Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Setrvačník
Lulina
26.03.2012 13:44 - Re: Setrvačník
99
Loni v květnu (viz příspěvek z 30.4.2011) jsem ve 186T km nechal vyměnit spojku+setrvačník, nebo mne iritovaly pazvuky ozývající se z motoru při nízkých otáčkách, při couvání, při pouštění spojky atd.
Nyní po téměř roce provozu a zhruba 30T km od výměny, bych se chtěl podělit o své zkušenosti. Naivně jsem se domníval, že po této nemalé investici už o tomto kousku svého vozítka nikdy neuslyším. Opak je pravdou a já jsem téměř opět tam, kde jsem byl loni. Nádherné ticho za volantem jsem si užíval cca pouhé 4 měsíce, pak se ono známé "cinkání" začalo opět nenápadně ozývat ZNOVU a momentálně má zhruba stejnou intenzitu jako loni před výměnou. Spojka vydržela déle, zatím ještě "neječí" při pouštění, jako před výměnou, ale už jsem zaznamenal několik nepatrných náznaků, (slaboučké zadrhnutí při rozjezdu a podivný pocit při vyšlápnutí, který už dobře znám), že je to už také na cestě. Díly jsem objednával od seriozního a všem členům klubu známého dodavatele (VALEO 826550+836000) a práci provedl rovněž člen klubu, o jehož odbornosti nepochybuji. Pro pořádek dodávám, že sice preferuji úspornou a klidnou jízdu v nižších otáčkách, ale od výměny si cíleně dávám pozor, abych motor držel alespoň na 1500 a příliš dlouho se nepohyboval v nízkých číslech (pod 1200).
Takže shrnu-li to do nějakého stručného resumé, já jsem si výměnou setrváku a spojky zaplatil několik TISÍC kilometrů bezpazvukové jízdy a momentálně jsem tam, kde jsem už jednou byl a nemám nejmenší ponětí proč a co udělat teď.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator