| |  |
|
03.06.2010 20:30 -
Led diody na senzor světel?
|
2347287
|
|
|
indigos
|
|
Město: Stochov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 29 |
|

|
Ahoj lidi, mám otázku (budu asi za hlupáka). Mám C5 2001 2.0 HDI. Nejdříve mám nějaké otázky, jak zjistím, že mám senzor světel a k čemu slouží tlačítko na levé páčce s označením - auto. Můj pocit je, že je hned vedle u senzoru deště a tlačítko auto na levé páčce je k aktivaci senzoru. (jinak mám automatické rozsvěcených světel). Moje hlavní otázka je - zde jde zapojit denní LED osvětlení právě na senzor světel tak, že pokud bude jasno bude svítit led osvětlení a při šera (tunelu) a zatmy rozsvítí potkávací světla.
Děkuji za odpovědi a rady.
Ahoj lidi, mám otázku (budu asi za hlupáka). Mám C5 2001 2.0 HDI. Nejdříve mám nějaké otázky, jak zjistím, že mám senzor světel a k čemu slouží tlačítko na levé páčce s označením - auto. Můj pocit je, že je hned vedle u senzoru deště a tlačítko auto na levé páčce je k aktivaci senzoru. (jinak mám automatické rozsvěcených světel). Moje hlavní otázka je - zde jde zapojit denní LED osvětlení právě na senzor světel tak, že pokud bude jasno bude svítit led osvětlení a při šera (tunelu) a zatmy rozsvítí potkávací světla.
Děkuji za odpovědi a rady.
|
|
|
|
|
|
03.06.2010 20:32 -
Re: Led diody na senzor světel?
|
2347288
|
|
|
jumep
|
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi PACK | Počet příspěvků: 6882 |
|

|
uplne normalne, ak nemas supersocku - manualnu klimu, tak svetelny senzor mas
v diagnostike sa da vypat automaticke rozsvietenie svetiel po nastartovani a potom sa tlacitkom na smerovkovej packe da aktivovat - deaktivovat rozsvecovanie stretavaciek pomocou svetelneho senzoru ...
uplne normalne, ak nemas supersocku - manualnu klimu, tak svetelny senzor mas
v diagnostike sa da vypat automaticke rozsvietenie svetiel po nastartovani a potom sa tlacitkom na smerovkovej packe da aktivovat - deaktivovat rozsvecovanie stretavaciek pomocou svetelneho senzoru ...
|
|
|
|
03.06.2010 20:42 -
|
2347290
|
|
|
indigos
|
|
Město: Stochov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 29 |
|

|
Děkuji za info, zaúkoluji svého mechanika.
Děkuji za info, zaúkoluji svého mechanika.
|
|
|
|
03.06.2010 20:42 -
|
2347291
|
|
|
jumep
|
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi PACK | Počet příspěvků: 6882 |
|

|
inak pohladaj - denne svietenie, uz sa tu o tom pisalo
inak pohladaj - denne svietenie, uz sa tu o tom pisalo
|
|
|
|
04.06.2010 09:50 -
|
2347351
|
|
|
silvo
|
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 46 |
|
|
Funguje to tak ako to chceš, mám to zapojenie v mojom profile aj nafotené (ja mám 2001 2,2 HDi).
Funguje to tak ako to chceš, mám to zapojenie v mojom profile aj nafotené (ja mám 2001 2,2 HDi).
|
|
|
|
04.06.2010 09:54 -
|
2347352
|
|
|
Cupi
|
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Já jsem si podobně takto denní svícení už pořešil, na vrakáči jsem koupil konektrory do hlavních světlometů a udělal jsem si mezikus, z kterého beru signál o tom, že jsou rozvícené parkovačky. Nechtěl jsem stříhat kabely, tak jsem to vyřešil takto. Konenktor stál +- 200,- a protikus, který zabodnu do origo konektorů se dá koupit v GME za 5,- . Ale potřeboval bych diagnostikou nějak poladit, aby se mi dřív seplo automatické svícení, zapíná se až je moc velká tma...jde to?
Já jsem si podobně takto denní svícení už pořešil, na vrakáči jsem koupil konektrory do hlavních světlometů a udělal jsem si mezikus, z kterého beru signál o tom, že jsou rozvícené parkovačky. Nechtěl jsem stříhat kabely, tak jsem to vyřešil takto. Konenktor stál +- 200,- a protikus, který zabodnu do origo konektorů se dá koupit v GME za 5,- :-). Ale potřeboval bych diagnostikou nějak poladit, aby se mi dřív seplo automatické svícení, zapíná se až je moc velká tma...jde to?
|
|
|
|
04.06.2010 10:17 -
|
2347353
|
|
|
tief
|
|

|
ne
ne
|
|
|
|
04.06.2010 14:00 -
|
2347401
|
|
|
silvo
|
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 46 |
|
|
Kamarát to vyriešil prelepením skla pred senzorom protislnečnou fóliou s malým faktorom tienenia - neviem presné číslo percent - treba vyskúšať a funguje to skorším zapínaním svetiel. Plánujem to i ja . Ustrižok folie cca 5x5 cm treba vyžobrať od firmy na lepenie fólií - najprv otestovať na sucho a potom vystrihnúť a nalepiť po demontáži vnútorného zrkadla.
Kamarát to vyriešil prelepením skla pred senzorom protislnečnou fóliou s malým faktorom tienenia - neviem presné číslo percent - treba vyskúšať a funguje to skorším zapínaním svetiel. Plánujem to i ja . Ustrižok folie cca 5x5 cm treba vyžobrať od firmy na lepenie fólií - najprv otestovať na sucho a potom vystrihnúť a nalepiť po demontáži vnútorného zrkadla.
|
|
|
|
04.06.2010 14:32 -
|
2347405
|
|
|
jumep