| |  |  |  | 

| 		

| 
			| 26.10.2013 19:06 -
		Re: Po opravě se při jízdě aktivuje ESP při razantnějím zatočení | 2630240 |  |  
					| shadow78 | 
			| Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 4 |  |  

|     
 | Díky za průběh diskuze. 
 c5vyskov: Kalibrace senzoru natočení volantu byla provedena servisem, stejně jako napárování ostatních snímačů

jruze: Nerozjídím se prudce, navíc se ve děje i na kruhovém objezdu, kdy jedu rychlostí cca 30 km/h, nebo i kdy projídím mírnějí zatáčku (cca 45%). Myslím si, e jsem klidný řidič. Nerad bych vak boural,kdy mi v krizové situaci ESP na suchém asfaltu zkomplikuje ivot ztrátou výkonu vozu.

Mikra: V rychlosti 30 km/hod fakt neprohrábnu. Nerozjídím se tak, aby "skřípaly" pneumatiky.

Díky za nápady.
Díky za průběh diskuze.
c5vyskov: Kalibrace senzoru natočení volantu byla provedena servisem, stejně jako napárování ostatních snímačů
jruze: Nerozjídím se prudce, navíc se ve děje i na kruhovém objezdu, kdy jedu rychlostí cca 30 km/h, nebo i kdy projídím mírnějí zatáčku (cca 45%). Myslím si, e jsem klidný řidič. Nerad bych vak boural,kdy mi v krizové situaci ESP na suchém asfaltu zkomplikuje ivot ztrátou výkonu vozu.
Mikra: V rychlosti 30 km/hod fakt neprohrábnu. Nerozjídím se tak, aby "skřípaly" pneumatiky. 
Díky za nápady.

|  
				|  |  

| 
			| 26.10.2013 22:21 -
		Re: Po opravě se při jízdě aktivuje ESP při razantnějím zatočení | 2630282 |  |  
					| jumep |  |  

|  

| tato posledna informacia tam hore chybala 
 toto vypada
 a) snimac uhlu nefunguje/nefunguje spravne - preto si to mysli ze hrabu kolesa a pribrzduje ich to / znizuje vykon

b) gyro cidlo blbne - toto je pod popolnikom zadnym, ak s nim nebolo hybane, nemalo sa mu co stat (skor si ale myslim ze je to bod a)
tato posledna informacia tam hore chybala
toto vypada 
a) snimac uhlu nefunguje/nefunguje spravne - preto si to mysli ze hrabu kolesa a pribrzduje ich to / znizuje vykon
b) gyro cidlo blbne - toto je pod popolnikom zadnym, ak s nim nebolo hybane, nemalo sa mu co stat (skor si ale myslim ze je to bod a)

|  
				|  |  

| 
			| 24.02.2015 23:05 -
		Re: Problém s ESP | 2791368 |  |  
					| gurney | 
			| Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 43 |  |  

|     
 | také mám problém s esp při zatáčení vlevo mi problikne kontrolka esp a auto na jedné straně přibrzdí. Výsledkem je dosti nepříjemná situace. zatím to řeím vypínáním ESP. Mohla by být příčinou patná (hodně patná) geometrie?
také mám problém s esp při zatáčení vlevo mi problikne kontrolka esp a auto na jedné straně přibrzdí. Výsledkem je dosti nepříjemná situace. zatím to řeím vypínáním ESP. Mohla by být příčinou patná (hodně patná) geometrie? 
 |  
				|  |  

| 
			| 24.02.2015 23:32 -
		Re: Problém s ESP | 2791393 |  |  
					| gurney | 
			| Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 43 |  |  

|     
 | děkuji za radu při nejblií příleitosti zkontroluji
děkuji za radu při nejblií příleitosti zkontroluji 
 |  
				|  |  

| 
			| 24.02.2015 23:41 -
		Re: Problém s ESP | 2791395 |  |  
					| jumep |  |  

|  

| volant je rovno?
volant je rovno? 
 |  
				|  |  

| 
			| 24.02.2015 23:48 -
		Re: Problém s ESP | 2791397 |  |  
					| gurney | 

|     
 | no úplně rovně není, vychýlení tak cca 10 - 15 stupňů
no úplně rovně není, vychýlení tak cca 10 - 15 stupňů 
 |  
				|  |  

| 
			| 24.02.2015 23:54 -
		Re: Problém s ESP | 2791398 |  |  
					| jumep |  |  

|  

| tak si daj zrovnat geo a skus potom 
 a tiez skontroluj ako je pritiahnute gyro (pod poplnikom vzadu stredoveho panelu)
tak si daj zrovnat geo a skus potom
a tiez skontroluj ako je pritiahnute gyro (pod poplnikom vzadu stredoveho panelu)

|  
				|  |  

| 
			| 24.02.2015 23:57 -
		Re: Problém s ESP | 2791399 |  |  
					| gurney | 

|     
 | děkuji, na geo se chystám a to gyro, no leda bych ho pochroumal, kdy jsem teloval ruční brzdu.
děkuji, na geo se chystám a to gyro, no leda bych ho pochroumal, kdy jsem teloval ruční brzdu. 
 |  
				|  |  

| 
			| 09.06.2015 22:35 -
		Re: Problém s ESP | 2829616 |  |  
					| martinrx | 
			| Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |  |  

