143b ) - Staženo:55x. 02042011300.jpg | Stáhnout | Zobrazit ( 152578b ) - Staženo:47x. |
|
|
|
02.04.2011 17:39 -
|
2382180
|
|
|
TomasT
|
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 776 |
|
|
Možná tomu nerozumím, ale k čemu je dobré svítit si na nohy?
(já to mám z výroby a žádné využití jsem pro to zatím nenašel)
Možná tomu nerozumím, ale k čemu je dobré svítit si na nohy?
|
|
|
|
02.04.2011 20:37 -
|
2382200
|
|
|
JirkaŘ
|
|

|
TomasT - řekl bych že aspoň je vidět kam dám nohy... Nee, dělám srandu, je to možná jen detail, ale určitě příjemný Buď rád že to máš. Já to měl taky v předchozích vozech... teť to tady v C5 nemám a z počátku mi to vcelku chybělo, ale zvykl jsem si.
Boracon - díky tvé snaze osvětlení dodělat začínám přemýšlet, že jej možná taky dodělám ve voze...
TomasT - řekl bych že aspoň je vidět kam dám nohy... :-)))) Nee, dělám srandu, je to možná jen detail, ale určitě příjemný :palec Buď rád že to máš. Já to měl taky v předchozích vozech... teť to tady v C5 nemám a z počátku mi to vcelku chybělo, ale zvykl jsem si.
Boracon - díky tvé snaze osvětlení dodělat začínám přemýšlet, že jej možná taky dodělám ve voze...
|
|
|
|
02.04.2011 20:39 -
|
2382201
|
|
|
Boracon
|
|
|

|
když ti večer spadne něco hodně malího na zem a nemáš baterku zrovna včera sem hledal šrouby z radia
když ti večer spadne něco hodně malího na zem a nemáš baterku ;-) zrovna včera sem hledal šrouby z radia :-d
|
|
|
|
02.04.2011 20:42 -
|
2382202
|
|
|
Boracon
|
|
|

|
držim palce
držim palce :palec
|
|
|
|
02.04.2011 21:21 -
|
2382216
|
|
|
stano1
|
|
|
TomasT napsal(a): Možná tomu nerozumím, ale k čemu je dobré svítit si na nohy?
Tak pripájam sa aj ja do diskusie.
Ako písal jumep ani mne to osvetlenie nôh nejde a tiež som nemal osvetlenie dverí,ale dorobil som si.
Stačí vyrezať dieru v tapacíre (zvnútra je to naznačené od výroby) a káble s konektorom len tak vysia vo dverách.
podla mna nemá moc velký význam, ked sa osvetlenie nôh zapína spolu s celým osvetlením auta,skôr to má význam ked je to napojené na osvelenie dverí,to zn. že v noci pri vypnutom osvetlení a otvorení dverí sa rozsvieti len osvetlenie dverí (teda dvere svietia na zem aby si nestúpil do kaluže...) a osvetlenie nôh.
Je to fajn vtedy ked cestujete v noci,osadenstvo spí a vy ich pri vystupovaní alebo nastupovaní nechcete rušit. Kamarát to má ma mondeu a vyzerá to fantasticky ked nastulujete do auta kde svietia len dvere,palubovka a osv. na nohy. Takže som aj rád že mi to nejde a chcem to napojiť na dvere.
Tak pripájam sa aj ja do diskusie.
Ako písal jumep ani mne to osvetlenie nôh nejde a tiež som nemal osvetlenie dverí,ale dorobil som si.
Stačí vyrezať dieru v tapacíre (zvnútra je to naznačené od výroby) a káble s konektorom len tak vysia vo dverách.
podla mna nemá moc velký význam, ked sa osvetlenie nôh zapína spolu s celým osvetlením auta,skôr to má význam ked je to napojené na osvelenie dverí,to zn. že v noci pri vypnutom osvetlení a otvorení dverí sa rozsvieti len osvetlenie dverí (teda dvere svietia na zem aby si nestúpil do kaluže...) a osvetlenie nôh.
Je to fajn vtedy ked cestujete v noci,osadenstvo spí a vy ich pri vystupovaní alebo nastupovaní nechcete rušit. Kamarát to má ma mondeu a vyzerá to fantasticky ked nastulujete do auta kde svietia len dvere,palubovka a osv. na nohy. Takže som aj rád že mi to nejde a chcem to napojiť na dvere. :-d
|
|
|
|
03.04.2011 11:44 -
|
2382264
|
|
|
SaraXM
|
|
Město: Nový Bor, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v Leader Break | Počet příspěvků: 124 |
|

|
Ahoj toto vsechno jsem take resil , na vsech dverich mam udelane led pasky sviti pri otevrenych dverich a na ten samy kabel mam pripojene i ledky pod palubkou pokud dvere nesviti je to uplne slabounce videt v noci a pokud se otevrou dvere sviti to krasne zkusim nafotit a pridat fotky byla to prace na par hodin jen to chce si pohrat a trosku pristup je horsi ale da se to pri trose dobre vule Tak tedy preji at se prace dari
Ahoj toto vsechno jsem take resil , na vsech dverich mam udelane led pasky sviti pri otevrenych dverich a na ten samy kabel mam pripojene i ledky pod palubkou pokud dvere nesviti je to uplne slabounce videt v noci a pokud se otevrou dvere sviti to krasne zkusim nafotit a pridat fotky byla to prace na par hodin jen to chce si pohrat a trosku pristup je horsi ale da se to pri trose dobre vule Tak tedy preji at se prace dari :-)
|
|
|
|
03.04.2011 15:38 -
|
2382299
|
|
|
Pavel C5
|
|
Město: Prešov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 112 |
|

|
tu je moje prerobenie .link. ,toto je osvetlenie interieru:.link. ,toto je osvetlenie kufra:.link. ,,svvietivost podnohamy,v interieri a v kufri perfektna
tu je moje prerobenie:palec http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/84929038_9499063404bf1a747debe6.jpg ,toto je osvetlenie interieru:http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/84929038_18422490414bf1a7754fabf.jpg ,toto je osvetlenie kufra:http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/84929038_12237083574bf1a70b1ea52.jpg ,,svvietivost podnohamy,v interieri a v kufri perfektna;-)
|
|
|
| |
|
|