| |  |
|
30.03.2010 09:18 -
Vyhrivani zadniho skla
|
2340515
|
|
|
maniac
|
|
Město: Vejprnice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Zdravim, dnes rano jsem zjistil, ze po oprave a vymene vzper mi neustale vyhriva zadni sklo. Kontrolka na palubce nic neindikuje. Pokud ji zmacknu tak sviti, ze vyhriva, pokud ji zmacknu po druhe normalne zhasne a okno vyhriva dal. Prosim o radu, kam kouknout a co pripadne zkontrolovat nez vyrazim do servisu. Diky
Zdravim, dnes rano jsem zjistil, ze po oprave a vymene vzper mi neustale vyhriva zadni sklo. Kontrolka na palubce nic neindikuje. Pokud ji zmacknu tak sviti, ze vyhriva, pokud ji zmacknu po druhe normalne zhasne a okno vyhriva dal. Prosim o radu, kam kouknout a co pripadne zkontrolovat nez vyrazim do servisu. Diky
|
|
|
|
|
|
31.03.2010 01:24 -
Re: Vyhrivani zadniho skla
|
2340609
|
|
|
Jeffrey
|
|

|
Ahoj, jak jsi zjistil, že vyhřívá? Měřil jsi to? Jinak, v první řadě zkus odpojit baterku, pokud by to bylo nějaké oblblé, tak by mohlo stačit. Pokud nepomůže, tak zkus odstrojit zadní dveře, tzn. plast kolem okna a zkouknout kabely. Pozor!! Na Breaku je vedené otevírání zadního skla také lepenou cestou po skle jako je vyhřívání, tam je stálé napětí, což je v pořádku . Potom zbývá diagnostika
Hodně štěstí a dej vědět, kde byl problém.
Ahoj, jak jsi zjistil, že vyhřívá? Měřil jsi to? Jinak, v první řadě zkus odpojit baterku, pokud by to bylo nějaké oblblé, tak by mohlo stačit. Pokud nepomůže, tak zkus odstrojit zadní dveře, tzn. plast kolem okna a zkouknout kabely. Pozor!! Na Breaku je vedené otevírání zadního skla také lepenou cestou po skle jako je vyhřívání, tam je stálé napětí, což je v pořádku;-). Potom zbývá diagnostika :-)
Hodně štěstí a dej vědět, kde byl problém. :palec :-)
|
|
|
|
31.03.2010 11:45 -
|
2340622
|
|
|
jiskrabk
|
|
Město: Blansko, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 27 |
|
|
No já mám opačný problém... mě nejedou 3 nebo 4 pruhy vyhřívání. Některé nalepené vodiče jsou viditelně přerušené, u jiných to není vidět, ale asi budou taky.
Zkoušel jsem to přestříknout grafitovým sprejem, ale nepomohlo.
Jde to opravit (nějaká vodivá kovová fixa/tužka nebo lepidlo nebo tak něco...)? Nebo jedině výměna skla?
Díky,Jirka.
No já mám opačný problém... mě nejedou 3 nebo 4 pruhy vyhřívání. Některé nalepené vodiče jsou viditelně přerušené, u jiných to není vidět, ale asi budou taky.
Zkoušel jsem to přestříknout grafitovým sprejem, ale nepomohlo.
Jde to opravit (nějaká vodivá kovová fixa/tužka nebo lepidlo nebo tak něco...)? Nebo jedině výměna skla?
Díky,Jirka.
|
|
|
|
31.03.2010 12:12 -
|
2340624
|
|
|
Jeffrey
|
|

|
Na prerusene linky vyhrivani je dobry vodivy lak na tistene spoje, maji ho v kazdem obchode s elektrosoucastkami. Samozrejme, ze nekdy uz s tim toho moc resit nelze, zalezi na rozsahu poskozeni Lak se prodava v male lahvicce se steteckem na vicku. (podobne jako maji zenske na nehty).
Na prerusene linky vyhrivani je dobry vodivy lak na tistene spoje, maji ho v kazdem obchode s elektrosoucastkami. Samozrejme, ze nekdy uz s tim toho moc resit nelze, zalezi na rozsahu poskozeni:-( Lak se prodava v male lahvicce se steteckem na vicku. (podobne jako maji zenske na nehty).
|
|
|
|
31.03.2010 20:40 -
|
2340663
|
|
|
Maxifik
|
|
Město: Trutnov 4, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v Break | Počet příspěvků: 517 |
|

|
Tento lak také občas mají ve firmách zabývajících se výměnami autooken. Mně tak opravovali vyhřívání zadního okna u minulého auta mnohokrát. Muselo se to nechat do rána zaschnout a pak de dalo pustit vyhřívání. Vrstvička pak byla i mechanicky odolná.
Tento lak také občas mají ve firmách zabývajících se výměnami autooken. Mně tak opravovali vyhřívání zadního okna u minulého auta mnohokrát. Muselo se to nechat do rána zaschnout a pak de dalo pustit vyhřívání. Vrstvička pak byla i mechanicky odolná.
|
|
|
|
07.04.2010 10:26 -
|
2341170
|
|
|
maniac
|
|
Město: Vejprnice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 15 |
|
|
To ze to stle vyhriva jsem poznal rano, kdyz se rozehreje i kdyz neni zaple. Po delsi trase je uplne horke. Resil jsem to zatim vyndanim pojistky. Dneska na to kouknu a zkusim hned opravit to otevirani zadniho skla, ktere taky nefunguje.
Taky to mozna vysvetluje proc se mi uz 2x behem dvou let samo vysypalo zadni sklo
To ze to stle vyhriva jsem poznal rano, kdyz se rozehreje i kdyz neni zaple. Po delsi trase je uplne horke. Resil jsem to zatim vyndanim pojistky. Dneska na to kouknu a zkusim hned opravit to otevirani zadniho skla, ktere taky nefunguje.
Taky to mozna vysvetluje proc se mi uz 2x behem dvou let samo vysypalo zadni sklo :)
|
|
|
|
07.04.2010 10:44 -
|
2341175
|
|
|
jumep
|
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi PACK | Počet příspěvků: 6882 |
|

|
By som videl na zalepene relatko - hreju ti aj zrkadla inak?
Aha X - takze pravdepodobne nehreju lebo su len obycajne (ale ak chces aby hriali su tam kabliky, staci vymenit skla)
Podla schemy je to relatko v BSI - to by sa mohlo dat vymenit - odpojit baterku, vybrat bsi a nejaky opravar elektroniky by ho mohol preletovat
(je to cierny 16pin konektor - pin c.9 ide v bsi priamo na relatko)
By som videl na zalepene relatko - hreju ti aj zrkadla inak?
Aha X - takze pravdepodobne nehreju lebo su len obycajne :) (ale ak chces aby hriali su tam kabliky, staci vymenit skla)
Podla schemy je to relatko v BSI - to by sa mohlo dat vymenit - odpojit baterku, vybrat bsi a nejaky opravar elektroniky by ho mohol preletovat
(je to cierny 16pin konektor - pin c.9 ide v bsi priamo na relatko)
|
|
|
| |
|
|