|     
 | Začalo mi při prudím projetí levotočivé zatáčky spínat ESP - aspon si to myslím. problikne kontrolka a auto sebou cukne, zřejmě jak přibrzdí pravé kolo. Můe to souviset s problémem který se objevil téměř zároven s tím? Při domácím výjezdu z parkování mi něco lupne na podvozku - nevím z které strany. stane se to jenom při tom vyjídění - to zahrnuje couvání a lehký sjezd z obrubníčku do zatáčky. Jindy se to neděje. Přikládám jetě informaci, e zároven řeím občasné houpání předku po zaparkování. (Zkontrolováno v servisu a výkoměr je prý v pořádku, ale byly načtené prý nějaké chyby v komunikaci mezi korektorem a jednotkou, a ted nevím, jestli i úhel natočení...kabely a konektory zkontrolovány.)
 Mohou tyto problémy nějak souviset?
Začalo mi při prudím projetí levotočivé zatáčky spínat ESP - aspon si to myslím. problikne kontrolka a auto sebou cukne, zřejmě jak přibrzdí pravé kolo. Můe to souviset s problémem který se objevil téměř zároven s tím? Při domácím výjezdu z parkování mi něco lupne na podvozku - nevím z které strany. stane se to jenom při tom vyjídění - to zahrnuje couvání a lehký sjezd z obrubníčku do zatáčky. Jindy se to neděje.
Přikládám jetě informaci, e zároven řeím občasné houpání předku po zaparkování. (Zkontrolováno v servisu a výkoměr je prý v pořádku, ale byly načtené prý nějaké chyby v komunikaci mezi korektorem a jednotkou, a ted nevím, jestli i úhel natočení...kabely a konektory zkontrolovány.)
Mohou tyto problémy nějak souviset?

|  
				|  |  

| 
			| 10.06.2015 08:31 -
		Re: Problém s ESP | 2829711 |  |  
					| johnny.m | 
			| Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |  |  

|  

| Teoreticky to můe být problém kabeláe - ve svazku jsou spolu a ten je pokozený. Hodně těstí při hledání... Zaměřil bych se na to lupnutí.
Teoreticky to můe být problém kabeláe - ve svazku jsou spolu a ten je pokozený. Hodně těstí při hledání...
Zaměřil bych se na to lupnutí.

|  
				|  |  

| 
			| 10.06.2015 09:42 -
		Re: Problém s ESP | 2829725 |  |  
					| jumep |  |  

|  

| ja dam najprv otazku ze na ktorom aute
ja dam najprv otazku ze na ktorom aute 
 |  
				|  |  

| 
			| 10.06.2015 11:05 -
		Re: Problém s ESP | 2829739 |  |  
					| martinrx | 
			| Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |  |  

|     
 | Na tom benzínovém.  2.0i Break C5 II LPG
Na tom benzínovém. :-d
2.0i Break C5 II LPG

|  
				|  |  

| 
			| 10.06.2015 22:19 -
		Re: Problém s ESP | 2830045 |  |  
					| jumep |  |  

|  

| hmm, cize na facelifte, skontroluj uchytenie gyra (ta blbost pod zadnym popolnikom) 
 a ostatne ma teraz nic normalne nenapada
hmm, cize na facelifte, skontroluj uchytenie gyra (ta blbost pod zadnym popolnikom)
a ostatne ma teraz nic normalne nenapada

|  
				|  |  

| 
			| 10.06.2015 22:56 -
		Re: Problém s ESP | 2830060 |  |  
					| autodiag | 
			| Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD  , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |  |  

|  

| jednen ze snimacu v kolech je "rychlejsi" jen ostatni ..muze to byt klidne i podhustenou/prehustenou pneumatikou ...ten snimas podelneho zrychleni ("gyro" jak se tu pise) to moc nebude 
 pises ze mas vychyleny volant o 10-15 stupnu coz neni uplne v poradku..volantje bud spatne nasazeny nebo je neco spatne na geometrii a pak ESP fungovat nebude
jednen ze snimacu v kolech je "rychlejsi" jen ostatni ..muze to byt klidne i podhustenou/prehustenou pneumatikou ...ten snimas podelneho zrychleni ("gyro" jak se tu pise) to moc nebude 
pises ze mas vychyleny volant o 10-15 stupnu coz neni uplne v poradku..volantje bud spatne nasazeny nebo je neco spatne na geometrii a pak ESP fungovat nebude

|  
				|  |  

| 
			| 10.06.2015 23:19 -
		Re: Problém s ESP | 2830075 |  |  
					| autodiag | 
			| Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD  , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |  |  

|  

| ..no prave..
..no prave.. 
 |  
				|  |  

| 
			| 27.07.2015 23:16 -
		Re: Problém s ESP | 2845153 |  |  
					| martinrx | 

|     
 | autodiag napsal(a): jednen ze snimacu v kolech je "rychlejsi" jen ostatni ..muze to byt klidne i podhustenou/prehustenou pneumatikou ...ten snimas podelneho zrychleni ("gyro" jak se tu pise) to moc nebude 
 Abych nezapoměl napsat výsledek: skutečně za to mohla podhutěná zadní pneumatika. Měl jsem mírný defekt.
Abych nezapoměl napsat výsledek: skutečně za to mohla podhutěná zadní pneumatika. Měl jsem mírný defekt.

|  
				|  |  

|  | 
 |  |